Tuvaleti Gelince Söylüyor

256 görüntüleme
S

Sümeyra

22 Ağustos 2026 22:11
Merhaba 17 aylık kızım var tuvaletini yapacağı zaman çiş deyip yere çöküyor sonra da bezini çekiştirip al diyor. Deneme amaçlı sabah kalktığımızda (7.30) bezini takmadım öğle uykusuna (12.30-14.30) yatıp kalktı asla tuvaletini yapmadı bezi takınca yaptı. Sizce tuvalet eğitimi

İçin uygun mudur bu durumlar ?
M

Merve Ö.

22 Ağustos 2026 22:16
Bıraz küçük gıbı geldı ayı bana
M

Merve Ö.

22 Ağustos 2026 22:17
Yanı hersey olabılır normal gıbı gozukebılıyor surecın basında ,
S

Sümeyra

22 Ağustos 2026 22:19
Merve Özen
Bıraz küçük gıbı geldı ayı bana
Aylardır oturup söyleyerek yapıyor ve bezi istemiyor bu davranış deneme için yeterli mi
S

Sema Y.

22 Ağustos 2026 22:23
Sümeyra
Aylardır oturup söyleyerek yapıyor ve bezi istemiyor bu davranış deneme için yeterli mi
Bence kesinlikle yeterli. Oğlum kaka yapınca kaçıyor söylemiyor kokusunu alıp kontrol ediyorum ama çişini söylüyor çöküp yapıyor yani bize daha çok var gibi ama siz kesinlikle denemelisiniz :)
H

Halime ..

22 Ağustos 2026 22:23
İlk bir hafta normal bez istemiyorsa bir sinyal olabilir ama acele etmeyin
M

Merve Ö.

22 Ağustos 2026 23:13
Tuvaletı tanıtın yapmasa bıle oturun, cısımızı bosaltalım kakamızı atalım sonra bay bay yapalım falan gıbı. Surece ılerleyın, tuvalet egıtımıne baslamadan önce en gereklı sey bence konusmak surecı once konusarak anlatarak cocugun kavramasını beklemek ve sonunda baslamak egıtıme,ınanın ozaman bır gundee bıle bıtıyo hersey tabı cocuktan cocuga fark olabılıyor, kolaylıklar dılıyorum sıze umarım kısa zamanda ogrenmıs olur ufaklık.
S

Sümeyra

22 Ağustos 2026 23:14
Sema Yazıcı
Bence kesinlikle yeterli. Oğlum kaka yapınca kaçıyor söylemiyor kokusunu alıp kontrol ediyorum ama çişini söylüyor çöküp yapıyor yani bize daha çok var gibi ama siz kesinlikle denemelisiniz :)
Teşekkür ederimmm
M

Merve Ö.

22 Ağustos 2026 23:15
Yanı tam bır bucuk bıle degıl oyuzden aceleye gerek yok kafa karısıklıgına gerek yok en az 2 yas bıtmelı dıye dusunuyorum
S

Sümeyra

22 Ağustos 2026 23:15
Halime
İlk bir hafta normal bez istemiyorsa bir sinyal olabilir ama acele etmeyin
Süreci yayarak ilerlemek ve yormamak adıma yavaş yavaş yapmak istiyorum sanırım doğru olan da bu değil mi
S

Sümeyra

22 Ağustos 2026 23:16
Merve Özen
Tuvaletı tanıtın yapmasa bıle oturun, cısımızı bosaltalım kakamızı atalım sonra bay bay yapalım falan gıbı. Surece ılerleyın, tuvalet egıtımıne baslamadan önce en gereklı sey bence konusmak surecı once konusarak anlatarak cocugun kavramasını beklemek ve sonunda baslamak egıtıme,ınanın ozaman bır gundee bıle bıtıyo hersey tabı cocuktan cocuga fark olabılıyor, kolaylıklar dılıyorum sıze umarım kısa zamanda ogrenmıs olur ufaklık.
Sürekli yapışık geziyoruz haliyle WC de birlikte gidiyoruz ben oturunca ona da lazımlığa oturmasını alıştırdım ben yaparken o da beziyle oturup yapıyor bezsiz oturunca sadece oturuyor ama 😄
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir