Tuvalet Tutma
178 görüntüleme
N
Nur
1 Mayıs 2026 18:53
3 gün öncesinde de yazmıştım tuvalet eğitimi için ilk gün oturmamak için inatlaştı sonra kendince oyun kurarak oturdu ikinci gün sürekli altına kaçırma olayları oldu üçüncü gün ise sürekli yok dedi ama ya 2-3 saate yakın yapmadı en sonun da altına kaçırdı yada kendiliğinde lazımlığa oturarak yapmış kıyafetiyle birlikte ben yanına gittiğimde ise çıkarma kıyafeti diyerek öyle durmak istiyor 3. gün tepkileri normal mi tuvaletini tutma farkındalığı olur mu?

Göktenur B.
1 Mayıs 2026 19:03
Çok normal ben kendi oğlum da gördüm çok uzun bı süre tutuyor tuvalete gitmemek için ben çok geç verebilmiştim tuvalet eğitimini ama hiç altına kaçırma veya başka bı sorunla karşılaşmadim ama bı yakınım da oğluna eğtim verirken çocuk günlerce büyük tuvaletini tutmuş hatta sürekli uyumak isterdi tuvalete gitmemek için çok zor bir süreç çocuklar icin

Sibel Y.
1 Mayıs 2026 19:40
Çocuğu hiç zorlamayın kedini hazır hissettiklerinde çok güzel çişim geldi diyip yapıyorlar bizde ilk başladığımızda kaçırmalar oldu şuan çişini tutabiliyor ve hatta gece kilot bez takardım kendi bir gece yarısı çıkar şu bezi ben büyüdm beni rahatsız ediyor ben çişim gelince söylerim dedi ve hiç altına kaçırmadan kesintisiz uyuyor
N
Nur
1 Mayıs 2026 20:03
Çok normal ben kendi oğlum da gördüm çok uzun bı süre tutuyor tuvalete gitmemek için ben çok geç verebilmiştim tuvalet eğitimini ama hiç altına kaçırma veya başka bı sorunla karşılaşmadim ama bı yakınım da oğluna eğtim verirken çocuk günlerce büyük tuvaletini tutmuş hatta sürekli uyumak isterdi tuvalete gitmemek için çok zor bir süreç çocuklar icin
N
Nur
1 Mayıs 2026 20:05
Çocuğu hiç zorlamayın kedini hazır hissettiklerinde çok güzel çişim geldi diyip yapıyorlar bizde ilk başladığımızda kaçırmalar oldu şuan çişini tutabiliyor ve hatta gece kilot bez takardım kendi bir gece yarısı çıkar şu bezi ben büyüdm beni rahatsız ediyor ben çişim gelince söylerim dedi ve hiç altına kaçırmadan kesintisiz uyuyor

Göktenur B.
1 Mayıs 2026 20:10
Maşallah sizinkine çok güzel kendi bilincinde bence deneyebilirsiniz baktınız olmuyor beze devam edin çocuktan çocuğa değişiyor dediğim gibi ben oğluma nerdeyse 4 yaşına girdiğinde verebildim aslında bebekliginden beri geceleri altına bez bağlamadan uyuturdum altına kaçırmazdi ama gündüzleri bezsiz gezmezdi zorlamadim hazır olduğunu anladığımda sıkıntısız geçirdik biz

Sibel Y.
1 Mayıs 2026 20:59
Teşekkür ederim aslında zorlama ile yapmadım kendi rahatsız oluyordu çişni kakasını söylüyor ben lavaboya gittiğimde ise benimde çişim geldi tuvalete gidelim diye tepkiler verince başladım bilmiyorım yanlış mı ilerliyorum yoksa her çocukta farklı oluyor böyle mi devam etmeliyim
N
Nur
1 Mayıs 2026 21:20
Aslında demek istediğim şey hazır olduklarında bez falan taktırmıyorlar ben çişim gelince söylerim demeleri yeterli altına kaçırma durumunda verdiğiniz tepkilerle onu tuvalete alıştırabilir yada tutmasına sebebiyet verebilirsiniz benim oğlum iki buçuk yaşında bu sürecin idrakındaydı her bebeğin gelişim süreci farklı ben iki yaşında kitaplarla teşvik ettim her şeyi algılıyorlar ama onların için de zamanı var bir anda olmuyor bu bir süreç ve sabır işi
N
Nur
1 Mayıs 2026 21:22
Maşallah sizinkine çok güzel kendi bilincinde bence deneyebilirsiniz baktınız olmuyor beze devam edin çocuktan çocuğa değişiyor dediğim gibi ben oğluma nerdeyse 4 yaşına girdiğinde verebildim aslında bebekliginden beri geceleri altına bez bağlamadan uyuturdum altına kaçırmazdi ama gündüzleri bezsiz gezmezdi zorlamadim hazır olduğunu anladığımda sıkıntısız geçirdik biz

Sibel Y.
1 Mayıs 2026 22:42
Evet sizi çok iyi anladım bakalım olmadı bir ara veririz biraz daha bir iki gün daha bakayım durumuna göre tekrar çok teşekkür ederim
N
Nur
2 Mayıs 2026 23:23
Kaçırma durumu devam ederse süreçte sabırlı olamazsanız ara verin hem bebek için hem sizin için iyi olur iki ay sonra bez takmadan pijama ile halıları toplayıp belli bir odada süreci tekrar başlatın pijama ıslatmaktan hoşlanmıyorlar eğer üç yaşına yakınsa süreçte daha başarılı okursunuz bilginize
Yükleniyor...