Tuvalet Eğitimini Ne Zaman Nasıl Verdiniz ?

272 görüntüleme
Gülcan A.

Gülcan A.

13 Ağustos 2026 07:35
Oğlum 10 ağustosta 2 yaşına girdi. Dil gelişimi iyi kakasını yaparken ya da yaptıktan sonra söylüyor. Çööelme merdiven çıkma basit yönergeleri anlamada sa problemimiz yok. Ben acele etmeyip 2,5 yaşı bekleyecektim fakat son bir haftadır uyku gerilemesi yaşıyor yani gece uykusu zaten çok bölünüyor. Bezden rahatsız oluyor kendi kendine bezini kıyafetini çıkarıp öyle gezmek istiyor. Bende diyorum hazır böyleyken gece de olacak şekilde tam tuvalet eğitimine başlasak mı ? Ama çişini asla söylemedi daha. Arada soruyorum çişi söyleyemiyor ama kaka yaptım, yapmadım gibi dönüş veriyor. Sizce ne yapmalıyım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
14 Ağustos 2026 07:52
Tuvalet Eğitimi Zamanı

Tuvalet eğitimi her çocuk için farklı bir hızda ilerler. Genel olarak çocuklar 2-3 yaş arasında tuvalet eğitimine hazır olurlar. Senin çocuğun 2 yaşında ve dil gelişimi iyi, ayrıca bazı belirtiler gösteriyor.

Çocuğunuzun Hazır Olduğu İşaretler

Bezden rahatsızlık duyuyor
Kendi kendine bezini ve kıyafetini çıkarma isteği gösteriyor
* Kakasını yaparken ya da yaptıktan sonra söylüyor

Tuvalet Eğitimine Başlama Zamanı

Eğer çocuğunuz hazır görünüyorsa, 2,5 yaşını beklemeden tuvalet eğitimine başlamak iyi olabilir. Ancak gece uykusu bölünüyor, bu durumda eğitim süreci zor olabilir.

Tuvalet Eğitimi İpuçları

1. Gün içinde tuvalet eğitimi vererek başlayabilirsin.
2. Çocuğunuza tuvalet kavramını açıklayarak başlayabilirsin.
3. Her tuvalet girişiminde çişini ve kakasını yapıp yapmadığını sor.
4. Başarılarını ödüllendir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir