Tuvalet Eğitiminde Tıkandık

255 görüntüleme
S

Sakine G.

27 Temmuz 2026 00:16
Kızım 3,5 yaşında ve ne yaptıysam tuvalet eğitimine alıştıramadım. Yaklaşık bir senedir aralıklarla deniyoruz tuvaleti sevdirmek için müzikler açıyorum, onu benimle tuvalete götürüyorum, sakin sakin anlatıyorum ama hep aynı tepkiyi alıyorum. Tuvalete girdiğimiz anda uzun süre ağlamaya başlıyor, bezini çıkardığımda çişini tutuyor, ayaklarının üzerine çömelip bir sağa bir sola sallanıyor, tuvalete gidelim mi dememle birlikte ağlaması başlıyor. Sarılıyorum sakinleştirmeye çalışıyorum ama tekrar ağlamaya devam ediyor. Tuvaletten çıktıktan sonra bir süre ağlaması devam ediyor. Bunca denemeye rağmen bir kez bile çişini tuvalete yapmadı, bezinden rahatsız gibide görünmüyor. Hatta bazı geceler bez bile değiştirmemiz gerekiyor. Birde bu sürecin en zor taraflarından çevreden gelen yorumlar. Hala bezi bırakmadı mı ? Nasıl hala bez mi kullanıyor gibi sözleri sürekli duymak beni gerçekten yıpratmaya başladı. Zaten elimden geleni yapıyorum ama bu baskı beni yetersiz hissetmeme sebeb oluyor .

Bu durumu yaşayan oldu mu?

Böyle bir durumda nasıl bir yol izlemeliyim? Benzer durumla olan anneler önerilerinizi merak ediyorum.
Ş

Şükran B.

27 Temmuz 2026 01:51
Ben şimdi sizinle aynı durumdayım böyle devam ederse çocuk psikoloğu ya da çocuk gelişim uzmanına götürmeyi düşünüyorum belki size de fikir olur başka türlü hep basarisiz olmak beni yıpratıyor
I

Ilgaz

27 Temmuz 2026 02:42
Benimde kızım aynı durumda 3 bucuk yaş geceleri disarda tutuyor sadece. Bez asla taktırmiyor ama klozete de yapmıyor çiş temizlemekten yoruldum psikoloğa götürdüm bir işe yaramadı. Okula gönderemiyorum sırf bu yüzden
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir