Tuvalet Eğitiminde Kaka Tutma

451 görüntüleme
M

Melike ..

17 Temmuz 2026 11:37
32 aylık çocuğum 2,5 aydır tuvalet eğitimi veriyorum çiş tamam gibi ama kakasını günlerce tutuyor ve yapmak istemiyor en son son raddede kalıp altına kaçırıyor ne yapmalıyım
Merve K.

Merve K.

17 Temmuz 2026 15:27
Bizde bugün başladık 31 aylık kızım oda çişini tutuyor sabah 10 dan beri. Ikınırken az bişey kaka yaptı lazımlığa uyurken de dahil çişi hiç yapmadı tutuyor :(
Ö

Özge B.

21 Temmuz 2026 06:32
Çözümü olan varsa nasıl mutlu olurum. Bizde de 32 aylık oğlum ilk iki hafta çiş kaka hepsini rahatça tuvalete yaptı. Sonra bir anda kaka tutmaya başladı. Kakası gelince ağlıyor oradan oraya koşturuyor en son dayanamadıgı noktada neredeyse orada yapıyor kakasını. Doktorumuz kakanın gittiği yeri anlatın dedi. İşte sifonu çekiyoruz ve balıkların yanına yüzmeye gidiyor gibi. Bununka ilgili görseller hazırladık. Kitaplar aldım fakat bizde hiç bir işe yaramıyor
M

Melike ..

21 Temmuz 2026 07:35
Bizde de aynı Özge Hanım hala düzelen bir şey yok maalesef
K

Kübra A.

27 Temmuz 2026 19:05
Merhabalar, aynı süreçten biz de geçtik. Kızım 30 aylık, çişe hemen alıştı ama kaka yapmamak için tam 7 gün tutuyordu. Baskı yapmadan, hem fiziksel hem zihinsel olarak yaklaştık altını pislettiğinde de hiç kızmadım normal davrandık ve çok şükür süreyi önce 3 güne, şimdi de gün aşırıya düşürdük. Deneyimimizi belki birilerine fikir olur diye paylaşmak istedim. Acı Döngüsünü Kırmak: Kakayı tuttukça sertleşiyor ve canları yanıyor. Bu travma olmasın diye doktor tavsiyesiyle Dulcosoft kullanmaya başladık. Kakanın yumuşayıp acıtmadan çıktığını gördükçe tutmayı bıraktı. Zihinsel Engeli Çözmek: Kızım kakanın 'pis' olduğunu düşündüğü için yapmak istemiyordu. Ona 'Pis değil anneciğim, sadece farklı kokuyor' diyerek sakinleştirdim. Hikayeleştirmek (Kaka Ülkesi): Kakası geldiğini anladığım an 'Hadi kızım, kakalar ülkesine gitmek için bizden yardım istiyor, gidip onlara yardım edelim' diyerek süreci oyuna çevirdim. Şu an tuvalete değil lazımlığa yapıyor ama hiç zorlamıyorum, zamanla o da çözülecektir. En önemlisi baskı yapmamak ve canlarının acımayacağına ikna olmaları. Umarım size de şifa olur!
M

Melike ..

27 Temmuz 2026 20:56
Teşekkürler
F

Feyza Ç.

29 Temmuz 2026 20:09
Merhaba oğlum da 32 aylık. Tuvalet eğitiminin 4. Günündeyiz. Kakasını dört gündür tutuyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Çözüm buldunuz mu?
B

Berivan G.

30 Temmuz 2026 15:50
Bizde aynı şekildeyiz şuan bir çözüm yok şimdilik
F

Feyza Ç.

31 Temmuz 2026 19:15
Berivan Gider
Bizde aynı şekildeyiz şuan bir çözüm yok şimdilik
İnşallah çabucak çözeriz. Oğlum daha önce de böyle uzun aralıklarla büyük tuvaletini yapıyordu. Kabızlık olmuştu. Ama o zaman bakıcısından çekiniyordu. Ne zaman bakıcı işi bitti o zaman düzeldi. Şimdi çişini tuvalete yapıyor ama büyük tuvaleti tutuyor yine. Nasıl olacak bilmiyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir