Tuvalet Eğitiminde Her Şey Yolunda mı
402 görüntüleme
Ç
Çağla K.
24 Haziran 2026 00:07
Merhaba bebeğim 23 aylık yaklaşık 2 hafta olacak tuvalet eğitimine başladım. Başlamadan 2-3 ay öncesinden lazımlığımız hep göz önündeydi havalar da ısınınca başlama kararı aldım bebeğimde hazır olduğunun sinyalleri vardı. Artık kendini daha iyi ifade edebiliyor bez rahatsızlık veriyor çekiştiriyordu kakası geldiğinde hissedip kenara köşeye saklanıyor gibi gibi. Başladık ilk günler anne çiş çiş diye gelip lazımlığa oturup damla damla yapıp bitti diyordu ve kalkınca bir iki dakika içinde ayakta oyun oynamaya dalıp altına yapıyordu üç günde oturduğunda daha fazla çiş yapmaya başladı ama sonrasında sürekli altına kaçırıyordu ve kakasını her gün yapan bi bebekti 2günde 1 e düştü ve kakayı altına kaçırmaya başladı bu arada günde 1 defa gündüz uykusu var o süreçte bez bağlıyorum birde gece. Gün içerisinde çıtçıtlı zıbınla ya da külotla dolaştırıyorum. Kaka konusu böyle olunca sıkıntıya girmemesi için birkaç kez bez bağladım beze yapmasını sağladım beze yapmadığında da altına yaptı maalesef. Ve de dışarı çıkarken de bez bağlıyorum ama çiş çiş diyor altına yapmak zorunda kalıyor çişini haliyle. Bu durum kafa karışıklığına yol açtı gibi hissettiryor. Sanki üzerindeki kıyafeti de bez gibi algılıyor olabilir mi? Desteğinizi bekliyorum baştan tüm bu detaylarıyla nasıl yol izlemeliyim 10 günü geçti uykularında, dışarı çıkarken vs nasıl yol izlemeliyim. Sürekli telkinliyorum lazımlığa oturuyor çiş çiş diye bana sesleniyor ama oturunca yapmıyor azcık yapıyor bazen ve oturupta bekliyor baya otursa hep oturur gibi geliyor ama çişini salmıyor tam anlamıyla. Gün geçtikçe ayakta tamamen çişini yapmalar çok azaldı sadece kaçırıyor ama lazımlığa da yapmayınca tutuyor gibi hissediyorum sanki hiç tuvaletini yapmıyor gibi. Ne yapacağım bu süreç normal mi? Bu arada oturmaktan kaçınma gibi bir durum yok oturuyor ama bazen az yapıyor bazen çok ve bay çişş diye seviniyor ödüllendiriyor tebrik ediyorum falan o konuda da yetersiz olduğumu hissetmiyorum ama süreç kafamı karıştırıyor lütfen yardımcı olacak birlerinin yorumlarını bekliyorum
Ç
Çağla K.
24 Haziran 2026 00:12
Birde hala gece beslenmemiz var gece 1 defa ve de uyumadan önce mama içmek istiyor gün içerisinde su alımımız normal ama geceleri de çok içen bir bebek. Bez konusunda her gece ististasız bez taşıran bir bebek geceleri bir defa altını değiştirmek zorunda kalıyorum hep ama sanki bu süreçte taşma sıklığımızda azaldı yani aslında mamayı da bırakmayı denedim bırakır gibi oldu ama bu defa da bana bağlandı sürekli yanında yatmamı istiyor bensiz uyumuyor aylardır yanında yatağında yatmak zorunda kalıyorum geceleri belli bir vakit aralığında yani anlayacağınız işler çok sarpa sardı mamayı bırakır gibi oldu bi süre istemedi sadece su istedi bana bağlandı bana alışınca da artık tekrar mama istemeye başladı hem ben yanında yatıyorum hem mama su devam ediyor
Ü
Ümran T. ..
24 Haziran 2026 00:24
YouTube da pedagoji okulu var tuvalet eğitimi ile ilgili bilgi veriyor dilerseniz onu izleyebilirsiniz ben onu izleyerek başladım ve kolay oldu bizim için fakat oğlum 28 aylıktı başladığımda. Tuvalet eğitimine genelde gece beslenmesini bıraktıktan sonra başlanması öneriliyor bebeğin sabah kuru kalkiyor olması önemli bir ayrıntı oluyor. Mesaneyi bosaltamiyor olması da kas kontrolunu tam sağlayamadığından. Dilerseniz belli bir süre ara verip sonra tekrar deneyin.

Sibel Y.
24 Haziran 2026 05:45
Tuvalet eğitimi kararlılık ve sabır ister
Başlangıç
Çişin ve kakan geldiğinde tuvaletimizi bak buraya yapıyoruz oturuyoruz bekliyoruz çiş hadi gel,kakalar dışarı çıkmak istiyor hadi gel bir deneyelim lazımlığa oturup bekleyelim onları vs. Oyun gibi onu heyecanlandıran cümleler kurup teşvik önemli
İlk zamanlar altına kaçırması çok normal tutamaz gerekli kaslar gelişince anca tutar
Bebeğinizin hazır olduğunu düşünüyorsanız gündüz bez asla takmayın kafa karışıklığı yaşıyorlar net olun külot giyiyoruz artık bez yok beze güle güle bezleri birlikte çöpe atalım çişi klozete yapalım, çişimiz gelince klozete gidiyoruz hatta siz takip edin götürün oturtun sık sık bişeyler içtikten yarım saat sonra sabah uyanır uyanmaz klozete hadi çiş var mı bir bakalım diyerek teşvik
Gece beslenmesine veda
Herşeyi anlayacak yaşta mamanın yerine su vermekte mantıklı değil uykuya geçmeden bir iki saat önce su teklif edin çişini yaptırın yatırın net ve kararlı olursanız çözersiniz gece uyurken bez takacağınızı sabah çıkaracağınızı söyleyin belli bir süre sonra artık sen çişini klozete yapıyorsun gece beze hiç gerek yok diyerek tamamen bıraktırabilirsiniz her şeyi anlıyorlar gece altına alez yada su geçirmeyen hasta matları var ondan serebilir deneyebilirsiniz kararlı ve sabırlı olun dışarı çıkarmadan önce çişini yaptırın bak bez takmıyoruz eve gelene kadar çişini tutabilirsin öpücük sana güveniyorum gibş cesaretlendirici cümleler ama hala tutamıyorsa çişini süreç çok uzarsa araya biraz zaman koyun kasları biraz daha gelişsin acele etmeyin benim bebeğim üç yaşa doğru kendi bıraktı bezi rahatsız ediyor takmak istemiyorum çişimi söylerim dedi,umarım süreciniz güzel geçer
Başlangıç
Çişin ve kakan geldiğinde tuvaletimizi bak buraya yapıyoruz oturuyoruz bekliyoruz çiş hadi gel,kakalar dışarı çıkmak istiyor hadi gel bir deneyelim lazımlığa oturup bekleyelim onları vs. Oyun gibi onu heyecanlandıran cümleler kurup teşvik önemli
İlk zamanlar altına kaçırması çok normal tutamaz gerekli kaslar gelişince anca tutar
Bebeğinizin hazır olduğunu düşünüyorsanız gündüz bez asla takmayın kafa karışıklığı yaşıyorlar net olun külot giyiyoruz artık bez yok beze güle güle bezleri birlikte çöpe atalım çişi klozete yapalım, çişimiz gelince klozete gidiyoruz hatta siz takip edin götürün oturtun sık sık bişeyler içtikten yarım saat sonra sabah uyanır uyanmaz klozete hadi çiş var mı bir bakalım diyerek teşvik
Gece beslenmesine veda
Herşeyi anlayacak yaşta mamanın yerine su vermekte mantıklı değil uykuya geçmeden bir iki saat önce su teklif edin çişini yaptırın yatırın net ve kararlı olursanız çözersiniz gece uyurken bez takacağınızı sabah çıkaracağınızı söyleyin belli bir süre sonra artık sen çişini klozete yapıyorsun gece beze hiç gerek yok diyerek tamamen bıraktırabilirsiniz her şeyi anlıyorlar gece altına alez yada su geçirmeyen hasta matları var ondan serebilir deneyebilirsiniz kararlı ve sabırlı olun dışarı çıkarmadan önce çişini yaptırın bak bez takmıyoruz eve gelene kadar çişini tutabilirsin öpücük sana güveniyorum gibş cesaretlendirici cümleler ama hala tutamıyorsa çişini süreç çok uzarsa araya biraz zaman koyun kasları biraz daha gelişsin acele etmeyin benim bebeğim üç yaşa doğru kendi bıraktı bezi rahatsız ediyor takmak istemiyorum çişimi söylerim dedi,umarım süreciniz güzel geçer
Ç
Çağla K.
24 Haziran 2026 08:39
YouTube da pedagoji okulu var tuvalet eğitimi ile ilgili bilgi veriyor dilerseniz onu izleyebilirsiniz ben onu izleyerek başladım ve kolay oldu bizim için fakat oğlum 28 aylıktı başladığımda. Tuvalet eğitimine genelde gece beslenmesini bıraktıktan sonra başlanması öneriliyor bebeğin sabah kuru kalkiyor olması önemli bir ayrıntı oluyor. Mesaneyi bosaltamiyor olması da kas kontrolunu tam sağlayamadığından. Dilerseniz belli bir süre ara verip sonra tekrar deneyin.

Sibel Y.
24 Haziran 2026 08:44
Dışarı çıkarken yavrum çişin varsa çişini yapmalısın artık bez yok bak sana külot giydiriyorum daha rahat edeceksin,dışarda çiş yaparsan kıyafetlerin ıslanır pis kokar cici olalım temiz kokalım hadi çişimizi yapalım gibi cümleler kurup bezsiz önce kısa mesafeler market gibi fırın gibi yakın yerlere götürün deneme yapın uyku öncesi hep çişini yaptırmaya gayret gösterir yok vs derse zorlamayın yatağının çarşafının altına alez serin kaçırma durumu olursa, bezsiz yatma durumuna dışarı çıkma durumuna zamanla alışacak uyum sağlayacak emin olun
Ç
Çağla K.
24 Haziran 2026 11:30
Dışarı çıkarken yavrum çişin varsa çişini yapmalısın artık bez yok bak sana külot giydiriyorum daha rahat edeceksin,dışarda çiş yaparsan kıyafetlerin ıslanır pis kokar cici olalım temiz kokalım hadi çişimizi yapalım gibi cümleler kurup bezsiz önce kısa mesafeler market gibi fırın gibi yakın yerlere götürün deneme yapın uyku öncesi hep çişini yaptırmaya gayret gösterir yok vs derse zorlamayın yatağının çarşafının altına alez serin kaçırma durumu olursa, bezsiz yatma durumuna dışarı çıkma durumuna zamanla alışacak uyum sağlayacak emin olun
Ç
Çağla K.
9 Temmuz 2026 15:49
Yükleniyor...