Tuvalet Eğitimi Tutma Sorunu

381 görüntüleme
Ç

Çağla K.

28 Haziran 2026 00:48
Merhaba oğlum 23 aylık eğitimde 18.gündeyiz. Başlara göre bayağı yol katettiğimizi görüyorum fakat oğlum son 3-4 gündür defalarca kez güzel bir dille ikaz etmeme rağmen beni duymazdan geliyor ve çişini küloduna yapıyor ayakta. Önceleri çiş çiş diyerek lazımlığa oturuyordu oturduğunda bir iki damla yapıyor kalkıyordu tuttuğunu hissediyordum ama artık sanki tamamen tutuyor ve lazımlığa oturmayı teklif ettiğimde çiş olmasına rağmen yapmıyor tutmaya devam ediyor resmen kıvranıyor görüyorum ama yapmıyor. İlk hafta çıplak gezdirdim sonradan külot giydirmeyr başladım acaba o mu etki etti birde son 3 gündür gündüz ve gece uykusunda bez kullanmamaya başladım tamamen bitirdim ve kısa dışarıya çıkmalar ekledim pek bi kaçırma durumu olmadı geceleri hariç tabi dışarıda ve gündğz uykularında ama uyandığında direkt altına yaptığı oldu bir de bir iki defa dışarıda tam bahçedeyken kaçırdı. Yaklaşımım her zaman oldukça sakin ve kriz yönetici rahatlatıcı ama niye böyle bilmiyorum genel olarak bir çiş tutma durumu var sonrasında tutamayıp altına salma… acaba diyorum nerede çişini tutacağını mı öğreniyor anlamaya çalışıyor bazen denk gelirse lazımlığa oturup tamamen mesanesini boşaltabildiğini görüyorum ama çok sayılıdır 2-3 kez falan yani aslında oturmaya reddi yok ve de yapamadığından değil ama anlamıyorum
C

Cennet ..

28 Haziran 2026 01:17
Acaba klozete mi oturtsanız belki daha çok sever. Stiker alıp her tuvalete yaptığında bir tane yapıştırsanız
Ç

Çağla K.

28 Haziran 2026 01:23
İlk başta denemiştim ama korktu diye bir daha tekrarlamadım belki öyle de deneyebilirim lazımlıkta bir damla bile olsa baybay çiş yapıp klozete döküyoruz sifona basmaya tuvalet kağıdı atmaya çok hevesli ama denemeye değer o aklıma gelmemişti birde acaba kafa karışıklığı yaratır mı diye çekindim ama dediğiniz gibi aparatla otursa belki keyifli hissettirir. Acaba diyorum odaklanamıyor mu çünkü oturunca bile bir şeyler izlemek oyuncaklarla oynamak falan istiyor ben de kitap falan veriyorum eline doğru mu yapıyorum bilmiyorum diğer türlü kalkıveriyor
C

Cennet ..

28 Haziran 2026 01:36
Ben ilk başta alaturka tuvalete alıştırmıştım. Orda suyla oynuyordu hoşuna gidiyordu. Çok şükür pek zorlu bir aüreç değildi. Alıştıktan 10-15 gün sonra 13 saat süren bir otobüs yolculuğu yaptık yine bez bağlamadım ama çantama koydum. Molalarda yaptırdım çişini. İnmemize iki saat kala çişim var dedi. Bez bağladım yap diye ama eve kadar tuttu. Size ikinci bir tavsiye olarak, altına yaptığında hemen değiştirmeyin 5-10 dakika dursun ıslaklıktan rahatsız olsun.
Ç

Çağla K.

28 Haziran 2026 01:45
Cennet 💐
Ben ilk başta alaturka tuvalete alıştırmıştım. Orda suyla oynuyordu hoşuna gidiyordu. Çok şükür pek zorlu bir aüreç değildi. Alıştıktan 10-15 gün sonra 13 saat süren bir otobüs yolculuğu yaptık yine bez bağlamadım ama çantama koydum. Molalarda yaptırdım çişini. İnmemize iki saat kala çişim var dedi. Bez bağladım yap diye ama eve kadar tuttu. Size ikinci bir tavsiye olarak, altına yaptığında hemen değiştirmeyin 5-10 dakika dursun ıslaklıktan rahatsız olsun.
Sürekli altına yapıyor külodu ıslanıyor bacakları yerler çiş oluyor ayaklarıyla şıpşıp yapıp buda ne diyor sakince üstün çiş oldu yerler çiş oldu gel silelim diyorum bi daha tuvalete yap diyip üzerini değiştirip yerleri siliyoruz acaba oyun mu oldu bu üzerini öyle tutsam bi daha yapmaz mı dersiniz aslında ben içgüdüsel olarak lazımlığa oturduğunda odaklanamadığını rahatlayamadığını hissediyorum iletişim kurup sakince açıklamaya uyarmaya çalışıyorum o an dinlemiyor gibi yapıyor beni
C

Cennet ..

28 Haziran 2026 01:48
Çağla Karakaya
Sürekli altına yapıyor külodu ıslanıyor bacakları yerler çiş oluyor ayaklarıyla şıpşıp yapıp buda ne diyor sakince üstün çiş oldu yerler çiş oldu gel silelim diyorum bi daha tuvalete yap diyip üzerini değiştirip yerleri siliyoruz acaba oyun mu oldu bu üzerini öyle tutsam bi daha yapmaz mı dersiniz aslında ben içgüdüsel olarak lazımlığa oturduğunda odaklanamadığını rahatlayamadığını hissediyorum iletişim kurup sakince açıklamaya uyarmaya çalışıyorum o an dinlemiyor gibi yapıyor beni
Evet bunu bir oyun haline getirmiş olabilir. Bir müddet ıslak kalsın değiştirmeden önce ıslak olması seni rahatsız ediyor değil mi? Tuvalete yaparsan üstün hep temiz kalır gibi tatlı dille onunla konuşabilirsiniz. Aklıma gelenleri söylüyorum inşallah işe yarar🌻 eğer klozete alıştıracaksanız bir tane basamakla klozet kapağı bazı yerlerde birlikte satılıyor. O basamak benim çok işime yaradı. Onu da deneyebilirsiniz
Ç

Çağla K.

28 Haziran 2026 02:02
Cennet 💐
Evet bunu bir oyun haline getirmiş olabilir. Bir müddet ıslak kalsın değiştirmeden önce ıslak olması seni rahatsız ediyor değil mi? Tuvalete yaparsan üstün hep temiz kalır gibi tatlı dille onunla konuşabilirsiniz. Aklıma gelenleri söylüyorum inşallah işe yarar🌻 eğer klozete alıştıracaksanız bir tane basamakla klozet kapağı bazı yerlerde birlikte satılıyor. O basamak benim çok işime yaradı. Onu da deneyebilirsiniz
Çok sağolun gerçekten siz gündüz gece uykularında bez bağlamış mıydınız ben ilk iki hafta bağladım son 3 gündür hiçbir şekilde bağlamıyorum sizce onun bi etkisi olabilir mi bu durumda veya birkaç defa kısa mesafe yerlerde bulunduk acaba tutmaya mı alıştı kafası mı karıştı bana sanki alakası yok gibi geliyor ama her türlü nedeni düşünüyorum çözüm üretebilmek için belki de diyorum ne zaman ne şekilde davranacağını çözemedi henüz ama lazımlığa her zaman çiş kaka yapılacağını artık kavramış olabileceğini sanıyorum
C

Cennet ..

28 Haziran 2026 02:06
Ben başlamadan bir iki hafta önce anlattım insanlar büyüdüklerinde tuvalete yapar çişini vs diye. Bir gün uyandığımızda artık bez bağlamayacağız dedim ve gece gündüz bıraktık. Başlarda gece tuvalete kaldırıyordum (1 hafta kadar) sonrasında kaldırmadım. Gece sorunumuz yoktu ama ilk gün neredeyse hiç tuvalete yapmadı. İkinci gün yarı yarıya. Üçüncü gün bir kez altına yaptı. Ama büyük tuvaletini tuvalete yapmaya bir haftada alıştı. Çişini yapacağını anladığı zaman halıdan parkenin üstüne kaçıp yapıyordu🤣 kafasının karıştığını düşünmüyorum ama oyun sanıyor ya da sizin bir davranışınız onun hoşuna gidiyor sanırım.
Ç

Çağla K.

28 Haziran 2026 02:22
Maşallah bebişinize🤗herhalde tepkimi ölçmeye çalışıyor oyun haline getirdi belkide yapıp silmek eğlenceli hale getirdi bilemiyorum önerilerinizi deneyeceğim kıyafetiyle kalması ve de klozete denetmeyi umarım bizde bir şekilde başarılı oluruz elbet öğrenecektir diye düşünüyorum ama sabrım bazen çok zorlanıyor özellikle tuttuğunda artık saatler geçip kıvranmaya başlayıp tamamen huzursuz aksi ağlamaklı olduğunda çaresiz hissediyorum yoksa temizlemek falan hiç dert değil çok relaksım bu konularda
P

Pelin A.

28 Haziran 2026 11:10
23 aylık tuvalet eğitimi için erken değil mi ? Hazır hissetmiyor olabilir. İlerleyen yaşlarda da tuvaletini tutma altına kaçırma gibi sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz olabilir. Hazır değilse süreci erteleyin bence. Yeğenimde aynı sorunu yaşadık.
Ç

Çağla K.

29 Haziran 2026 12:51
Pelin Altundağ
23 aylık tuvalet eğitimi için erken değil mi ? Hazır hissetmiyor olabilir. İlerleyen yaşlarda da tuvaletini tutma altına kaçırma gibi sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz olabilir. Hazır değilse süreci erteleyin bence. Yeğenimde aynı sorunu yaşadık.
Var olan belirtileri fark ettiğim için başladık aslında ama uzun da sürebilen bir süreç olduğunu bildiğim için umudum da var çünkü ilk günlere göre ilerlemeyi görebiliyorum ama dediğim gibi lazımlığa oturunca çişini tam salmamaya başladı direkt ayakta yapıyor gözlemlediğime göre oyuna hemen dönmek istiyor sanırım bu onu strese sokuyor oyun başındayken ayakta yapıveriyor. Eğer hazır hissetmiyorsa bunu nasıl anlayabilirim veya ne kadar süreden sonra anlaşılır ne kadar ara verilmeli çocuğa ne söylenmeli ne önerirsiniz
Ç

Çağla K.

9 Temmuz 2026 15:51
Cennet 💐
Ben başlamadan bir iki hafta önce anlattım insanlar büyüdüklerinde tuvalete yapar çişini vs diye. Bir gün uyandığımızda artık bez bağlamayacağız dedim ve gece gündüz bıraktık. Başlarda gece tuvalete kaldırıyordum (1 hafta kadar) sonrasında kaldırmadım. Gece sorunumuz yoktu ama ilk gün neredeyse hiç tuvalete yapmadı. İkinci gün yarı yarıya. Üçüncü gün bir kez altına yaptı. Ama büyük tuvaletini tuvalete yapmaya bir haftada alıştı. Çişini yapacağını anladığı zaman halıdan parkenin üstüne kaçıp yapıyordu🤣 kafasının karıştığını düşünmüyorum ama oyun sanıyor ya da sizin bir davranışınız onun hoşuna gidiyor sanırım.
Merhaba tekrardan yazıyorum 1 ay oldu fakat oğlum hala çişi geldiğini söylemiyor altına yapıyor eğer zamanını ben kollayıp lazımlığa yönlendirirsem yapıyor kaka da o şekilde yani söylemiyor farkediyor ve oyununu bölmek istemiyor oyuncaklarını bırakmak istemiyor oyun başındayken salıyor benim vakit kollamam gerekiyor bu normal midir birde 1 hafta ishal ateş kusma gibi bir rahatsızlığı oldu ve ara verdim zaten aşırı tükendiğim bir andı bu pazartesi yeniden kaldığımız yerden devam ediyoruz onu lazımlıkta oyaladığımda ve yanında ama odağım onda olmadığı anda rahatlayabildiğinde eğer çişi varsa çoğu kez yapabiliyor sizce geçici bir durum mudur vaktinin erken olduğundan şüphelendim ama bezden aşırı rahatsız ve o da geri dönmek istemşyor biz lavaboya giderken kapıya gelip çiş çiş diyip gelip yapmak istiyor alışmış durumda ama biraz da bilerek söylemiyor gibi geliyor defalarca kez anlattım telkinledim bak tuvalete yaptığında tertemiz kalıyoruz direkt oyuna dönebiliyoruz diye veya yerler çiş olduğunda silmek temizlemek üzerimizi değiştirmek bizi oyundan uzaklaştırıyor hemen dönemiyoruz diye ama tıkandığım bir noktadayım yine
C

Cennet ..

9 Temmuz 2026 22:32
Belkide biraz ara verip ileride tekrar denemelisiniz. Sizde gerilmeyin bebeğiniz de etkilenmesin. Kasım aralık gibi belki daha hazır olur. Bebekler hazır olduğunda inanın bu kadar uzun sürmüyor. Normalde teşvik ederim ama süreç biraz uzun sürmüş araya hastalıklar girmiş. Ve siz sabırlı davrandıkça bunu da kullanıyor sanırım. Belki daha sonra ikiniz içinde daha kolay olur
Ç

Çağla K.

10 Temmuz 2026 10:44
Cennet 💐
Belkide biraz ara verip ileride tekrar denemelisiniz. Sizde gerilmeyin bebeğiniz de etkilenmesin. Kasım aralık gibi belki daha hazır olur. Bebekler hazır olduğunda inanın bu kadar uzun sürmüyor. Normalde teşvik ederim ama süreç biraz uzun sürmüş araya hastalıklar girmiş. Ve siz sabırlı davrandıkça bunu da kullanıyor sanırım. Belki daha sonra ikiniz içinde daha kolay olur
Belkide öyle yapmalıyım gerçekten çok sağolun
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir