Tuvalet Eğitimi Kaka ve İdrar Sorunları

241 görüntüleme
T

Tuğba S. B.

Premium Üye
19 Temmuz 2026 22:23
Merhaba bebeğim 1.5 aylık ve 6 7 günde bir kaka yapıyor. Hem anne sütü hem de mama kullanıyoruz. Denemediğim mama kalmadı sayılır . Yaparken çok ıkınıyor ve uyuya kalıyor. Bana yardımcı olur musunuz
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
19 Temmuz 2026 22:25
Merhaba! Bebeğinizin 6-7 günde bir kaka yapması, özellikle 1.5 aylıkken, normal kabul edilebilir bir sıklık değildir. Ancak, anne sütü ve mama ile beslenmesi bunda etkili olabilir. Normalde bebekler günde 1-2 kez kaka yaparlar.

Bebeğinizin kaka yaparken ıkınması ve uyuya kalması, tuvalet eğitimi veya bağırsak hareketleriyle ilgili bir sorunun göstergesi olabilir.

Bebeğinizin kaka sıklığını artırmak ve rahatlatmak için şu önerileri deneyebilirsiniz:
1. Su tüketimini artırın: Eğer mama ile besleniyorsa, mamalara少し su ekleyebilirsiniz. Anne sütüne ise ekstra su vermeyin.
2. Bağırsakları çalıştırın: Bebeğinizin bağırsaklarını çalıştırarak hareketlerini düzenleyebilirsiniz.
3. Mama değişikliği: Farklı mamalar denediğinizden beri, bebeğinizin sindirim sistemi hassas olabilir.
4. Doktorunuza danışın: Bebeğinizin doktoru ile konuşarak, kaka sıklığını artırma ve rahatlatma yollarını öğrenin.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
T

Tuğba S. B.

Premium Üye
19 Temmuz 2026 22:27
Doktorlar 10 gün normal diyorlar ve başka bir şey demiyorlar
S

Seval Y.

19 Temmuz 2026 22:35
Mama da sma comfort iyi gelmisti ve mamasına cok az zeytinyagi koyuyordum
T

Tuğba S. B.

Premium Üye
19 Temmuz 2026 22:46
Seval Yelken
Mama da sma comfort iyi gelmisti ve mamasına cok az zeytinyagi koyuyordum
Onu da denedim ama 2 gün doygunluk vermiyor -( sürekli açlıktan ağlıyor
R

Rumeysa

19 Temmuz 2026 22:55
Aptamil conformil kullandınız mı
T

Tuğba S. B.

Premium Üye
19 Temmuz 2026 23:06
Rumeysa
Aptamil conformil kullandınız mı
Aptamil prosyneo kullanıyorum şuan
R

Rumeysa

19 Temmuz 2026 23:53
Tuğba Saraman Biçer
Aptamil prosyneo kullanıyorum şuan
Biz 6 ay boyunca conformil kullandık çabuk sindirilen bir mama doktorumuz önermişti çok memnundum 2 3 haftada sadece bir kez en fazla 3 gün yapamadığı oluyordu onun dışında ya her gün ya da 2 günde bir kakasını yapıyordu tabi bu bebekten bebeğe değişir tek kötü yanı sadece eczanelerde satılıyor almayı düşünürseniz aklınızda bulunsun
T

Tuğba S. B.

Premium Üye
20 Temmuz 2026 00:21
Rumeysa
Biz 6 ay boyunca conformil kullandık çabuk sindirilen bir mama doktorumuz önermişti çok memnundum 2 3 haftada sadece bir kez en fazla 3 gün yapamadığı oluyordu onun dışında ya her gün ya da 2 günde bir kakasını yapıyordu tabi bu bebekten bebeğe değişir tek kötü yanı sadece eczanelerde satılıyor almayı düşünürseniz aklınızda bulunsun
Onu da deneyelim bakalım aslında hiple 3 günde bir yapıyordu ama gaz çok oluyordu tekrar hipe geçmeyi bile düşünüyorum artık
S

Seval Y.

20 Temmuz 2026 00:34
Tuğba Saraman Biçer
Onu da denedim ama 2 gün doygunluk vermiyor -( sürekli açlıktan ağlıyor
Ben kızıma 2 saatte bir az az veriyordum. Malesef reflusu ve gaz problemide olan bir bebekti. Cok şükür hic kaka problemi yasamadik. Mecburiyetten bir hafta hipp almistim cocuk mahvoldu gazdan . Sık sık mama degistirmekte cok iyi değil. Aslında Osman Hoca sanirim optiro oneriyordu. Bir arastirabilirsiniz.
T

Tuğba S. B.

Premium Üye
20 Temmuz 2026 00:36
Seval Yelken
Ben kızıma 2 saatte bir az az veriyordum. Malesef reflusu ve gaz problemide olan bir bebekti. Cok şükür hic kaka problemi yasamadik. Mecburiyetten bir hafta hipp almistim cocuk mahvoldu gazdan . Sık sık mama degistirmekte cok iyi değil. Aslında Osman Hoca sanirim optiro oneriyordu. Bir arastirabilirsiniz.
Ay araştırıyım onu da sorma nasıl vicdan yaptım bu hafta özellikle
R

Rumeysa

20 Temmuz 2026 01:09
Tuğba Saraman Biçer
Onu da deneyelim bakalım aslında hiple 3 günde bir yapıyordu ama gaz çok oluyordu tekrar hipe geçmeyi bile düşünüyorum artık
Conformil aynı zamanda gaz ve kolik olan bebekler için İnşallah iyi gelir
T

Tuğba S. B.

Premium Üye
20 Temmuz 2026 01:10
Rumeysa
Conformil aynı zamanda gaz ve kolik olan bebekler için İnşallah iyi gelir
İnsallah bisi sorabilir miyim burada yazılanları doktorlar cevaplıyor mu
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir