Tuvalet Eğitimi
188 görüntüleme
R
Rahşan M.
11 Ağustos 2026 01:52
Oğlum tam 3 yaşında 3 gündür tuvalet eğitimine başladım. Çok sakin ve anlayışlı yaklaşıyorum ama asla klozete veya lazımlığa oturmuyor. Çişi gelince söylüyor hemen banyoya gidiyoruz. Ama klozetr oturmuyor ayakta yapıyor. Başka çocuklara bakıyorum hepsi çişi hemen öğrenip oturuyor kakada sorun yaşıyolar. Oyunlar ödüller mi denemedim. Kitaplar okudum. Yok asla oturmak istemiyor. Akışına bıraksam 5 yaşına da gelse oturmaz gibi. Lütfen tecrübeli olan varsa yardımcı olsun

Fatma N. S.
11 Ağustos 2026 02:07
Benim oğlumun da 2 yaşında aynı şekilde denedim ama klozette başarılı olamadım dikkat ettiğim kadarıyla arada ki boşluğa düşne korkusu var birçok yeöntem denedim korkusu gecmeyince biraz zamana bıraktım o nasıl öğrenmek istiyorsa öyle ilerliyorum emin olun eninde sonunda kendi istekleri ile klozete oyuracaklar o yüzden bırakın istediği yerde yapsın bundan 1 2 sene sonra bugünleri mumla arayacağız zaman hızlı geciyor ve öğrenerek büyüyorlar

Kübra D.
11 Ağustos 2026 22:33
Merhabalar, benim oğlum 26 aylık ve biz 15 gündür tuvalet eğitimindeyiz. İlk hafta klozet aparatı ve lazımlık almama rağmen asla oturmadı. Sadece duşakabinde çömelerek yapmak istedi zorlamamaya çalıştım. Daha sonrasında alaturka tuvalete döndük şuan gayet iyi çiş konusunda ilerlememiz var fakat büyük abdesti çözemedik. Bol sabırlar diliyorum. Klozete oturtacaksanız kesinlikle ayaklarının zeminle yani basamakla teması olması gerekiyormuş bunu sonradan öğrendim dilerseniz alaturka tuvaleti de deneyebilirsiniz
S
Sema g.
11 Ağustos 2026 23:43
Bizde başlarda hemen söylüyordu çişim geldi diye şimdi söylemeden altına kaçırıyor benim takip etmem gerekiyor yoksa yok. Büyük tuvaleti ise yapmıyor. Sürekli parça parça altına yapıyor nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Sürekli çamaşır değiştiriyorum yada bez
Yükleniyor...