Tuvalet Eğitimi
356 görüntüleme
B
Begüm A.
2 Ağustos 2026 12:42
Şuan 30 aylık oğlum daha önce tuvalet eğitimi denedim korkunca bıraktım. Şimdi tekrar başaldık 5. Günümüz kuru kalkıyordu uzun süre çişini yapmadığı oluyordu beze. Çişi gelince söylüyordu kakasını söylüyordu. Şuan çişini tuvalete yaptıramıyoruz bazen yapıyor 2 kere kakayı tutturduk korkmadı bay bay yaptı. Ama çişini yapmak istemiyor. Lazımlık, klozet ve alaturkaya ara ara götürüyorum bazen oturuyo yapmıyo bazende oturmak istemiyor altına yapıyor. Dün gece çişi geldiği için uyandı lazımlığa oturttum ve bana sarılarak yaptı çişini. Sabahtan beride oturmuyor. Var mı geç öğrenen ne kadar süre beklemem lazım bezini takmalı mıyım ne yapayım bilmiyorum

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye3 Ağustos 2026 12:55
Tuvalet Eğitimi Süreci ve Öneriler
Tuvalet eğitimi, çocukların bağımsızlık kazanmalarında önemli bir adımdır. 30 aylık oğlun, daha önceki denemelerde korkunca bırakmıştı, ancak şimdi tekrar başlamışsınız. Geçmişteki deneyimlere rağmen, sabır ve doğru yaklaşım ile başarılı olunabilir.
Şu anki durumunuz:
5 gündür eğitim sürecinde
Kuru kalkıyor, uzun süre çişini yapmadığı oluyor
Çişini ve kakasını genellikle söylüyor
Çişini tuvalete yaptıramıyorsunuz, bazen yapıyor
* Kaka konusunda başarılı olunmuş, ancak çiş konusunda zorluklar yaşanıyor
Öneriler:
1. Sabır ve süre: Her çocuk farklı gelişim gösterir. Tuvalet eğitimi sürecinde acele etmek doğru değildir. Çocuğunuzun hazır olduğunu hissettiğinizde, süreci yavaş ve sabırla yönetmelisiniz. 2-3 yaş aralığında tuvalet eğitimi tamamlanmalıdır.
2. Rutin oluştur: Günlük rutinler, çocuğunuzun tuvalet eğitimine yardımcı olabilir. Belirli saatlerde (örneğin, uykudan kalktıktan sonra, yemeklerden sonra) lazımlığa oturtmayı deneyebilirsiniz.
3. İlgiyi teşvik: Çişini ve kakasını tuvalete yaptığında, olumlu geri bildirimler verin ve teşvik edin. Başarılarını ödüllendirin.
4. Bez kullanımı: Şimdilik bezini tamamen bırakmamayı düşünebilirsiniz. Bez kullanımını azaltarak, tuvalet eğitimi sürecini destekleyebilirsiniz.
5. Güvenlik ve rahatlık: Çocuğunuzun korkularını gidermek için, tuvalet eğitimi sürecinde yanında olun ve onu rahatlatın. Lazımlık veya klozet kullanımı konusunda ısrarcı olmayın, ancak teşvik edin.
Tuvalet eğitimi sürecinde her çocuk farklı hızda ilerler. Sabır, anlayış ve doğru yaklaşım ile başarılı olunabilir. Eğer sorunlar devam ederse, bir uzmandan destek almayı düşünmelisiniz.
Tuvalet eğitimi, çocukların bağımsızlık kazanmalarında önemli bir adımdır. 30 aylık oğlun, daha önceki denemelerde korkunca bırakmıştı, ancak şimdi tekrar başlamışsınız. Geçmişteki deneyimlere rağmen, sabır ve doğru yaklaşım ile başarılı olunabilir.
Şu anki durumunuz:
5 gündür eğitim sürecinde
Kuru kalkıyor, uzun süre çişini yapmadığı oluyor
Çişini ve kakasını genellikle söylüyor
Çişini tuvalete yaptıramıyorsunuz, bazen yapıyor
* Kaka konusunda başarılı olunmuş, ancak çiş konusunda zorluklar yaşanıyor
Öneriler:
1. Sabır ve süre: Her çocuk farklı gelişim gösterir. Tuvalet eğitimi sürecinde acele etmek doğru değildir. Çocuğunuzun hazır olduğunu hissettiğinizde, süreci yavaş ve sabırla yönetmelisiniz. 2-3 yaş aralığında tuvalet eğitimi tamamlanmalıdır.
2. Rutin oluştur: Günlük rutinler, çocuğunuzun tuvalet eğitimine yardımcı olabilir. Belirli saatlerde (örneğin, uykudan kalktıktan sonra, yemeklerden sonra) lazımlığa oturtmayı deneyebilirsiniz.
3. İlgiyi teşvik: Çişini ve kakasını tuvalete yaptığında, olumlu geri bildirimler verin ve teşvik edin. Başarılarını ödüllendirin.
4. Bez kullanımı: Şimdilik bezini tamamen bırakmamayı düşünebilirsiniz. Bez kullanımını azaltarak, tuvalet eğitimi sürecini destekleyebilirsiniz.
5. Güvenlik ve rahatlık: Çocuğunuzun korkularını gidermek için, tuvalet eğitimi sürecinde yanında olun ve onu rahatlatın. Lazımlık veya klozet kullanımı konusunda ısrarcı olmayın, ancak teşvik edin.
Tuvalet eğitimi sürecinde her çocuk farklı hızda ilerler. Sabır, anlayış ve doğru yaklaşım ile başarılı olunabilir. Eğer sorunlar devam ederse, bir uzmandan destek almayı düşünmelisiniz.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
S
Sema g.
11 Ağustos 2026 23:58
Bizde başlarda hemen söylüyordu çişim geldi diye şimdi söylemeden altına kaçırıyor benim takip etmem gerekiyor yoksa yok. Büyük tuvaleti ise yapmıyor. Sürekli parça parça altına yapıyor nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Sürekli çamaşır değiştiriyorum. Yada bez. 33 aylık ama olmuyor bi türlü
B
Begüm A.
12 Ağustos 2026 00:00
Bizde başlarda hemen söylüyordu çişim geldi diye şimdi söylemeden altına kaçırıyor benim takip etmem gerekiyor yoksa yok. Büyük tuvaleti ise yapmıyor. Sürekli parça parça altına yapıyor nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Sürekli çamaşır değiştiriyorum. Yada bez. 33 aylık ama olmuyor bi türlü
S
Sema g.
12 Ağustos 2026 00:06
Kaçıncı gündesiniz bizimki 8. Günde alıştı 9. Günden itibaren altına hiç kaçırmadan çişim geldi kakam geldi diyo şuan güzel gidiyor hallettik
B
Begüm A.
12 Ağustos 2026 09:48
Totalde bakarsan 3 hafta oldu. Başta söylediği zamanlarla. Ama bu söylemediği altına kaçırdığı özellikle kakasını kaçırdığı günler de 3. Gün
S
Sema g.
12 Ağustos 2026 12:15
Kesinlikle vazgeçmeyin bu yaşta inatlaşabiliyorlar bide çiş var mı diye sormayın çocuğu takip edin sadece çiş yaptıktan 2-2,5 saat sonra tekrar çişleri gelebiliyor bide ekran açıksa kapatın çünkü bilerek çiş yok diyorlar başından ayrılamadıkları için. Çok sabır istiyor ben her an bezi geri takabilirdim gerçekten
Yükleniyor...