Tuvalet Eğitimi

252 görüntüleme
S

Seda Ö.

27 Temmuz 2026 15:25
3 yaşımızın tamamlanmasına 3 ay var. Daha önce nisan ayı gibi tuvalet eğimitimine başladım. Yaklaşık 40 günü aşkın süre içerisinde hiçbir ilerleme kaydetmedim. Zaten eskiden de kakasını köşelere saklanarak yapan bir çocuktu. Buna ve çevrenin ısrarına dayanarak başladım. Kaka yaptığında tuvalete götürmek kolaydı çünkü sinyali zaten veriyordu. Ama çişte yaptıktan sonra söylüyordu. Asla öncesi yok. Geceleri bazen kuru kalktığı oluyordu sabaha. Ama öğrenmeyince ve benim de psikolojim bozulunca süreci başarısız bir şekilde sonlandırdım. Şimdi kreşe başlicak diye bugün yeniden başladım ama aşırı stresliyim. Tavsiye verebilir misiniz sevgili anneler. Yani en ufak bir şey olsa dahi şunu yapın dediğiniz
S

Sümeyye N.

27 Temmuz 2026 15:43
Eğer suyu seviyorsa her çişten sonra su döktürün yeğenim oyle alıştı birde çisi gelmeden saat başı hadi çiş yapalım diyip götürmeye çalışın bu iş cidden zor çocuktan çocuğa çok fark ediyor
S

Seda Ö.

27 Temmuz 2026 16:17
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Üç yaş sanırım inadın tavan yaptığı bir dönem. En azından şu zamana kadar en çok bu dönemde zorlanıyorum. Suyu seviyor ama inadına sadece boş sifonu çekip duruyor.
S

Sümeyye N.

27 Temmuz 2026 17:03
Sanırım klozet biraz daha zor oluyor alaturka tuvalette çişini yaptığını görünce daha kolay oluyor bu iş. imkan varsa alaturka da deneyin şansınızı. Ama pes etmeyin alıştırın yeğenim 5 yaşına girecek daha yeni yeni alaturka da alıştı piskologa bile götürdüler bir yerden sonra ipin ucu kaçıyor.
F

Fatma B. A.

28 Temmuz 2026 07:37
Merhabalar bende sizin gibi kreşe başlayacagı ıcın tuvalet eğitimine basladım daha önce denemedım bıraz gec kaldım [sanırım.Dedıgınız](sanırım.Dedıgınız) gıbı kakası gelınce bellı oluyor ama cişini hem soylemıyor hemde fos dıye bırakıverıyo 1 hafta oldu hıc lazımlığa [yapamadık.dakıkalarca](yapamadık.dakıkalarca) beklıyorum basında hıcbı sekılde yapmıyo cok zormus keske daha once baslasaydım
H

Hilal H.

28 Temmuz 2026 14:40
Merhaba benim kızım 25 aylık biz 8. Gündeyiz ilk 3-4 gün çok zordu 10-15 dk da bir altına yapıyordu klozet adaptörü almıştım yapmak istemedi acıyo diyip durdu lazımlık aldım sonra 20-25 dk da bir götürüp 5 dk bekliyordum yapmayınca gelince söyle diyordum tamam diyordu ama söylemiyordu altına yapıyordu daha sonra bu süre saatte 1 e çıktı saatte 1 işiyordy bende saatleri not edip saati gelince soruyorum var diyor gidiyoruz hemen yapıyor geceleri kuru kalıyor eğer uyumadan önce çok su içmişse gece kalkıp ağlıyor hemen lazımlığa oturtuyorum yapıp uyuyor gündüz uykusunda da yapmıyor dışarı çıkınca 1-1.5 saat tutabiliyor fakat hala anne çişim geldi diye haber vermiyor dönüp bakınca biz lazımlıkla baya yol katettik 8 güne göre pes etmeyin mutlaka öğrenecektir sizde mümkünse lavoboya giderken yanınızda götürün çünkü çocuklar gördüklerini yapmaya yatkınlar hala kaka konusunu çözemedik ıkındığını görürsem hemen oturtuyorum yapıyor ama görmezsem sağa sola yapıyor bazen tv açıyorum yarım saat kadar lazımlığı yanına koyuyorum çişin gelirse buraya yap diyorum izlerken gelirse yapıyor sonra bana sesleniyor sizde lazımlık deneyebilirsiniz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir