Tuvalet Eğitimi

588 görüntüleme
T

Tuğçe Ö.

25 Temmuz 2026 18:33
26 aylık oğlum için tuvalet eğitimine başladım alıştırma bezi takınca normal bez sanıp kesinlikle rahatsız olmuyor bende tamamen bez vs çıkardım sadece şort giyindiriyorum ama çişi geldiğini anladığımda tuvalete götürüyorum lazımlığa oturuyor yaparken ağlayıp kalkıyo çişini tutuyor yapmıyor acaba hazır değil mi anlamıyorum
N

Nursena C.

25 Temmuz 2026 18:57
Aynı problemi bizde yaşıyoruz 3 ay içinde 3 yaşına girecek. Israrla oturmak yapmak istemiyor
T

Tuğçe Ö.

25 Temmuz 2026 19:15
Lazımlığa yapsa bile tutarak az yapıyor çıkarınca üstüne yapıyor
R

Raziye C.

25 Temmuz 2026 19:16
32 aylık oğlum 6 gündür bizde deniyoruz hiç takmıyorum bez yatarkende takmıyorum sabaha kadar tutuyor ama söylemiyor asla ben zorla götürüyorum lazımlığına zorla yapıyo bitti çiş yok diyo sürekli alışır mı acaba yoksa tekrar bezlesemmi
R

Raziye C.

25 Temmuz 2026 19:17
Eskiden mi kolaydı 3 günde öğrenir diyorlardı bu böyle gitcek gibi
T

Tuğçe Ö.

25 Temmuz 2026 19:25
Raziye Camcı
Eskiden mi kolaydı 3 günde öğrenir diyorlardı bu böyle gitcek gibi
Benimde ümidim 3 günde öğreniliyor diyeydi ama yok öyle bir şey sanırım
D

Dilan

25 Temmuz 2026 19:34
Bir taktık vardı normal klozete bebeğin bezinin ortasını kesip koyuyoruz ve bebeğe açıklama yaparak onu oraya oturtuyoruz Amerika’da ki anneler bu yöntemi çok fazla kullanıyor ve işe yarıyor gibi
N

Nursena C.

25 Temmuz 2026 19:36
Dilan
Bir taktık vardı normal klozete bebeğin bezinin ortasını kesip koyuyoruz ve bebeğe açıklama yaparak onu oraya oturtuyoruz Amerika’da ki anneler bu yöntemi çok fazla kullanıyor ve işe yarıyor gibi
Bunu denedim ama sırf tuvalete oturduğu için yapmadan kalktı! Artık benim isteğimle olmayacağını kabullenmeye başladım. Kendi hazır olunca bırakır diye umuyorum, inatlaşmak daha da zorlaştırıyor bu süreci.
F

Fatma Y.

25 Temmuz 2026 21:34
25 aylık kızıma tuvalet eğitimine başlamıştık 4. Günde çişini söyledi ve kendi yaptı ama şuan tam 36 aylık oldu gece olayimiz bitmedi gece uyandırıp yaptırıyorum utanmıyor çiş de yapmıyor sabaha kadar yatakta çiş yapiyo her gün ıslak uyanıyor. Gece bez takmaya başladım uyuduktan sonra sabahta uyku kilodunu unutmuşuz diye çıkarıyorum ama kaç ay oldu hala gece çiş olayı sıkıntı ne yapacağımı bilmiyorum
T

Tuğçe Ö.

30 Temmuz 2026 14:40
Dilan
Bunu daha önce sosyal medyadan görmüştüm ama siz söyleyince denemek istedim maalesef korktu ve hiç oturmadı
T

Tuğçe Ö.

30 Temmuz 2026 14:43
Durum güncellemesi yapayım. Oğlum 2 gündür ben şiş yaptım diyerek çişinin geldiğini haber veriyor ve oturup yapıyor. Yaparkende korkup ayağa kalkmayı bıraktı. Yılmadan her seferinde korkup kalksana bunu normal bir şey olduğunu çok güzel yapıyorsun baaak diyerek alkışladım ve alıştı sanırım gecede hiç beze yapmamıştı. Sanırım oldu sıra şimdi diğer büyük kısımda ☺️
Kübra D.

Kübra D.

30 Temmuz 2026 15:01
Benim oğlum da 25 aylık ve biz bugün sabah itibariyle bezi bıraktık. Ama korkuyor dediğiniz gibi çişi geldiğinde ıslaklıkla ağlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Ben tuvalete oturunca kucağıma geldi ve anne çiş deyip uzerime işedi. Galiba çıldırıcam
T

Tuğçe Ö.

30 Temmuz 2026 15:09
Kübra Dal
Benim oğlum da 25 aylık ve biz bugün sabah itibariyle bezi bıraktık. Ama korkuyor dediğiniz gibi çişi geldiğinde ıslaklıkla ağlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Ben tuvalete oturunca kucağıma geldi ve anne çiş deyip uzerime işedi. Galiba çıldırıcam
Kesinlikle aynı süreçten geçtim sizi çok iyi anlıyorum. Ben sürekli korkup kalktığında sevdiği bi çizgi film var telefonumdan onu açıp öyle oturtup yaptırmaya başladım ilk onu izlerkende korkup kalkıyordu sonra sonra baaak çiş geliyo çok güzel yapıyorsun dedim ve yavaş yavaş görmesini sağladım sonra korkmayı bıraktı ve artık söylüyor sabredin kesinlikle başaracaktır birde alıştırma bezi kullandığımda onu normal bez olduğunu düşünüp yapıyordu onu fark edince çıkardım sadece şort giyindirdim çok çamaşır yıkadım yer sildim ama yılmadım sizde devam edin 🙏🏻💪
Kübra D.

Kübra D.

30 Temmuz 2026 15:11
Tuğçe Özmen
Kesinlikle aynı süreçten geçtim sizi çok iyi anlıyorum. Ben sürekli korkup kalktığında sevdiği bi çizgi film var telefonumdan onu açıp öyle oturtup yaptırmaya başladım ilk onu izlerkende korkup kalkıyordu sonra sonra baaak çiş geliyo çok güzel yapıyorsun dedim ve yavaş yavaş görmesini sağladım sonra korkmayı bıraktı ve artık söylüyor sabredin kesinlikle başaracaktır birde alıştırma bezi kullandığımda onu normal bez olduğunu düşünüp yapıyordu onu fark edince çıkardım sadece şort giyindirdim çok çamaşır yıkadım yer sildim ama yılmadım sizde devam edin 🙏🏻💪
Çok teşekkür ederim. Bütün tavsiyelerinizi deneyeceğim umarım işe yarar 
T

Tuğçe Ö.

30 Temmuz 2026 15:12
Kübra Dal
Çok teşekkür ederim. Bütün tavsiyelerinizi deneyeceğim umarım işe yarar 
Umarım işe yarar 🙏🏻☺️
D

Dilan

1 Ağustos 2026 06:29
Tuğçe Özmen
Bunu daha önce sosyal medyadan görmüştüm ama siz söyleyince denemek istedim maalesef korktu ve hiç oturmadı
Ya çok üzüldüm nasıl yapıcaz biz bu bebeleri her basamak bir savaş gibi 🥲
S

Sevim K.

2 Ağustos 2026 00:40
En zor kısmı tuvalet eğitimiymiş. Benim kızımda 29 aylık ve ödüllü sticker ve ödüllü atıştırlalıklarla hevesleniyor tuvalete ama 8. Gündeyiz hiç bir zaman kendi gerçek anlamda çişim geldi demedi. Diyorsada ödül için ve tuvalete gittiğimizde yapmıyor. Ne zaman çişim geldi diyecekler yada nasıl deriz? Desteksiz bir anne olmaktan ve çocuğumu kendim takip etmekten çok yoruldum😥
B

Begüm A.

5 Ağustos 2026 13:31
Nursena Canan
Aynı problemi bizde yaşıyoruz 3 ay içinde 3 yaşına girecek. Israrla oturmak yapmak istemiyor
Merhaba çözebildiniz mi alıştı mı acaba
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir