Tuvalet Eğitimi
223 görüntüleme
G
Gonce K. ..
19 Temmuz 2026 21:58
Merhaba oğlum 25 aylık eğitime artık oğlumun bez takmak istememesiyle başladık ben hazır değildim ama o hazırsa çabuk alışır sözüne güvenerek başladım benim için tamamen eziyet oluyor tabi oğlum tutmaya alıştı günde 4 defa çişini yapıyor 1 defa kakasını yapıyor ben son günlerde onu çok sıktığımı düşünerek daha az tuvalete götürmeye sıkmamaya çalışıyorum altına kaçırdı sürekli sadece birdahakine tuvalete yaparız annecim diyorum gecede bazen kuru oluyor bazen bir kaç defa yapıyor geceleri bez bağlıyordum o uyuduktan sonra artık gecede bağlamıyorum etrafımda bana yardım eden hiç kimse yok oğlum doğduğundan beridir sadece ben ilgileniyorum ailem yok eşimin ailesi yok eşimde çok çalıştığı için ilgilenemiyor akıl alacağım biride yok lütfen kırıcı olmadan yorum yapın 🥹

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye20 Temmuz 2026 22:31
Tuvalet Eğitimi Süreci ve Öneriler
Tuvalet eğitimi, çocuklar için önemli bir gelişim aşamasıdır. 25 aylık oğlunuzun bu sürece hazır hissetmesi ve bez takmak istememesi, doğru bir başlangıç noktası olabilir. Ancak, bu süreç aynı zamanda anne için de zorlayıcı olabilir.
Günlük Rutin ve İlerleme
Oğlunuzun günde 4 defa çişini ve 1 defa kakasını yapması, tuvalet eğitiminin ilerlediğini gösteriyor. Ancak, gece bez bağlamayı bırakmanız, bazı geceler kuru kalması ve bazı geceler birden fazla kez tuvalete gitmesi, gece kontrolünün henüz tam olarak gelişmediğini işaret ediyor.
Öneriler
1. Sabırlı olun: Tuvalet eğitimi, zaman alan bir süreçtir. Oğlunuzun gece kontrolü için daha fazla zamana ihtiyacı olabilir.
2. Düzenli tuvalet saatleri belirleyin: Oğlunuzu tuvalete götürmek için belirli saatler belirleyebilirsiniz (örneğin, uykudan kalktığında, yemeklerden sonra, vb.).
3. Gece kontrolünü kolaylaştırın: Oğlunuzun tuvalete gitmesini kolaylaştırmak için, gece lambası kullanabilir veya tuvaletin yakınında bir ışık kaynağı sağlayabilirsiniz.
4. Destek sistemini güçlendirin: Eşinizle işbirliği yaparak, oğlunuzun tuvalet eğitimi sürecinde size destek olabilirsiniz. Ayrıca, çevrenizdeki insanlardan yardım almaya çalışabilirsiniz.
Sonuç
Tuvalet eğitimi, çocuklar ve anneler için zorlayıcı bir süreç olabilir. Sabırlı olun, düzenli bir rutin belirleyin ve oğlunuzun gece kontrolünü kolaylaştırın. Destek sistemini güçlendirerek, bu süreci daha kolay atlatabilirsiniz.
Tuvalet eğitimi, çocuklar için önemli bir gelişim aşamasıdır. 25 aylık oğlunuzun bu sürece hazır hissetmesi ve bez takmak istememesi, doğru bir başlangıç noktası olabilir. Ancak, bu süreç aynı zamanda anne için de zorlayıcı olabilir.
Günlük Rutin ve İlerleme
Oğlunuzun günde 4 defa çişini ve 1 defa kakasını yapması, tuvalet eğitiminin ilerlediğini gösteriyor. Ancak, gece bez bağlamayı bırakmanız, bazı geceler kuru kalması ve bazı geceler birden fazla kez tuvalete gitmesi, gece kontrolünün henüz tam olarak gelişmediğini işaret ediyor.
Öneriler
1. Sabırlı olun: Tuvalet eğitimi, zaman alan bir süreçtir. Oğlunuzun gece kontrolü için daha fazla zamana ihtiyacı olabilir.
2. Düzenli tuvalet saatleri belirleyin: Oğlunuzu tuvalete götürmek için belirli saatler belirleyebilirsiniz (örneğin, uykudan kalktığında, yemeklerden sonra, vb.).
3. Gece kontrolünü kolaylaştırın: Oğlunuzun tuvalete gitmesini kolaylaştırmak için, gece lambası kullanabilir veya tuvaletin yakınında bir ışık kaynağı sağlayabilirsiniz.
4. Destek sistemini güçlendirin: Eşinizle işbirliği yaparak, oğlunuzun tuvalet eğitimi sürecinde size destek olabilirsiniz. Ayrıca, çevrenizdeki insanlardan yardım almaya çalışabilirsiniz.
Sonuç
Tuvalet eğitimi, çocuklar ve anneler için zorlayıcı bir süreç olabilir. Sabırlı olun, düzenli bir rutin belirleyin ve oğlunuzun gece kontrolünü kolaylaştırın. Destek sistemini güçlendirerek, bu süreci daha kolay atlatabilirsiniz.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
N
Nazlı K.
20 Temmuz 2026 23:10
27 aylık oğluma tuvalet eğitimine başladık herşey yolundaydı ve iyiydi ta ki kakasından korkana kadar. Yani anlamadım ağladı ve bir daha ne tuvaletini söyledi ne de gitmek istedi. Bir süreç dedim rahat bırakıp kendi halimde bekledim geçmesini ama 3 ay oldu ne yaptıysam ne söylediysem ne denediysem olmadı söylemiyor. Böyle bir durum yaşayan var mı ne yapmam gerekiyor.
Yükleniyor...