Tuvalet Eğitimi
229 görüntüleme
E
Ebru E.
3 Haziran 2026 10:04
30 aylık bebeğim bir aydan fazladır tuvalet eğitimi veriyoruz ilk zamanlar gündüz altı açık akşamları bağlıyordum iki üç haftadır gece de bağlamıyorum uyumadan önce mutlaka tuvalete götürüyorum yine ilk zamanlar gece kendim uyandırıp götürüyordum arada azar azar kaçırıyordu şimdi kaldıramıyorum kaçırıyor hâlâ tekrar bez taksam bu kez hiç bırakamam diye korkuyorum geceleri iki üç kez kalkıp üzerini değiştirmekte artık ciddi anlamda yoruyor nerede yanlış yapıyorum çözemedim lütfen yardımcı olun bana da

Buşra Ç. ..
3 Haziran 2026 10:07
Gece uyumadan önce çok fazla sıvı tüketiyor mu eğer öyle ise bu çok normal yatırmadan tuvalete götürseniz bile kaçırır ve takip yapın hangi saatlerde kaçırma yapıyor özellikle o saatten önce kaldırın tuvalete götürün
E
Ebru E.
3 Haziran 2026 10:19
Gece uyumadan önce çok fazla sıvı tüketiyor mu eğer öyle ise bu çok normal yatırmadan tuvalete götürseniz bile kaçırır ve takip yapın hangi saatlerde kaçırma yapıyor özellikle o saatten önce kaldırın tuvalete götürün

Buşra Ç. ..
3 Haziran 2026 10:22
Ben o şekilde yapıyordum saatleri yaklaşık belliydi ama yapma dediler kaçırsa da kendi kendine uyanmayı öğrensin dediler bende şimdi öyle yapıyorum ama bu şekilde daha çok kaçırıyor herkes bişey söylüyor çok kafam karışık
G
Gülcan Ş.
3 Haziran 2026 10:26
Ben kızım da tuvalet eğitiminde gündüz nasıl altını baglamadıysam gece de bağlamadım piskolojik olarak gece nasıl olsa bez var tuvalet yok diye düşünüyorlar bence yatmadan bir yada iki saat önce katı ve sıvı alımını bitirin yatırmadan önce bebegınızle konuşun bak şimdi uycaz tuvaletimizi yapalım altımıza kacırmayalım tuvaletin gelirse gel hemen beni uyandır yoksa karnın ağrır gibi olumlu şeyler söyleyin bir de çift çiş var oda yatmadan 40 dakika önce çişini yaptırın ardından 20 dakika sonra tekrar götürün çişini yaptırmaya bez baglamayım yoksa bebeğiniz kafa karışıklığı yaşar sizi daha uzun bir süreç bekler baktınız baş edemiyorsunuz bir çocuk gelişimciyle konuşabilirsiniz onlar bu konu da çok iyi yol gösterir
E
Ebru E.
3 Haziran 2026 10:32
Ben kızım da tuvalet eğitiminde gündüz nasıl altını baglamadıysam gece de bağlamadım piskolojik olarak gece nasıl olsa bez var tuvalet yok diye düşünüyorlar bence yatmadan bir yada iki saat önce katı ve sıvı alımını bitirin yatırmadan önce bebegınızle konuşun bak şimdi uycaz tuvaletimizi yapalım altımıza kacırmayalım tuvaletin gelirse gel hemen beni uyandır yoksa karnın ağrır gibi olumlu şeyler söyleyin bir de çift çiş var oda yatmadan 40 dakika önce çişini yaptırın ardından 20 dakika sonra tekrar götürün çişini yaptırmaya bez baglamayım yoksa bebeğiniz kafa karışıklığı yaşar sizi daha uzun bir süreç bekler baktınız baş edemiyorsunuz bir çocuk gelişimciyle konuşabilirsiniz onlar bu konu da çok iyi yol gösterir
G
Gülcan Ş.
3 Haziran 2026 10:37
Yani yasla da alakalı psikolojik de olabilir zor bir süreç sabır gerektiriyor bir doktorla görüştünüz mü hiç bu konuyu
E
Ebru E.
3 Haziran 2026 10:45
Yani yasla da alakalı psikolojik de olabilir zor bir süreç sabır gerektiriyor bir doktorla görüştünüz mü hiç bu konuyu
G
Gülcan Ş.
3 Haziran 2026 11:30
Yok henüz görüşmedik ama ilk kontrolünde zaten görüşeceğim bu süreç sadece beni çok zorladı

Göktenur B.
3 Haziran 2026 11:37
Ben erken yaşta tuvalet eğitimi verenlere saygı duyuyorum çokta takdir ediyorum ama nörolojik olarak bile belli bir yaşı var çocuğun çişini veya kakasını tutabilmesi kas grubunun gelişmesi lazım ben oğluma yaklaşık 3.5 yaşındayken verdim hazır olduğunu anladığımda bu sürece girdim sadece inanin ne gece ne gündüz altına kaçırma olmadı sadece ilk defa tuvalete kakasını yaparken zorlandı sonrasında hiç sıkıntı yaşamadık doğduklarından beri altlarında bez var buna alıştıkları için bu alışkanlığı bırakmak kolay değil bı çocuk için belki ara verebilirsiniz hazır olmayabilir
E
Ebru E.
3 Haziran 2026 11:42
Ben erken yaşta tuvalet eğitimi verenlere saygı duyuyorum çokta takdir ediyorum ama nörolojik olarak bile belli bir yaşı var çocuğun çişini veya kakasını tutabilmesi kas grubunun gelişmesi lazım ben oğluma yaklaşık 3.5 yaşındayken verdim hazır olduğunu anladığımda bu sürece girdim sadece inanin ne gece ne gündüz altına kaçırma olmadı sadece ilk defa tuvalete kakasını yaparken zorlandı sonrasında hiç sıkıntı yaşamadık doğduklarından beri altlarında bez var buna alıştıkları için bu alışkanlığı bırakmak kolay değil bı çocuk için belki ara verebilirsiniz hazır olmayabilir

Göktenur B.
3 Haziran 2026 11:47
Bu konuda o kadar haklısınız ki ama ben çalışıyorum babaanne bakıyor ve bunu ona anlatmak o kadar zor ki 2 yaşını geçince niye öğretmiyorsun diye söylenmeye başlıyorlar malum işte nereden tutsak elimde kalıyor
E
Ebru E.
3 Haziran 2026 11:51
Sizi çok iyi anlıyorum aslında bu süreç şuan sizin için daha zor bı hale gelmiş bende etrafımdan çok tepki götürmüştüm niye hala vermiyosun Kac yaşına gelmiş diye inanın kullağımı kapadım çünkü hazır olmadan girmek istemedim sil baştan herşeye başlamak daha zor umarım bı çözüm bulabilirsiniz çalışan bı anne olarak sizin için herşey dahada zor
Yükleniyor...