Tuvalet Egitimi
81 görüntüleme

Tugba S.
4 Şubat 2026 10:06
Arkadaşlar tuvalet egıtımıne nasıl başlicam kızım 2 yaşinda

Ayşe D.
4 Şubat 2026 10:09
çocuğunuz eğer tuvaletini yaparken saklanıyor bezden artık rahatsız oluyor çişini yaptığında çiş yaptım diyebiliyorsa hazır olabilir ama erken başlamak bunları beklememk sizi yorar sonrasında tekrar beze geçmekte çocuğun öğrenmesini etkiler tuvalet eğitiminin kritik dönemi 3 yaşa kadar devam ediyor 3 yaşına kadar gözlemleyip hazır hissettiğinde başlayın önce görsellerle sonra lazımlık alıştırmalarıyla oyunlarla anlatabilirsiniz

Tugba S.
4 Şubat 2026 10:10
Aslind belirti olarak sadece çiş yapinca saklanıyor yapinca söylüyor ve hıc kuru bez işe uyanmadık geceleri

Hatice C. ..
4 Şubat 2026 10:32
Merdiveni kendisi desteksiz çıkabiliyorsa ilk iş bi lazimlik alıp gündüzleri oraya yaptırın zamanla kendisi gidip yapmaya başlayana kadar sizin teklifi izle yapıcak geceleri beze devam edin bir süre adım adım ilerlemek için lazimligi benmseyince geceleri çise kaldırın bezsiz yatırarak böyle oluyor tabi farklı fikirler yada çocuğun tepkileri de yönlendirici olacaktır sevgiler.
F
Fatma S. ..
4 Şubat 2026 10:33
Ben önce lazımlık almıştım onunla oyun oynadı hep.sonra el yıkaması için tabure almıştım suyla oynamayı çok sevdiği için tuvaletten sonra elleri yıkarız falan diye hep konuştuk.2 gün falan hep banyoda öyle oynadı sonra bir kerede hem gece hem gündüz bezi çıkardım bir daha takmadım.ilk gün sürekli su verdim lazımlık yanımızdaydı.sürekli tuvaleti geldiği için sürekli yapmak zorunda kaldı ama neredeyse hiç sormadım ısrar etmedim.gece de uykudan 2 saat önce sıvıyı kestim hiç vermedim
F
Fatma S. ..
4 Şubat 2026 10:35
Beslenme olarak kabızlık olmasın diye ilk zamanlar ona göre şeyler yedirdim 2.5 yaşındaydı kızım bu şekilde hemen alıştı ama her çocuk farklı tabi.