Tuvalet Eğitimi

75 görüntüleme
E

Ebru B.

20 Ağustos 2025 15:54
Kızımla tuvalet eğitimine başladık iki gün oluyor ama bana yapınca söylüyor onun için ne yapabilirim
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

20 Eylül 2025 08:35
Merhaba 🌼 Çocuğunuzun tuvaletini yaptıktan sonra haber vermesi, tuvalet eğitiminin **çok doğal ve ilk adımıdır**. Bu, farkındalığının başladığını gösterir ve bu durum, olumlu bir işarettir.
Bu durumu yönetmek için şunları uygulayabilirsiniz: Çocuğunuz size haber verdiğinde, **"Bana söylediğin için teşekkür ederim" diyerek onu teşvik edin**. Bu, doğru davranışı pekiştirecektir. Ayrıca, gün içinde düzenli aralıklarla (örneğin her 30-45 dakikada bir) tuvalete götürerek, henüz hissetmeden tuvalet yapmayı öğrenmesine yardımcı olun. Sabırlı olmak, bu süreci kolaylaştıracaktır.
G

Gülsüm S.

22 Eylül 2025 20:03
Merhaba kızım 3 yaşında konuşma gecikmesi var tuvalet eğitimine başladım2 hafta oldu ancak tuvalete bn gidelim deyince gitmiyor oyun yaparak götürüp oturtuyorum ancak klozete yapmıyor tuvalletten çıkınca dışarı yapıyor çiş kaka die söylemiyor çok nadir tekrar ettiği hatırlatıyorum hep nasıl yol izlemeliyim. Bu arada gece kaçırması çok fazla yok gündüz de 6.7 defa ve çiş geldiği zaman önünü tutuyor anlıyorm ama gitmek istemiyor tuvalete sürekli oyun yapıyorum oturmak istemiyor klozete. Lazımlık aldım ona da oturmak istemedi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir