Tuvalet Eğitimi
83 görüntüleme
B
Büşra D.
3 Ağustos 2025 18:53
Oğlum 34 aylıkken tuvalet eğitimine başladık 2 ay oldu ama kakasını 2-3 gün tutup küloduna yapıyor tüm lazımlık ve adaptör çeşitlerini denedim başlamadan öncede aylarca hikayelendirerek anlatmıştım hala da konuşuyorum küloda yapmaması gerektiğini ama yok biraz zorlamak mı gerekiyor ters teper mi bilmiyorum ama artık çok yoruldum bu konudan öneriniz var mı
C
Ceren219
3 Ağustos 2025 18:59
Kaka yaptığı saatleri not alın..ve o saatler gelince yada belirti verince WC yonlendirin ..zamanla alışır ..eğitimi verdiniz an çocuklar ogrenemiyo malesef ...bu işler sabır gerektiriyor ...bazı çocuklar hemen öğrenirken bazılari pes ettirebiliyor 😂
B
Büşra D.
3 Ağustos 2025 19:01
tuvalete gitmeyi reddediyor kakam yok diyor sonra küloduna yapıyor zorla götürsem ters teper mi bilemiyorum o yüzden her seferinde konuşuyorum ama benim sabrım azaldı artık

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
3 Ağustos 2025 19:06
Kesinlikle zorlamayın süreci iyice travmatik hale getirirsiniz. Neden yaptığını bulmaya çalışın 2-3 gün tutuyorsa muhtemelen kakasını hala vücudun bir parçası görüp onun çıkışı ve tuvalette kendinden ayrılışı korkutuyordur. Külodunada artık son noktaya gelip tutamayınca yapıyor diye tahmin ediyorum. Size şöyle bir oyun önereceğim; yemekten sonra babasıda sizde ahhh karnım ağrıdı tuvalete gitmeliyim diyerek gidin (mahremiyete özen göstererek) tuvalete oturun, kalkın çok rahatladım şu an göbeğim çok mutlu süpergüçlerim var falan gibi dikkat çekici abartılı cümleler kurun. Sonra kapağı kapatıp sifona basmayı birlikte yapın. Hatta eşinizle önce ben gitmek istiyorum önce ben diye şakayla oyunla yarışın zamanla onuda oyuna dahil edin. Tüh kaybettik falan diyin çocuklar sever bu tepkileri. ((Bu oyun süreci bir kaç gün aksatılmadan devam etsin ve eğer bu süreçte yine kazalar olursa asla onu suçlayıcı hissettirecek tepkiler vermeyin temizleyip geçin.)) Ha birde çocuklara sık sık kakan varmı çişin varmı diye sorulmamalı kaygılarını arttırır. Tepkilerini gözlemleyip kakası geldiğini düşündüğünüz anlarda bu oyunu yapın.
B
Büşra D.
3 Ağustos 2025 19:11
Teşekkür ederim tavsiyeniz için en sevdiği oyuncağını yemekten sonra götürüyorduk tuvalete bu hafta da sizin önerdiğiniz oyunu yapalım
B
Bahar K.
3 Ağustos 2025 19:41
Biraz travmatik olacak ama yeğenimde bir türlü alışmadı sürekli altına yapıyordu. Annesi artık ağlıyordu. Bıkma derecesindeydi ve bu süreç iki aya yakın sürdü. Sonra bağışıklığı düşük olduğı için doktora götürdüler ve bu sebepten kan aldılar. Çocuk da altına yaptığı için doktor ondan kan aldı sanıyor. Ailesi asla böyle bir şey söylemedi. Ondan sonra kendiliğinden gitmeye başladı
B
Bilge D.
3 Ağustos 2025 21:46
Bizlerde biraz ısrarcı olmalıyız kızım 22 aylık başladık çiş eğitimine aynı sorınu hala yaşıyoruz 24 aylık oldu ve büyük çişini yapana kadar defalarca gidip geliyoruz wcye ve 3 sefer artık oturup yapman gerekiyor yoksa karnımız agrıcak böyle olduğunda ikimizde aglarız kızım dediğimde bana çık diyor bn çıkıyorum yaptıktan sonra beni çagırıyor ama illa her seferinde 3 kez gidiyoruz ilkinde yapsanda bu konuşmayı işe yaramıyor çünkü onu rutin haline getirdi başta geri tekmesini diye sabrede bildiğim yere kadar sabrettiğinde için bu alışkanlık oldu bizde bunu yenmeye çalışıyoruz
B
Büşra D.
3 Ağustos 2025 21:50
Bizde de alışkanlık olduğunu düşünmeye başladım normal görüyor küloduna yapmayı tuvalete yapıcam artık diyor kakası gelince küloduna yapmak için ağlıyor gitmiyor tuvalete biraz oyun biraz yalvarma iki üç kere tuvalete yaptı 2 ay içinde oda son iki haftadır