Tuvalet Eğitimi
84 görüntüleme
G
Gamze A. U.
25 Temmuz 2025 19:28
32 ay erkek, geç konuştu, tuvalete ilgisi vardı gece de yapmıyordu eğitime başladık, asla söylemiyor çiş kaka, 2 hafta oldu hiç kakayı tuvalete yaptıramadım, çişi gelince oturuyordu ama ishal oldu bir gün ve o günden sonra 3 gündür asla tuvalete oturmuyor sürekli altına yapıypr gündüz, ne yapacağımı şaşırdım artık. Fiziken hazır, hevesli diye başladım ama ishalden sonra asla oturtamıyorum. Pes mi etmeliyim

Büşra A.
25 Temmuz 2025 20:15
Bence çocuk ishal olduğu için tedirginlik hissetmiş olabilir. Biraz zaman ver unutsun ve tekrar deneyin. Biz bile ishal olunca tuvalet görmek istemiyoruz:(
G
Gamze A. U.
25 Temmuz 2025 20:17
Bende ara mı versem diye düşünüyorum bu sefer daha mı zor olur diye kafam allak bullak oldu gerçekten:(
D
Duygu Ö.
25 Temmuz 2025 20:20
Bence tuvalet eğitimi çok farklı bir konu hiç bir çocuğun ki bir olmuyor. Biz 27 haftalık ken başladık eğitime çok da güzel gitti iki ay neredeyse kuru olan oğlum daha sonra geceleri ıslanmaya başladı 4 yaşında ve hala daha çoğu gece altına yapıyor. Ben kreşe başlayacağı için zorladım biraz. Ama şu durumda sizin için ara vermek en iyisi hem bebeğiniz unutur biraz hemde siz sabır depolarsınız🤍

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
25 Temmuz 2025 20:46
Fiziken hazırlık dışında bilişsel olarakta farkında ve hazır olmalı, şu süreçte ısrar bebeğiniz için yıpratıcı olabilir. Tuvaleti eğitim değil iletişim düzeyinde tutun yani pes etmek değil ama bir ara vermek iyi olur. Oturmak isterse otursun, oturması için zorlamayın. Bu iki günde bir olur belki üç günde bir olur o ne zaman isterse, ne zaman ki bezi istemediğini belli ederse o zaman tam anlamıyla bir eğitim sürecine başlayabilirsiniz. O zamanda bezi hayatınızdan çıkardığınızda ne gece ne gündüz tekrar takmayın. Özetle onun istemesi için bekleyin, zaman verin.