Tuvalet Eğitimi
170 görüntüleme
M
Merve
11 Temmuz 2025 10:06
23.5 aylık tuvalet eğitimine başladık, asla bez takmıyordu biraz mecbur kaldım iyi de ilerledik inişli çıkışlıydı şuan tam 2 yaşında 2 gün oldu gireli ne bez istiyor ne tuvalet..
Nerede yanlış yaptım bilmiyorum, hiç kızmadım, minik ödüllendirmeler yaptım ama sayılı çişim var demiştir bizimki daha çok tuvalet iletişimi olmuştu ama gitmek istemiyor.. ne yapacağımı bilmiyorum
Nerede yanlış yaptım bilmiyorum, hiç kızmadım, minik ödüllendirmeler yaptım ama sayılı çişim var demiştir bizimki daha çok tuvalet iletişimi olmuştu ama gitmek istemiyor.. ne yapacağımı bilmiyorum
P
Pınar E. M.
12 Temmuz 2025 18:45
Zorlamayın. 37 aylık oğlumla 5 gündür bir anda bıraktık sabah hep kuru kalktı nadiren altına kaçtı. Hiç korktuğum gibi olmadı. Gerçekten her şeyin zamanı var. Daha sonra tekrar denersiniz
M
Merve
13 Temmuz 2025 04:24
Yaklaşık 2 aydır hep kuru kalkıyor 22 aylıktan beri böyle ve asla bez takmıyor ben takıyorum arkamı dönüyorum çıkarıyor bezi istemiyor bu yüzden mecburen başladım yani çok istekli değildim ama hala tam anlamıyla eğitimi tamamlamış değiliz 20 gün olmuştur bazen söylüyor bazen söylemiyor ve işin kötü yani gel gidelim dediğimde inatlaşıyor yani bu acaba 2 yaş sendromu dediklerine mi denk geldi öyle bir şey mi yaşıyorum yoksa tuvalet eğitiminden mi bilmiyorum
S
Sude E. ..
14 Temmuz 2025 07:26
2.5 yaş tuvalet eğitimi veriyorum 3 haftadır kakasını yaparken bez bağlamamı istiyor her yolu denedim lazımlığa ve ya tuvalet yapmak istemiyor çişini yapıyor ne yapmam gerekiyor
M
Merve
14 Temmuz 2025 07:35
Ben oyunla aştım onu, bebekleri diziyorum tek tek çiş kaka yaptırıyoruz bazısı yapmak istemiyor altına kaçırıyor temizletiyorum kızıma sonrasında sırayla yapacaklar diyorum şimdi sıra kimde falan en sona bir bebek kaldığında bebeğime sıra sende diyorum öyle yapıyor ama hemen gidelim yapalım sırada işte ayşe bebek bekliyor gibi söylüyorum biraz motivasyon oluyor bir de gece gündüz tümden kestim ben aynı anda bez bitti ve yok gerekirse küloduna yapsın ama bezin olmadığını bilsin, bende durum böyle oldu inşallah bir faydasıolur size

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
18 Temmuz 2025 19:55
Merve hanım çocukların hazırbulunuşluğu çok önemli bu anlamda. Evet bezi istememiş belki bu bir işaretti ancak bunun yanında birkaç işaret daha vermesini isteriz. Acaba çok sıcaklarda bunaldığı için falan mı bezini istemedi son zamanlarda? Eğitime başladıktan sonra da bırakmayı çok zorda kalmadıkça istemeyiz. Biraz daha oyunlaştırarak denemeye devam edin. Dil gelişimi nasıl isteklerini ifade edebilecek düzeyde mi peki ?
M
Merve
18 Temmuz 2025 20:07
Geri dönüşünüz için teşekkür ederim Mine hanım, dil gelişimi çok iyi çok şükür kendini 3 4 kelimelik 2 3 cümle ard arda kurabilecek kadar güzel ifade ediyor, duygularını çok iyi ifade ediyor, başlarken ki kriterim bez istememesi değildi sadece çok sıcaklarda yoktu açıkçası ama sabahları kuru uyanıyor çok uzun zamandır, çişini uzun süre tutabiliyor, merdiven inip çıkabiliyor tek başına, ve canı istediği zaman da söylüyor çişini/kakasını ki genelde kakasını söylüyor yapıyor ama çişinde sorun vardı biraz onu da galiba çözmüş olabilirim emin değilim ama annemle konuşurken tuvalet eğitimini tamamladığımda memeyi de keseceğim bırakacağı gibi şeyler söyledim üzerine de emmeyi çok seven kedi kitabını aldım ve memeye aşırı düşkün galiba ikisi onda çağrışım yaptı ve büyüdüm çişe gidersem meme de gidecek gibi bir algı oluştu diye düşünüyorum şuan öyle olmayacağına ikna etmeye çalışıyorum bugün fark ettim bunu da

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
18 Temmuz 2025 21:03
Ne demek rica ederim. Evet olabilir güzel yakalamışsınız bağlantıyı. Meme ile bunun birbirinden ayrı süreçler olduğuna mutlaka ikna edin onu. Çocuklar yeni süreçlere başlarken içten içe gerilim yaşayabilirler. Rutinlerindeki ufak değişiklikler bile onları endişelendirebiliyor. Emmek de başlı başına hem fiziksel hem de duygusal bir şey onlar için bu nedenle de belki bu sebeple kendince böyle hissediyor olabilir
M
Merve
18 Temmuz 2025 21:31
Umarım bu top buradan döner :) günün yarısı çiş temizlemekle geçiyor çok yıpratıcı :)