Tuvalet Eğitimi 3. Gün
60 görüntüleme
Z
Zeynep A.
8 Şubat 2026 12:31
3 yaşına 2 ay var. Tuvalet eğitimine başladık 3 gündür. Ama asla söylemiyor çişini de kakasını da. 3 gündür perişan oldum çişli kakalı don yıkamaktan. Bu bir süreç mi yoksa hazır değil mi tuvalet eğitimine anlamadım. Bir de tuvalete götürüp oturtunca yapıyor. Ama ben götürmezsem asla söylemiyor. Ne yapmam lazım?
P
Pelin Ö.
8 Şubat 2026 17:17
Ayni durum bendede var. Daha fazla bez giymek istemedigini soyledi dun ve bugun bezsiz denemeye basladik.. tuvalet teklif ediyorum gittiginde uzun oturmak istemiyor yok diyip kalkiyor bakiyorum 2-3 dakika sonra ya da yarim saat sonra altina kacirmis. Dun gece bez takip uyuttum sabah kalkmis kendi kendine bezini cikarmis kulodunu giymis ustune esofmanini giymis. Gun icinde sabah buyuk tuvaletini gidip tu alete yapti temizlendik elimizi yikadik .. sonraki dort cis bir kakayi kulodumuza kacirdik. Suan 30 aylik cok sikmadan sureci tamamlamak istiyorum. O nedenle ne kadar dogru bilmiyorum ama istedigi sürece sabahlari evdeyken külotla gezdiriyorum aksam yatarken bez takmaya devam ediyorum.
Z
Zeynep A.
9 Şubat 2026 11:53
Akşam yatarken bez takarsan hiç alışamaz dedikleri için takmıyorum ben. Gece ara ara tuvalete götürüyorum. Uykulu olduğu için yapmak istemiyor. Zorla da olsa yapıyor ama gece çok su içtiği için 1 kere de olsa altına kaçırıyor. 4. gündeyiz ve her gece yaptı altına. Sadece bu gece uyku halinde anne bitti dedi 😂 muhtemelen rüyasında tuvalete gitmişti 😂 nedense bunu bir gelişme olarak gördüm. İnşallah bundan sonrası daha kolay geçer. Çok zorladı beni. İlk çocuğum ve her şeyi çok zordu. Bebekken alerjikti ek gıdada çok sorun yaşadık hâlâ yaşıyoruz uyku zaten hiç düzenli olmadı. Tuvalet eğitiminin de kolay olmasını beklemiyordum ama çok yıprandım gerçekten 3 yılda. Allah desteksiz çocuk büyüten herkesin yardımcısı olsun 🥲
Z
Zeynep A.
10 Şubat 2026 01:29
Güncelleme: Ben pes ettim arkadaşlar. Çok sık altına yapıyor. Gün içinde en geç yarım saatte bir tuvalete götürmeme rağmen bugün 9-10 sefer altına yaptı. Asla söylemedi yaptıktan sonra bile. Benim çocuğum hazır değil sanırım. Yaza tekrar deneyeceğim. Çok sık altına yapınca da illa ki üşütmeye başlıyor çocuk. Bezini bağladım çok mutlu oldu zaten. 4 gün dayanabildik