Turuncu-pembemsi İdrar

79 görüntüleme
H

Hanife G.

19 Temmuz 2025 13:46
Oğlum 6 aylık olucak 4 gün sonra ama bugün ilk defa idrarında turuncumsu leke vardı iki bezinde. Sadece anne sütü alıyo. Sık sık da emzirmete çalışıyorum 2 saate bir bazen saat başı. Tehlikeli bi durum mu.
T

Tuğçe Ö. ..

19 Temmuz 2025 14:05
Sütünüz azalmış olabilir mi ? Ablamda böyle bir durum yaşandı hocam doktor çocuğun midesinde sütü yok sen ne zaman doyurdun demiş sonra sağdığında fark etmiş sütünün olmadı isterseniz sagım işlemi yapın hocam
H

Hanife G.

19 Temmuz 2025 14:06
Aç olsa ağlamaz mı bilemiyorum ki çok tedirgin oldum
T

Tuğçe Ö. ..

19 Temmuz 2025 14:08
Hava bize de çok sıcak yani bizler de makina değiliz o yüzden aynı miktarda gelmiyor olabilir terleyip attigimiz için paniklemenizi anlıyorum ben de olsam paniklerdim hepimiz sürekli bebeklerin bezini kontrol ediyoruz
H

Hanife G.

19 Temmuz 2025 14:10
Ev 28-29 derecenin altına düşmüyo çok terliyor zaten ama bu durum tehlikeli mi ne yapmam gerekli acaba
Tuğba K. T.

Tuğba K. T.

Emzirme Danışmanı

19 Temmuz 2025 14:16
Bezde görülen turuncu-pembe izler çoğu zaman “ürat kristalleri” olarak adlandırılan maddelerdir. Bu durum genellikle geçicidir ve şu nedenlerle ortaya çıkabilir:
Yetersiz sıvı alımı (özellikle sıcak havalarda ya da gece boyunca uzun süre emmeden kalan bebeklerde),
Emzirme süresinin kısa olması veya sık meme dğiştirme nedeniyle yeterince arka süt alamama,
Vücutta hafif sıvı kaybı (terleme, ateş, az emzirme gibi).
Bu durumda ne yapılabilir?
– Emzirmeyi sıklaştırın. Günde en az 8 kez ve her memede yeterince uzun süre emmesini sağlayın.
– 6. ayı tamamladığı için, hekiminiz uygun gördüyse artık ek gıdaya ve suya da küçük adımlarla başlayabilirsiniz.
– Bezdeki turuncu izler 1–2 günden fazla sürüyorsa ya da bebeğinizde huzursuzluk, az idrar, halsizlik gibi belirtiler varsa mutlaka doktorunuza danışın.
Unutmayın: Bebekler konuşamaz ama bezleri çok şey anlatır.
Bu ve benzeri emzirme bilgileri için Instagram sayfam @atakumemzirmedanismani’nı takip edebilirsiniz.
H

Hanife G.

19 Temmuz 2025 15:38
Bebeğim doymuyosa nasıl anlıcam 4-5 idrarlı bez çıkartıyo günde ama dolu olmuyo bezler az az oluyor mamaya başlasam mı acaba

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir