Turuncu İdrar
197 görüntüleme
Ö
Özge Ş.
5 Temmuz 2026 19:21
ikiz bebeklerimden biri memede uyuyor emzirirken bu yüzden hem emzirme hem mama veriyorum bugün hastaneden çıkış yaptık evimize geldik 3 günlük bebeğimin çişinde turunculuk çıktı çocuğumu besleyemiyor muyum
L
Lütfiye Z. ..
5 Temmuz 2026 21:00
Bebek susuz kalıyor doktorunuz ile görüşün uyandırıp sık sık emzirin
G
Gülüş ..
5 Temmuz 2026 22:04
Neden hemen kendinizde suç hata arıyor gibi konuşuyorsunuz yeterli beslenemiyor demek bu hemen emzirmeyi yada mamayı arttırın uyumasın sarılıkta olur sık sık emzirin uyandırın
M
Merve Ö.
Premium Üye
5 Temmuz 2026 23:13
Benim kızımda da 2025 temmuzdaki o leş sıcaklarda bezinde turunculuk vardı doktorumuz susuz kaldığı için dedi günde 2 3 kere 1 çay kaşığı kadar su ver demişti. Kaynamış ılımış su verdim geçti (ne kadar çok emerse emsin su vermeden o turunculuk geçmedi)
Z
Zeynep N. İ.
6 Temmuz 2026 00:16
Özge hanım merhaba, yani cevaplayan annelerin cevaplarını şok içinde okudum, faydadan çok zarar var gibi olmuş. Bir felaket senaryosu okumuşlar gibi. Bebeğinizi besleyemediğinizi düşünmeyin lütfen, yenidoğan oldukları için saatlerinize düzeninize sadık kalın. Daha bağırsaklarının olgunlaşmasına çok zaman var, o turunculuklar mamayı sindirememesinden kaynaklı da olabilir. Ama havalar sıcak, sizde içinizin rahat olması adına emzirme sıklığınızı artırabilirsiniz. Sarılık riskiniz devam ediyorsa mama desteğine devam edersiniz, ancak zaten mideleri küçücük doymama ihtimalleri olamaz, sadece aynı oranda hızlı da acıkıyo olabilirler. Zaten ilk hafta kontrolünüzde doktorunuzla her şey daha da netleşir, gönlünüzü ferah tutun.
Z
Zeynep N. İ.
6 Temmuz 2026 00:18
Özge hanım merhaba, yani cevaplayan annelerin cevaplarını şok içinde okudum, faydadan çok zarar var gibi olmuş. Bir felaket senaryosu okumuşlar gibi. Bebeğinizi besleyemediğinizi düşünmeyin lütfen, yenidoğan oldukları için saatlerinize düzeninize sadık kalın. Daha bağırsaklarının olgunlaşmasına çok zaman var, o turunculuklar mamayı sindirememesinden kaynaklı da olabilir. Ama havalar sıcak, sizde içinizin rahat olması adına emzirme sıklığınızı artırabilirsiniz. Sarılık riskiniz devam ediyorsa mama desteğine devam edersiniz, ancak zaten mideleri küçücük doymama ihtimalleri olamaz, sadece aynı oranda hızlı da acıkıyo olabilirler. Zaten ilk hafta kontrolünüzde doktorunuzla her şey daha da netleşir, gönlünüzü ferah tutun.
Ö
Özge Ş.
6 Temmuz 2026 00:39
Arkadaşlar bebeğim 3 günlük. Sütüm mü yeterli değil bilmiyorum doğumdan önce sütüm akmaya başlamıştı. 3 gündür sarılık değerimiz 4-5 arası, oldukça düşük. Bugün hastaneden çıkınca oldu bu, mama takviyesi de yapıyoruz. Çok üzüldüm. Bebeğimin başında 2. Bezini bekliyorum
Z
Zeynep N. İ.
6 Temmuz 2026 11:02
Haftalık kontrolünüzü bekleyin, inanın daha da düşecek o sarılık değeri, sonra doktorunuz mamayı da bıraktırır belki, çünkü ihtiyacı olduğunu hiç sanmıyorum. Sütünüz vardır ve doyuruyordur korkmayın. Kaygınız, stresiniz hem sütünüzü hem bebeğinizin duygu durumunu etkiler, siz onun için çok yeterlisiniz hayatı boyunca hepte yeteceksiniz merak etmeyin.
A
Aslıhan G.
6 Temmuz 2026 12:18
Muhtemelen havalar çok sıcak ve bebiş terleyip su kaybediyor . Bu sütünüzün yetersiz olduğu anlamına gelmez ki zaten mama takviyesi de veriyorum diyorsunuz . Zaten mide kapasiteleri çok küçük doymamak ya da doyuramamak değil aynı bizler gibi nasıl kış aylarında vücudumuzun yaz ayına göre daha az miktar suya ihtiyacı var onun gibi düşünün . Emzirme sıklığınızı arttırabilirsiniz :)
Yükleniyor...