Tumyy Time Yapmıyor 7 Haftalık

77 görüntüleme
Y

Yurdanur

19 Nisan 2026 01:07
Karın üstü egzersizi yapmayı sevmiyor ve sürekli ağlıyor bu durumdayken. Omzumda dururken başını dik tutuyor. Göz takibi beni yapıyor ancak nesnelere karşı şuan takibi çok nadir. Ayrıca eline bir şey versemde çok tutmak istemiyor. Bu durumu yaşayan var mı ?
M

Münevver K.

19 Nisan 2026 01:29
Çoğu bebek sevmez zaten karın üstü durmayı :) ben bebeğimi zorlamadım çok çok kısa süre tuttum ya da bazen hiç yapmadım hiç tummy time yaptırmamış anne arkadaşlarım var bebeği bu konuda zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum ben de. Zaten başını dik tutabiliyormuş çok sevindim:) Büyüme süreci anlattığınıza göre çok çok normal geldi bana:) Benim oğlum 20 aylık bu süreçler bizim için geride kaldı benzer şekildeydi kalbiniz ferah olsun:) ve söylemeden edemeyeceğim belli ki siz harika bi anne olmuşsunuz evladınız için endişelenmeyin dua edin bol bol öpün sevin sevgiyle sağlıkla büyüsün:)
Y

Yurdanur

19 Nisan 2026 01:43
Teşekkür ederim yapamayan annelerin olduğunu bilmek rahatlatıcı :) nesne takibi yapıyor muydu 7 haftalıkken oğlunuz ?
Afranur K.

Afranur K.

19 Nisan 2026 01:54
Eline nesne tutmak için erken olduğunu düşünüyorum 😅 şu an 6. Ayımızdayız aslında ama ne kadar da uzak geldi bir an sorunuz ne yapıyordu diye hatırlamaya çalıştım.

Ama yanlış hatırlamıyorsam oyun halısında oyuncaklara uzanmaya çalışıyordu, el ile tutma becerisi bir tık daha 3. Aya doğru gelişti diye hatırlıyorum. Bu dönemde oyuncaklara uzanıyor, ellerini orta hatta getiriyordu.

Tummy time genelde sevilmiyor zaten sizin biraz zorlama biraz da destek ile yapabileceğiniz bir eylem. En temelde direk yere yatırmamanızı öneririm altına ben emzirme yastığı koyardım hep, 2-3 dk dan da uzun tutmazdım sizin dönemlerinizde. Sonra yavaş yavaş etraf aydınlandıkça ortama adapte oluyorlar.

Bir kaç hafta sonra su matı denemenizi öneririm hem suyun hareketi hoşlarına gidiyor hem de renkli bir alan.

Bi de hareketli bir oyuncak, bizde e bebekten aldığımız tavşan vardı, internette görmüşsünüzdür ördekler var, yan yürüyen yengeç ya da ahtapot. Bu oyuncaklar daha sonra emeklerden takip ediyorlar bi de güzel oluyor. Kızım şu an mesela tavşanın peşinden sürünüyor.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir