Tummy Time Yapmıyor
134 görüntüleme
A
Ayşe V. ..
5 Ağustos 2025 06:24
Kızım 12 haftalık sert düz zemine de koysam yastığın üzerine de koysam başını kaldiramıyor önceden bacağıma koyunca kaldırıyordu biraz şimdi onu da yapmıyor ama kucağımda gezerken kafasını tutuyor ne yapmalıyım

Ayşen Y.
5 Ağustos 2025 06:34
Bazi bebekler tummy time sevmiyor. Benim bebegim de oyleydi. Yani yuz ustu koydugum zaman 1 dk sonra mizirdanmaya basliyodu burnunu yere gömüyodu. E oyle olunca da aglamaya terk edip birakamiyosun mecbur sirt ustu döndürüyodum. O yuzden biz pek tummy time yapamadik. Bunu sevmeyen bebekler bazi seyleri gec yapiyo olabiliyor bence bizde oyle oldu😄 suan 7 aylik hala yuz ustu durmaktan pek hoslanmaz. 6 bucuk aylikken donmeye basladi zaten gec denilebilecek bir ay😄
A
Ayşe V. ..
5 Ağustos 2025 06:35
Bende endişe ediyorum yani illa bunun mu olması gerekiyor yoksa kucağımda gezerken kafasını tutması yeterli mi diye sırt üstünden yan dönmeye başladı ama kafam karıştı biraz

Ayşegül A.
5 Ağustos 2025 06:44
Biz de 11 haftalığız benim oğlum da sevmiyor.taş çatlasın 3 dakkadır en fazla.kucağımızda kafasını tutabiliyor.yere yatırdığımızda sırt üstü kafanı bacaklarını kaldırmaya çalışıyor.gayreti var yapabiliyor ama sevmiyor yüzüstü.doğdu zamandan beri yavaş yavaş yaptım oysa.oyuncak gösteriyorum dikkatini çekiyor öyle duruyor.sevmiyor yoksa.Su oyun matı aldım bir de onunla deneyeceğim yastığın üstüne koyucam yine altına sulu matı.seyretcek mi bakalım.Bir de hareket eden oyuncaklar varmış yengeç yada ördek ondan almayı düşünüyorum.sesli peluş oyuncağını seviyor çünkü biz sağa sola çevirdikçe o da kafayı kaldırıp bakıyor.Ve keyfi yerinde olmalı yani ne açken ne de tam tokken olmamalı.karnı doyduktan yarım saat sonra falan deneyebilirsiniz iyice içtiğini sindirsin.yoksa kusma ihtimali olur karnına baskı olur.

Ayşen Y.
5 Ağustos 2025 07:02
Kucakta gezerken tutmasi yeterli diye biliyorum. Yani o sekilde gezdirdiginizde de bu tummy time dahil oluyor. Eger sizi cok yormuyorsa o sekilde yapmaya devam edebilirsiniz. Ki zaten yan dönmeye falan bile baslamis simdiden gelisiminde hic bi sorun yoktur eminim
A
Ayşe V. ..
5 Ağustos 2025 07:46
Tummy time kartları aldım pek ilgisini çekmiyor ben de oyuncak alayım olmazsa su matı işe yararsa yazar mısınız Ayşegül hanım
A
Ayşe V. ..
5 Ağustos 2025 07:46
Çok teşekkür ederim Ayşen hanım içim rahatladı biraz😊

Ayşen Y.
5 Ağustos 2025 07:52
Bu arada ben su mati denemistim o donemlerde ise yaramamisti🤭

Ayşegül A.
5 Ağustos 2025 12:02
Ayşe hanım keyfi yerindeyse bakıyor ama çok değil.keyifli zamanı da çok olmuyor zaten 😂 kartlardan bende de var sırt üstü yatarken yada ana kucağındayken bakmayı daha çok seviyor.takip ediyor kafasını sağa sola çeviriyor ama yüz üstü çok sevmediği için tabi o zaman olmuyor.fisher price sevimli köpekcik var ışıklı sesli.ben onu gösteriyorum yüz üstü emzirme yastağına koyup.ona bakmayı çok seviyor gülüyor hatta.ama hemen sıkılıyor canı istemiyor gibi benimki 😂 kucağımda ağlarken mesela öyle bi kaldırıyoki başını yani istediğinde yapıyo😃 kucakta vaktimiz çok geçiyor o da fayda ediyordur kafası dik sürekli.her bebek sevmeyebilir bence çok kafaya takma yapmayalım zorlamamak gerek.Onun dışında kafasını tutabiliyorsa sorun olmaz bence de.içinizi ferah tutun☺️
A
Ayşe V. ..
5 Ağustos 2025 12:04
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim 🥰