Tükendim…

254 görüntüleme
N

Nazlıcan

Premium Üye
28 Ağustos 2026 06:11
Merhaba, bebeğim 7 aylık ve ağır derecede kolikti… Zaten ilk 4 ay uyku nedir bilmedik.. [4.ay](4.ay) atağını yaşarken bebeğimin sancıları azaldı ve uyuyabiliyordu gündüz olmass bile geceleri 7-8 saat hiç uyanmıyordu ve o yüzden dinlenip güne devam edebiliyordum.. 5aylık olduğundan beri ne gündüz ne gece uykusu var. Reflü tanısı kondu onun tedavisini oluyoruz şimdi. Ama şöyle ki [5.aydan](5.aydan) beri gece 20 dk ile 90 dk arası periyotlarla uyanıyor. Ayağımda sallamıyor olmama rağmen uyuduktan sonra ayağıma konup orada kalmak istiyor öyle durursam 2 saat kadar uyuyor.. Gündüz uykuları da öyle uyutup ayağıma koyarsam uyuyor yoksa uyumuyor.. Ne yapacağımı şaşırdım tükendim bittim nasıl düzelecek?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
28 Ağustos 2026 09:53
Merhaba, kolik ve uyku sorunları gerçekten çok yorucu olabilir.

Bebeğin 7 aylık ve ağır derecede kolik sorunu yaşıyor. İlk 4 ay uykusuzlukla geçtiği için şimdi normale dönmesi biraz zaman alabilir.

Reflü tanısı konmuş ve tedavi süreci devam ediyor. Bu süreçte bazı önerilerde bulunabilirim:

1. Bebeğinizi düzenli olarak yatırın: Gündüz ve gece uyku saatlerini belirleyerek bir rutin oluşturun. Bu, bebeğinizin uyku düzenini düzenleyebilir.
2. Sıcak banyo: Bebeğinizi ılık bir banyo yaptırabilirsiniz. Bu, bebeğinizin rahatlamasına ve uykuya dalmasını kolaylaştırabilir.
3. Kanguru yöntemi: Bebeğinizi göğsünüzde veya kucağınızda tutarak uyumasını sağlayabilirsiniz. Bu, bebeğinizin güvenini kazanmasına ve uykuya dalmasını kolaylaştırabilir.
4. Doktorunuzla görüşün: Reflü tedavisi devam ediyor olsa da, uyku sorunları hakkında doktorunuzla görüşün. Belki de başka bir sorununuzun olduğunu düşünmeniz gerekebilir.

Uykusuzlukla başa çıkmak gerçekten zor, ancak sabır ve düzenli bir rutinle bu süreci atlatabilirsiniz. Geçmiş olsun!
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Busra B.

28 Ağustos 2026 11:05
bende kucakta uyutmayı tavsiye edeceğim reflü zor bizimki doğduğundan beri reflülü ilaç kullanmasak krize giriyor başını geri geri atıyor vücudunu kasıyor falan ama az ve sık beslemek çok önemli ilaç işe yarıyor besledikten sonra da midesine baskı yapmadan 20 dak dik pozisyonda tutuyorum tutması yorucu o yüzden genelde evin içinde tur atıyorum genellikle yarım saat en az kolumda uyuturum iyice ağırlaştıysa yatağına koyuyorum hafif ve tam derin uyumuyorsa uyuşsam da kolumdan bırakmıyorum çünkü uyuması da lazım dinlenmesi için
B

Busra B.

28 Ağustos 2026 11:08
kanguru işe yaramıyor bu arada onun içine koyup dolaştığım da oldu hep kustu sanırım kemerler vs bi şekilde baskı yapıyor midesine , genellikle uyudukça uyuyorlar uyumadıkça da uyuyamıyorlar bir kısır döngü gibi o yüzden uyutabildiğiniz kadar uyutacaksınız o yorgunluk azaldıkça uyuması iyileşiyor
N

Nazlıcan

Premium Üye
28 Ağustos 2026 12:05
Busra Boz
bende kucakta uyutmayı tavsiye edeceğim reflü zor bizimki doğduğundan beri reflülü ilaç kullanmasak krize giriyor başını geri geri atıyor vücudunu kasıyor falan ama az ve sık beslemek çok önemli ilaç işe yarıyor besledikten sonra da midesine baskı yapmadan 20 dak dik pozisyonda tutuyorum tutması yorucu o yüzden genelde evin içinde tur atıyorum genellikle yarım saat en az kolumda uyuturum iyice ağırlaştıysa yatağına koyuyorum hafif ve tam derin uyumuyorsa uyuşsam da kolumdan bırakmıyorum çünkü uyuması da lazım dinlenmesi için
biz de ilaç kullanmaya yeni başladık daha 2 hafta oldu biraz iyi ama daha tam düzelmedi, 1 hafta öncesine kadar da hep emerek uyurdu 1 haftadır emziğe alıştı. Az ve sık besleme işini tam yapamıyorum çocuğum emince 2 memeyi emmeden bırakmıyor sık sık emince de ön süt geldiği için gaz oluyor
B

Busra B.

28 Ağustos 2026 16:45
Nazlıcan
biz de ilaç kullanmaya yeni başladık daha 2 hafta oldu biraz iyi ama daha tam düzelmedi, 1 hafta öncesine kadar da hep emerek uyurdu 1 haftadır emziğe alıştı. Az ve sık besleme işini tam yapamıyorum çocuğum emince 2 memeyi emmeden bırakmıyor sık sık emince de ön süt geldiği için gaz oluyor
zaten onlara bıraksak sabah akşam memede dururlar ama sorumluluk bizde olduğu için bizim çözüm üretmemiz gerekiyor ben şöyle yapıyorum fikir olsun dakika tutuyorum mesela sizin çocuğunuz kaç dakikada bir memeyi boşaltıyor ve doyuyor bunu gözleyin mesela 5 dakikada boşaltıyorsa 3 dak emzirin sonra sevdiği gezmekse gezdirin tummy time ise o oyuncağı varsa onu verin dalan dikkati dağılsın 10-15 dak sonra tekrar teklif edin alıyorsa zaten doymamıştır mesela bi 3 dak daha emzirin yine dik pozisyona alın genel gözlemle çocuğunuzun kaç dakika emmeyle kustuğunu çözersiniz buna göre de ara vererek az ve sık beslersiniz büyük ölçüde düzeliypr ilacı da bizim doktor emdikten 10 dak sonra verin dedi 5 ml sanırım ben 1 memeyi emzirip 20 dak ara veriyorum 2 ml veriyorum diğer memeti emzirip 3 ml veriyorum yani totalde doktorun istediği 5 ml okey oluyor aynı zamanda sık ve az beslemede oluyor umarım açıklayıcı olmuştur
N

Nazlıcan

Premium Üye
28 Ağustos 2026 17:46
Busra Boz
zaten onlara bıraksak sabah akşam memede dururlar ama sorumluluk bizde olduğu için bizim çözüm üretmemiz gerekiyor ben şöyle yapıyorum fikir olsun dakika tutuyorum mesela sizin çocuğunuz kaç dakikada bir memeyi boşaltıyor ve doyuyor bunu gözleyin mesela 5 dakikada boşaltıyorsa 3 dak emzirin sonra sevdiği gezmekse gezdirin tummy time ise o oyuncağı varsa onu verin dalan dikkati dağılsın 10-15 dak sonra tekrar teklif edin alıyorsa zaten doymamıştır mesela bi 3 dak daha emzirin yine dik pozisyona alın genel gözlemle çocuğunuzun kaç dakika emmeyle kustuğunu çözersiniz buna göre de ara vererek az ve sık beslersiniz büyük ölçüde düzeliypr ilacı da bizim doktor emdikten 10 dak sonra verin dedi 5 ml sanırım ben 1 memeyi emzirip 20 dak ara veriyorum 2 ml veriyorum diğer memeti emzirip 3 ml veriyorum yani totalde doktorun istediği 5 ml okey oluyor aynı zamanda sık ve az beslemede oluyor umarım açıklayıcı olmuştur
Benim bebeğim genelde kusmuyor pek, kussa da emme sonrası olmuyor mesela emiyor baya geçiyor sonra yerde oynarken bir anda kusuyor veya uyurken bir anda öğürüyor veya arabayla gezerken falan 😩 , evet bizim de ilaç 5 ml emzirip gazını çıkarttıktan sonra veriyorum tadını seviyor galiba ağzını açıyor hemen onu verirken
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir