Travma Olmuş Mudur ?

180 görüntüleme
Z

Zehra B. ..

21 Temmuz 2025 20:28
10 aylık kızım çok hassas bir bebek yüksek seslerden , ani refleks yapmamızdan , ani hareketlerden çok korkuyor ağlıyor hatta yüz ifademden bile hemen etkileniyor .Çok dikkatli olmama rağmen maalesef babasıyla tartışmamıza ve babasının bana vurmasına şahit oldu. Şimdide babası bana doğru hızlı adım atsa bile zarar vereceğini sanıyor ağlıyor lütfen yardımcı olur musunuz travma olmuşsa be yapmalıyım
Nira D. Z.

Nira D. Z.

21 Temmuz 2025 20:32
Merhabalar, yaşadığınız durum için üzgünüm bence bu devamlılık gösteriyorsa en kısa zamanda doğru bir karar ile yaşam alanınızı değiştirmenize öneririm şiddete kesinlikle karşıyım.

Onun dışında evet bebekler bizden çok daha algıları açık ve hafızası kuvvetlidir travma oldu ve bu devam ettikçe daha da olacak.

Normal günlük yaşamınıza devam edeceksiniz, oyunlar oynayacaksınız.
Eğer babası anlaşılır biriyse ve bu birdaha tekrarlanmayacaksa babası ile birlikte onun bir kaç zaman vakit geçirerek "baba iyi, baba güzel baba bizi seviyor baba bize zarar vermez" tarzında cümleler sarfetmeniz gerekiyor.
Aynı şekilde babanında şefkat göstermesi gerek.
Z

Zehra B. ..

21 Temmuz 2025 21:09
Baba ile iletişime çok dikkat ediyoruz artık , fakat hâlâ korkularının devam etmesi beni endişelendiriyor. Zamanla geçer mi bu süreç yoksa ileride çocuk gelişim uzmanından yardım almalı mıyım?
Yaren İ. K.

Yaren İ. K.

Uzman Klinik Psikolog

22 Temmuz 2025 19:58
Zehra hanım, yaşadığınız durum adına öncelikle üzgün olduğumu belirtmek isterim. Bebekler anne ve babalarının her duygularını tanımalı derim her zaman, nasıl üzülürler nasıl korkarlar nasıl tartışırlar çünkü bunlar da doğal duygular ve davranışlardır. Ve bununla birlikte anne iyileştikçe bebek de benzer durumlarda masıl iyileşeceğini öğrenir. Nasıl çözümlendiğini görür. Fakat yaşadığınız şiddet noktasında aynı cümleleri sarf etmem doğru olmayacaktır. Elbette kesinlikle travma yaşamıştır diyemem. Fakat travmatik bir deneyim olarak değerlendirebileceğimiz bir durum. Bu konuda hassas olmanızı, kişisel hayatınızla ilgili yorum yapmam doğru olmayacaktır fakat en azından çocuğunuzla birlikte olduğunuz anlarda müsaade etmemenizi tavsiye ediyorum. Tepkilerini gözlemleyin, güven ihtiyacını karşılayın. şiddeti ve sıklığı zamanla azalıyor olmalı, eğer azalma görmezseniz yeniden iletişime geçelim
Z

Zehra B. ..

22 Temmuz 2025 22:58
Şuan gece uykusunda ağlamaları arttı , gözünü açmadan sadece bağırıyor atak ayı mı yoksa bununla ilgili hassas bir durum mu acaba diyorum , ama bu olayın üzerine neredeyse 2 ay geçti ilk olduğunda yoktu gece huzursuzluğu , şuan seslere tepkilere çok çok hassas dediğim gibi umarım düzelir yoksa kendimi gerçekten affedemeyeceğim 🥺 yorumunuz için teşekkür ederim Yaren Hanım . Kumsalı gözlemleyip dönüş yapacağım 🫶

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir