Tortikollis
103 görüntüleme
Ç
Çağla A. Ö.
27 Temmuz 2026 23:33
Bebeğim 3 aylık ve tortikollis tanısı aldık. Travmatik doğum kaynaklı klavukula kırığı var ve sağ boyun kasında kalınlaşma var. Fizik tedaviye başladık ama seans 15-20 dk sürüyor, evde de yapmamı söyledi fizyoterapist ama çok ağlıyor. Bu durumu yaşayan var mı ne zamana düzelir? Zamanla ağlaması azalır mı? Evde yapmasam sıkıntı olur mu?
M
Merve C.
28 Temmuz 2026 01:39
Benim de bebeğim de var ben 50 günlükken fark ettim fizik tedavi görüyoruz başlarda kası zor kullandığı için acı çekiyorlar ama zamanla kas gevşeyip açıldıkça hareketler daha kolay şu an altı aylım baya bir mesafe kat ettik tekrar doktora götürmem gerekiyor fizyoterapistimiz neredeyse geçtiğini söylüyor

Duygu B. B.
29 Temmuz 2026 09:14
Evde yapmazsan tedaviyi aksatmış olursunuz, ağlaması normal, yapmaya devam etmelisiniz. Benim bebeğimde de sağda yoğun bakımda yatmaya bağlı düzleşme olmuştu sola bakmıyordu sola çevirmiyordu kafasını. 25 günlükken falan fark ettim. Sürekli soldan sesli ışıklı oyuncaklar eşliğinde seslendim. Sol tarafa daha ilgi çekici şeyler koydum. Göz takibi egzersizleri yaptırdım. Yatarken sola çevirdim sürekli başını, biraz zorladım bunun için. Arkamı döndüğüm an sağa dönüyordu çünkü beşiğin başında 10 dk beklediğimi hatırlıyorum sürekli sola çevirip. Şimdi tamamen iyi. Düzleşme geçmedi ama başını sağa sola çevirebiliyor. Sola yatabiliyor. Siz ne kadar çaba gösterirseniz bebeğiniz o kadar verim alır. Zor olabilir, yorucu olabilir. Ama yapabildiğinizi yapmakla mükellefsiniz.
Yükleniyor...