Tortikollis

143 görüntüleme
Ü

Ümran A.

18 Haziran 2025 18:17
Merhaba , bebeğim 40 günlük sol tarafa yönelim mevcut. Genelde sol tarafa çeviriyor başını ve kafası yamuk duruyor sırt üstü yattığında , aynı zamanda sol memeyi kavrama da sorun yaşıyor. Nedeni tortikollis olabilr mi? Yanıtlar mısınız Osman hocam
S

Sevilay B.

18 Haziran 2025 19:02
Benim oğlum da öyle dogdu sıkısmıs ıcerde son haftalarda kontrollerını yaptırdık bisey cıkmadı basını kendı tutana kadar hep sola yatık duruyordu ama gectı sonra pozısyon verdım ben sürekli yatırdığımda
Ü

Ümran A.

18 Haziran 2025 19:09
Teşekkür ederim bizimki de geçer inşallah
Pozisyondan kastınız sola eğikse sağ tarafa yatırmak gibi mi acaba
F

Fatma S. ..

18 Haziran 2025 19:40
Kafasını çevirin evet. Böylece kafa şeklinde bozulmada olmaz. Bebek sırtüstü yatacak siz kafasını çevireceksiniz
Ü

Ümran A.

18 Haziran 2025 19:42
Tamamdır teşekkür ederim
F

Fatma S. ..

18 Haziran 2025 19:45
Bizim ayaklarda vardı hafif içe doğruydu. Anne karnındaki duruştan kaynaklanıyor. Ortopedi ye gittik. Bir sorun yok bu çocukta normal ama siz yinede ayağını dışa doğru ittirin demişti. Kuzenimin oğlu sizin söylediğiniz gibiydi onlarada doktor aynı şeyi söylemişti. Diğer tarafa doğru hafif hafif ittirin diye ama asla öneri olarak almayın tabi. Doktora danışıp yapın gerek varsa. Ben fikir edinmeniz için yazdım
Ü

Ümran A.

18 Haziran 2025 20:52
Teşekkür ederim
İ

İrem E.

21 Haziran 2025 12:10
Benim kızımda başı sağa yatık şekilde doğdu 17. Günde ultrasonla bakıldı ve tortikolis dendi fizik tedavi doktoru baktı fizyoterapiste yönlendirdi ve bize egzersiz ve masajları gösterdiler ama bebek çok küçüktü ben 30 günlük olana kadar yapamadım sonrasında özelde fizyoterapiste gittik haftada 2 kez toplam 7 seans o egzersizleri yaptı kalan günlerde de ben yapmaya çalıştım şu an 60 günlük ve dün kalça ultrasonu sırasında doktordan rica ettim ve yine boynuna baktı ve iki tarafta kaslar birbirine eşitlenmiş dedi şu an çok hafif bi yatıklık kaldı bu nedenle sizde çocuk doktoruna danışın fizik tedaviye muayene olun sadece çocuğu ters yöne yatırarak düzelmiyor maalesef
İ

İrem E.

21 Haziran 2025 12:19
Çok geçmiş olsun ne kadar erken müdahale edilirse o kadar kolay düzeliyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir