Tortikolis(boyun Eğriliği)
48 görüntüleme
E
Eda S.
25 Kasım 2025 17:19
Bebeğim 2.5 aylık hep sağ tarafa doğru yatıyor ve bu yüzden kafasının bir tarafı düz diğer tarafı bombeli duruyor sevdiği için öyle yatıyor sandım nasıl fark etmedim bilmiyorum 1 haftadır sol tarafa doğru yatırmaya başladım araştırdığımda diğer tarafa ağrı duyduğu için çeviremez yazıyor ama istediği zaman çevirebiliyor başını ve dik tutabiliyor 2 hafta sonra kontrolümüz var o zaman a kadar beklemeli miyim tummy time ve egzersizleri mi çoğaltmalıyım kafam çok karışık
S
Serpil B.
25 Kasım 2025 17:38
Benimde bebeğim 2 ay 3 günlük uyku sırasında kafasını sağa sola çok sallayıp uyanıyor ağlayarak sürekli sebebi bu olabilir mi acaba. İlk kulak ağrısı sandık ama gerekli önlemleri alıyoruz anne sütü ve zeytinyağı damlattık bi kaç kere kulağına doktora da götürdük bir şey çıkmadı
İ
İpek B. Z.
26 Kasım 2025 12:13
Eda Hanim ayni öykümüz. Bol bol tummytime yaptirin, sol taraftan sesli oyuncak falan göstererek boynunu o tarafa döndürmeye calisin tummytime yaparken. Mümkünse bir fizyoterapiste gidin. Bizde tortikolis çıkmamıştı ultrasonda ama cok acemi bi asistan ölcmüstü. Taa 4. ayda ben çıldırdım ve fizyoterapiste götürdüm. Acayip rahatladi cocuk orada yapilan masaj ve egzersizle. Basini rahatca çevirmeye başladı ama yatış tercihi hep sağa devam etti maalesef, biz de uyanip ağlıyor diye kıyamadık ama cok pismanim. İnatla cevirin kafasını. 6 bucuk ayinda doktor değiştirdim ve o bize artik pozisyon değistirmekle olmaz maalesef kask lazim dedi. Hazirandan beri kask kullanıyor oğlum, 11 bucuk aylik su an. Fizyoterapist cok iyi geliyor. Siz de internette tortikolis egzersizleri videolarina bakip oradakileri uygulamaya calisin gidemezseniz. Bol bol tummytime, kucakta destekli oturma başlayınca bol bol kucak. Korkmayın, biz gec fark ettik. Sizin bebek daha cok kücük, kaska gerek kalmadan hallolur.
E
Eda S.
26 Kasım 2025 13:35
İpek hanım çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda geçer uyanıkken çok rahat çeviriyor kafasını ama uyurken hep sağ tarafa çeviriyor ben çevirdiğimde de ağlayıp uyanmıyor umarım alışkanlıktan yapıyordur ben evham yapıyorumdur ve en kısa sürede geçer bebeklere bir şey olmasın 😞