Tortikolis

161 görüntüleme
R

Rabia N. Ç. ..

13 Haziran 2025 22:54
Merhaba hocam 69 günlük bebeğim var sürekli sol tarafına yatıyor sağa ceviriyorum geri bir bakiyorum ki sol tarafına çevirmiş kafasını boynunu dik tutuyor mama yerken kafasini sağa sola cevirebiliyor veya karın gazı cikarmak için dik tuttugumda boynunu dik tutabiliyor tek sorun tek bir tarafta yatıyor tortikolis var mıdır
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

14 Haziran 2025 18:22
Eğer sezaryen ile dolmuşsa bu durumda Tortikollis olduğunu düşünmem. Eğer kafa yamukluğu varsa bu durumda kaskısalığı düşünürüm. Bu durumun tedavisinde fizyoterapi yapmak ve başa belli hareketler yaptırarak düzeltmek mümkün. Bulunduğunuz yerde bir çocuk doktoru ya da online danışmanlık şeklinde görüş alarak sürecinizi yönetebilirsiniz…
T

Tuğçe Ş.

17 Haziran 2025 08:52
Rabia hanım benim oğlum normal doğum ile doğdu tortikolis vardı genelde normal doğumlarda oluyormuş . Boyunda bi tarafta sert bir yumru geliyor elinize kontrol edin farkedersiniz. Eğer öyle bir durumsa fizyoterapiste götürün hareket gösteriyorlar düzenli yaptığınızda geçiyor erken müdahale ile :)
R

Rabia N. Ç. ..

17 Haziran 2025 22:19
Teşekkür ederim şuan uyuyor uyanınca dediğinizi yapacam tam olarak yumru dediğiniz şey ele gelen top kis gibi birşey mi
T

Tuğçe Ş.

18 Haziran 2025 13:24
Evet bakarak da belli oluyor biz oğlum ağlarken farketmiştik bir tarafında bi sertlik , sonra elleyince de sertti baya anlarsınız yani ama yuvarlak olmak zorunda değil zaten kan birikmesi gibi bir şeymiş sanırım
R

Rabia N. Ç. ..

18 Haziran 2025 13:36
Teşekkür ederim baktım çok şükür öyle birşey yoktu Osman hocanın da dediği gibi muhtemelen kas kısalığı vardır belki inşallah o da yoktur düzelir

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir