Topuk Kanı(kistik Fibrozis?)
144 görüntüleme
B
Berfin D. D.
22 Ocak 2026 14:25
Bebeğim 15 günlük. Topuk kanı sonucunda kistik fibrozis için 90 çıktığı söylendi. Bugün sağlık ocağı tekrar topuk kanı alınacağını belirtti. Açıkçası çok korktum, bu sonuç gerçekten bebeğimde böyle bir hastalık olabileceği anlamına mı geliyor. Çok korkuyorum görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
E
Esin ..
31 Ocak 2026 14:05
Merhaba sonuç nasıl çıktı acaba benim bebeğime de tanı konuldu.
B
Berfin D. D.
1 Şubat 2026 04:12
Merhaba sonuç nasıl çıktı acaba benim bebeğime de tanı konuldu.
E
Esin ..
1 Şubat 2026 23:27
Çok teşekkür ederim. 2 kez topuk kanı alındı daha sonra ter testi yapıldı hepsinde de yüksek çıktı değerler. Bebeğim kilo almıyordu hastalık pankreası etkiliyormuş şu an enzim kullanıyoruz. Bebeğinizi öptüğünüzde teninde tuz tadı alıyor musunuz peki ?Bu hastalıkta vücut yoğun bi şekilde tuz atıyormuş, bebeğimin alnını , ayağının altını öptüğümde yoğun bi tuz tadı geliyor. İnşallah değerleriniz düşük gelir çok zordu hastalığı kabullenmek :(
B
Berfin D. D.
2 Şubat 2026 01:33
Çok teşekkür ederim. 2 kez topuk kanı alındı daha sonra ter testi yapıldı hepsinde de yüksek çıktı değerler. Bebeğim kilo almıyordu hastalık pankreası etkiliyormuş şu an enzim kullanıyoruz. Bebeğinizi öptüğünüzde teninde tuz tadı alıyor musunuz peki ?Bu hastalıkta vücut yoğun bi şekilde tuz atıyormuş, bebeğimin alnını , ayağının altını öptüğümde yoğun bi tuz tadı geliyor. İnşallah değerleriniz düşük gelir çok zordu hastalığı kabullenmek :(
İnşallah değerlerimiz düşük gelir. Beni aradıklarında ben de çok zorlandım bebeğim henüz 25 günlük ve lohusalık duygusuyla her şey daha da ağır geliyor. Bebeğime bir şey olacak korkusu insanın içini parçalıyor. Sürekli dışkısını kontrol ediyorum, bazen derisinin tadına bakıyorum tuzlu mu diye… ve çok sık ağlıyorum. Sonuç beklemek, bu belirsizlik gerçekten insanı daha çok yıpratıyor 🥺
Rabbim size güç, yavrunuza da şifa versin 🌸
S
Sibel
2 Şubat 2026 02:22
Merhaba bizde de aynısı oldu 2 kez yüksek çıktı topuk kanı. Ter testi için üniversite hastanesine yönlendirdiker orada ter testi yapıldı negatif çıktı. Aynı zamanda kan alıp genetik araştırmaya yönlendirdiler 2 ay genetik sonucun gelmesini bekledik. Çok şükür o da negatif geldi. Sonra arayan Soran olmadı. Bizde bu belirtiler yoktu tuz tadı kilo alamama yağlı dışkı felan yoktu sadecd topuk kanı değeri yüksekti
B
Berfin D. D.
2 Şubat 2026 04:16
Merhaba bizde de aynısı oldu 2 kez yüksek çıktı topuk kanı. Ter testi için üniversite hastanesine yönlendirdiker orada ter testi yapıldı negatif çıktı. Aynı zamanda kan alıp genetik araştırmaya yönlendirdiler 2 ay genetik sonucun gelmesini bekledik. Çok şükür o da negatif geldi. Sonra arayan Soran olmadı. Bizde bu belirtiler yoktu tuz tadı kilo alamama yağlı dışkı felan yoktu sadecd topuk kanı değeri yüksekti
E
Esin ..
2 Şubat 2026 04:44
Çok geçmiş olsun, gerçekten çok zor Tuz tadı konusunu ben de bu hastalığı araştırırken duymuştum ama bizde şu an öyle bir tuz tadı yok. Dışkının yağlı olabildiğini de okudum ama onu henüz net ayırt edemedim.
İnşallah değerlerimiz düşük gelir. Beni aradıklarında ben de çok zorlandım bebeğim henüz 25 günlük ve lohusalık duygusuyla her şey daha da ağır geliyor. Bebeğime bir şey olacak korkusu insanın içini parçalıyor. Sürekli dışkısını kontrol ediyorum, bazen derisinin tadına bakıyorum tuzlu mu diye… ve çok sık ağlıyorum. Sonuç beklemek, bu belirsizlik gerçekten insanı daha çok yıpratıyor 梁
Rabbim size güç, yavrunuza da şifa versin
İnşallah değerlerimiz düşük gelir. Beni aradıklarında ben de çok zorlandım bebeğim henüz 25 günlük ve lohusalık duygusuyla her şey daha da ağır geliyor. Bebeğime bir şey olacak korkusu insanın içini parçalıyor. Sürekli dışkısını kontrol ediyorum, bazen derisinin tadına bakıyorum tuzlu mu diye… ve çok sık ağlıyorum. Sonuç beklemek, bu belirsizlik gerçekten insanı daha çok yıpratıyor 梁
Rabbim size güç, yavrunuza da şifa versin
B
Berfin D. D.
2 Şubat 2026 19:03
Amin çok sağ olun 🙏🏻 büyük ihtimalle yoktur eğer belirtileri yoksa. Yüksek gelmesi normalmiş hatta [2.testte](2.testte) de yüksek gelebilir denilmişti bize ter testi belirleyici oldu. Genetik testten sonra da kesin tanı konuldu. Sizi çok iyi anlıyorum bi annenin yaşayacağı en zor bekleyiş olabilir
E
Esin ..
2 Şubat 2026 20:10
Bugün aradılar dediğiniz gibi sonuç normal çıktı çok şükür Sizden de Allah razı olsun tekrardan Allahım şifa versin rabbim bebisinizi size bağışlasın