Ton Balığı mı Normal Balık mı

41 görüntüleme
F

Feyza G.

7 Nisan 2026 16:20
Hanımla 1 yaş bebeğime balık yedirmek istiyorum hamsi yedi ama hamsi sezonu da sanırım bitti. Dr küçük balık olsun dedi ama her zaman taze bulunmuyor ton balığı mı yoksa donmuş balık mı güvenlibilemedim. Siz nasıl yapıyorsunuz
Afranur K.

Afranur K.

7 Nisan 2026 16:23
Ton balığı gibi büyük balıklarda ağır metal birikimi oluyor. Önemli olan yüzey balığı yedirmeniz. Somon vs. Donmuş tercih edebilirsiniz.

tazelik evet önemli ama asıl detay bu olduğu için alırken buna dikkat etmenizde fayda var 🙏🏻
F

Feyza G.

7 Nisan 2026 16:28
Somon da büyük balık ama donmuş küçük balık bulmalıyım o zaman taze yoksa
Afranur K.

Afranur K.

7 Nisan 2026 16:32

Feyza Günaydın

Somon da büyük balık ama donmuş küçük balık bulmalıyım o zaman taze yoksa

Somonda ağır metal birikimi çok çok düşük. Ben boyut olarak yazmışım ama onun bir kaç kriteri daha var, dip balığı , uzun ömürlü olması, büyük olması vs vs. Alırken ismi ile internette aratırsanız görürsünüz. Mesela levrek bunlara kıyasla çok küçük ama içinde orta sevite cıva var.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

7 Nisan 2026 16:52
Küçük balık olmasına gerek yok genelde yüzey balıkları yenmesini tavsiye ederiz dip balıkları yenmemesi söyleriz küçük ya da büyük diye bir kavram yok Türk somonu bulabilirseniz dondurulmuş veya taze yedirebilirsiniz palamut yedirebilirsiniz hamsi yedirebilirsiniz ton balığı asla yediremezsiniz hem metal birikimi hem de konserve konserve hiçbir yiyeceği çocuğunuza yedirmemelisiniz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir