Tırnak Yeme
48 görüntüleme
N
Nilay G.
26 Haziran 2025 21:49
Kızım 20 aylık ,4 aylık bir erkek kardeşi var erkek kardeşinin doğumundan sonra kızım da tırnak yeme alışkanlığı başladı. Kan ve demir değerleri normal herhangi bir problemi yok ama sürekli el ağzında parmaklarında tırnak yok denecek kadar az. Acı oje vs herseyi denedim yine de bırakmıyor nasıl bir yol izlemeliyiz 🙏🏾
F
Fatma S. ..
26 Haziran 2025 22:14
Öncelikle onu yaptığında uyarmayın dikkatini dağıtmayı deneyin. Sonrada kıskançlığa odaklanın. Bebekten fırsat buldukça onunla oyun oynayın. Oyunlara bebeğide dahil edin. Kıskanıyor diye kucağa almamazlık sevmemezlik yapmayın artık onunda aileye dahil olduğunu erkenden öğrenmeli.
F
Fatma S. ..
26 Haziran 2025 22:24
Bizimki 3.5 yaşında kardeşi doğduğunda biberon, emzik gaz çıkarma gibi herşeyi onada yapmamızı istedi. Bir pedegog sayfasında görmüştüm. Oyun olarak büyük olanıda alın yarım saat içinde işte emzirin kundaklayın ek gıda verin oturttun emekletin yürütün. Yani onu yarım saat içinde doğurup büyütüyorsunuz. Gel bebekçilik oynayalım diyordum bu şekilde oynuyorduk bir süre sonra istekleri azaldı mesela.
B
Betül N.
2 Temmuz 2025 18:53
3 yaşındayız bizdede tırnak yeme var.Odağı başka yerin çekin diyor doktorlar ama bilmiyorum

Esra D.
3 Ağustos 2025 19:57
Merhaba Nilay hnm çözüm bulabildiniz mi ? Kızımda 21 aylık bizde de tırnak yeme problemi var dönemsel birşey mi acaba yada kalıcı olacak mı bu süreç bende korkuyorm. Bi psikoloğa danıştm oyun terapisi için henüz küçük olduğunu uygun olmadğnı söyledi. Napacağmızı şaşırmış durumdayız, tırnağına odaklandğı zamanlarda eline farklı şeyler tutuşturup dikkatini dağıtmaya çalışıyorum ama nafile :(
B
Büşra A.
3 Ağustos 2025 21:01
Arkadaşlar değerlerine baktırabilirsiniz. Genelde demir eksikliği olan çocuklarda bu davranışı sergileyebiliyor.