Tırnak mantarı

35 görüntüleme
G

Gizem A. ..

4 Haziran 2025 08:18
Hocam merhaba kızım 16 aylık 8.9 aylarından beri bir ayak tırnağı çok kalındı ben tırnak yapısı zannediyordum fakat 2 aydır tırnakta sararma ve siyah çizgi oluştu. Diğer iki tırnağında da bu şekilde sarılık görünce doktora gittik. Tırnak mantarı dedi travazol krem önerdi kullanım gün olarak belirtmedi ama kortizonlu krem olduğu için 3 gün kullandım. Corapsiz uyur her zaman ama çok terleyen bir çocuk özellikle ayakları kafası hep ter. Evde çorap giydirmiyorum ayaklarını duştan sonra kurutucuyla kurutuyorum ayakkabilarini yıkadım, dışarda kalırsa çorap degistiriyorum vs ama geçmiyor. Tırnak kesilmiyor da çok kalın vicks önerdiler birde başka ne yapmam gerekiyor. Muhtemelen ayakları cok terledigi için oldu çünkü ben evde hep patik gibi şeyler giydirdim bazen çorapsız onlardan olduğunu düşünüyorum çünkü bulaşıcı değil evde kimse de yok.
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

10 Haziran 2025 16:01
Küçük çocuklarda tırnak mantarı varlığını pek beklemiyoruz. Genellikle yanlış konulan konulardan bir tanesi de tırnak batıklarına tırnak mantarı teşhisini konulması. Genellikle bebekler doğduğu andan itibaren tanısı alınabilir ve kolay bir şekilde tedavisi yapılabilirken çok geç kalındığında Tırnağın şeklinin bozulmasına neden olabilir. Görüntüyü tam olarak görmediğim için kesin konuşmam mümkün değil ama tırnak batı ihtimalini dışlamamanızı tavsiye ederim…
G

Gizem A. ..

10 Haziran 2025 16:22
Hocam yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.sararmayla birlikte kahverengi çizgi oluştu tırnakta kalınlık var birde. Yeni başlayan tırnaklarda kalinlik daha az ama sararma ve kahverengi çizgi oluşumu var.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir