Tıkanıklık Sonrası Süt Azalması

195 görüntüleme
R

Rabia

7 Ağustos 2026 14:04
Birkaç gün önce süt kanallarım tıkandı ve bu tıkanıklıktan sonra sol göğsümden normalden çok çok az süt çıktısı almaya başladım. Normal mi?
Duygu B. B.

Duygu B. B.

7 Ağustos 2026 15:02
Süt kanallarından biri tıkandığı için süt çıktısı azalmış. Açmazssnız mastite neden olur. Her beslenme sonrası sağım, öncesinde memeye masaj, memeyi ısıtma ve sonrasında soğuk uygulama kurallarına dikkat edin. Emziren biriyseniz pozisyon değişikliği iyi olabilir.
S

Sibel ..

Premium Üye
7 Ağustos 2026 16:26
Aynı durumu 4-5 kere yaşadım ve her seferinde azaldı sütüm. Bebeğimde emmiyor sağım yapıyorum. Daha sık uyarmaya başladım arz talep meselesi çünkü. Bayağı düzelme var şükürl
R

Rabia

7 Ağustos 2026 17:11
Sibel
Aynı durumu 4-5 kere yaşadım ve her seferinde azaldı sütüm. Bebeğimde emmiyor sağım yapıyorum. Daha sık uyarmaya başladım arz talep meselesi çünkü. Bayağı düzelme var şükürl
Ben de sizin gibi bebeğimi sağımla besliyorum. Daha önce 2 kere tıkanmıştı ama bu denli azaldığını ilk defa görüyorum. Bayağı bayağı azaldı sütüm
S

Sibel ..

Premium Üye
7 Ağustos 2026 18:09
Rabia
Ben de sizin gibi bebeğimi sağımla besliyorum. Daha önce 2 kere tıkanmıştı ama bu denli azaldığını ilk defa görüyorum. Bayağı bayağı azaldı sütüm
Sağımla 1 hafta açamadım en son olanı. Dışarı çıkmıştık çok su içmemiştim süt koyulasmış. Bir açıldı hemen o günün gecesi yine tıkandı. Mastit olmak üzere dedi doktor antibiyotik yazdı. Sonra emzirme danışmanına gittim hastaneye oradaki pompa ile sağdım tamemen açıldı çok rahatladım. 1/3 azalmıştı
S

Sibel ..

Premium Üye
7 Ağustos 2026 18:11
Sibel
Sağımla 1 hafta açamadım en son olanı. Dışarı çıkmıştık çok su içmemiştim süt koyulasmış. Bir açıldı hemen o günün gecesi yine tıkandı. Mastit olmak üzere dedi doktor antibiyotik yazdı. Sonra emzirme danışmanına gittim hastaneye oradaki pompa ile sağdım tamemen açıldı çok rahatladım. 1/3 azalmıştı
Öncekilerde de 50 cc kadar hep azalma oldu bunda birden 200 cc azaldı. Bebeğim de 6 aylık artık uzun süredir sağdığım için de böyle olmuş olabilir. Şimdi 1 ay oluyor sık sağımla ve suyu artırarak sütü bayağı artırdım
R

Rabia

7 Ağustos 2026 19:44
Sibel
Öncekilerde de 50 cc kadar hep azalma oldu bunda birden 200 cc azaldı. Bebeğim de 6 aylık artık uzun süredir sağdığım için de böyle olmuş olabilir. Şimdi 1 ay oluyor sık sağımla ve suyu artırarak sütü bayağı artırdım
Maşallah, sütünüz bol olsun :) ben de küme sağımla arttırmayı düşünüyorum inşallah
S

Sibel ..

Premium Üye
8 Ağustos 2026 17:19
Rabia
Maşallah, sütünüz bol olsun :) ben de küme sağımla arttırmayı düşünüyorum inşallah
Aminn İnşallah mamadan da kurtulursam çok iyi olacak hayırlısıyla inşallah.
R

Rabia

8 Ağustos 2026 17:27
Sibel
Aminn İnşallah mamadan da kurtulursam çok iyi olacak hayırlısıyla inşallah.
7. özellikle 8. ayda bebeğiniz ek gıdaya yöneliyor anne sütü/ mama ihtiyacı azalıyor o zaman rahatlarsınız inşallah :)
S

Sibel ..

Premium Üye
8 Ağustos 2026 18:38
Rabia
7. özellikle 8. ayda bebeğiniz ek gıdaya yöneliyor anne sütü/ mama ihtiyacı azalıyor o zaman rahatlarsınız inşallah :)
İnşallah 🙏
S

Sinem Ü.

8 Ağustos 2026 22:07
Sibel
Merhaba Sibel hanım şu an dünden beri tıkanık sol göğsüm üstelik ordan çok süt geliyordu duşa girdim sıcakmış masaj falan çok işe yaramadı bebeğimi de sürekli emziriyorum üstelik orda süt azaldığı için huzursuz buzlukta sütüm vardı ondan verdim rahatladı biraz nasıl açacağım doktora gidince hastaneye direkt tamam açalım derler mi
S

Sibel ..

Premium Üye
8 Ağustos 2026 22:17
Sinem Ünlü
Merhaba Sibel hanım şu an dünden beri tıkanık sol göğsüm üstelik ordan çok süt geliyordu duşa girdim sıcakmış masaj falan çok işe yaramadı bebeğimi de sürekli emziriyorum üstelik orda süt azaldığı için huzursuz buzlukta sütüm vardı ondan verdim rahatladı biraz nasıl açacağım doktora gidince hastaneye direkt tamam açalım derler mi
Çok geçmiş olsun ben de evde açmaya çalıştım ama hastanedeki pompalar gerçekten çok kuvvetli evde boşu boşuna meme ucumu tahriş etmişim. O an bosaldi memem. 1 hafta çektim evde
S

Sibel ..

Premium Üye
8 Ağustos 2026 22:19
Rabia
İnşallah sizin de bir an önce artar. Bir de ben Malt suyu ve Bestlak damla da kullandım onların da faydası oldu sanırım. Tabiki en büyük fayda su ve sağım
S

Sinem Ü.

8 Ağustos 2026 22:19
Sibel
Çok geçmiş olsun ben de evde açmaya çalıştım ama hastanedeki pompalar gerçekten çok kuvvetli evde boşu boşuna meme ucumu tahriş etmişim. O an bosaldi memem. 1 hafta çektim evde
Peki devlet hastaneleri bunu yapar mı özele mi gitmiştiniz
S

Sibel ..

Premium Üye
8 Ağustos 2026 22:20
Sinem Ünlü
Peki devlet hastaneleri bunu yapar mı özele mi gitmiştiniz
Özelde yoktu önce özele gittim. Devlet hastanesinde emzirme poliklinikleri oluyor randevusuz gidebiliyorsunuz ama hafta sonu olduğu için açık değildir. Yenidoğan yoğun bakımı varsa oradan hemşirelerden rica edin ya da lohusa servisinden. Genelde o birimlerde bahsettiğim süt sağma makineleri oluyor. Tabi hastane hastane değişir
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir