Tıkalı Burun

131 görüntüleme
M

Mrv ..

17 Temmuz 2025 07:48
Dört aylık bebeğimin burnu tıkanıyor serun fizyolojik ve aspiratör ile çekiyorum ama düzelmiyor tekrar doluyor sıvı şeffaf mukus geliyor. Hasta da değil sadece burun tıkanıyor. Geceleri bundan sebep sanırım çok uyanıyor
D

Dilara ..

17 Temmuz 2025 14:22
Oda nemlendirici alırsanız eğer tıkanma daha az olacaktır ısı ve nem ölçer alıp nemlendiricinin etkinliğinide oradan takip edebilirsiniz
Uzm.Hemşire E. D. .

Uzm.Hemşire E. D. ..

17 Temmuz 2025 17:01
Merhaba. Bebeğiniz allerjik bir bebek olabilir ya da geniz eti açısından degerlendirilirse iyi olur. Kulak Burun Boğaz uzmanı bebeğinizi görmeli.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Temmuz 2025 16:37
Bunun yerine burun yıkama yapmayı denemenizi tavsiye ederim. Osman hocamın YouTube videosu var oradan burun yıkama yazarak izleyip uygulayabilirisiniz. Burnu tamamen boşaltmak çok önemli 🙏🏻
M

Mrv ..

24 Temmuz 2025 09:29
Bir uzman ebe burun yıkamayı tavsiye etmediğini söylemişti bana daha çok küçük olduğunu ve bebeğe zarar verebileceğimi söylemişti korktuğum için yapamadım
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

24 Temmuz 2025 22:30
Osman hocanın bu konudaki videolarını izlemenizi tavsiye ederim. Doğru teknik biliyorsanız zarar verme ihtimaliniz 0 neye göre zarar verirsin dediklerini de çok merak ediyorum açıkçası
E

Elif Y. G.

3 Ağustos 2025 20:24
9 aylık bebeğim aylardır Osman hocanın anlattığı şekilde burun yıkaması yapıyorum hiçbir sıkıntı olmadı.havanız kuruysa oda nemlendirici önerebilirim ayrıca alerjik bebeklerde burın tıkanıklığı olabiliyor çocuk doktorunuz bu açıdan değerlendirebilir
A

Aleyna E. Y.

5 Ağustos 2025 09:33
çocuk doktoru kızım için fincan veya çay bardağı yarısı su birazda tuz çay kaşığı ile damlatıp aspiratör ile çek demişti hepimiz yapabiliriz ben yapıyorum güzel temizliyor
Z

Zeynep K.

6 Ağustos 2025 21:53
Benim deneyimlerime göre serum fizyolojik sadece burundaki pisliği yumuşatıyor aspiratörde sadece gözle gördüğünüz şeyleri temizliyor. Bu sebeple şırınga ile temizlik yapmak en faydalısı gibi. Çok sık yapıldığında yeni doğan döneminde ödem olabilme ihtimali olduğunu söylemişti sağlıkocağı hemşiremiz. Eğer şırınga ile temizlemekten korkuyorsanız doktorunuzdan yada sağlıkocağında bebeğinizle ilgilenen ebe ya da hemşireden size uygulamalı göstermesini isteyebilirsiniz. Alerjiyle ilgili bir durumda olabilir, odasındaki peluş oyuncak tüylü halı perde vs. Bunları çıkartıp durumunu takip edebilirsiniz. Ayrıca bir oda kokusu ya da parfüm kullanıyorsanız bunlarda etkileyebilir.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir