Terleme

67 görüntüleme
M

Melek T.

15 Şubat 2026 21:53
Merhaba hanımlar

Bebeğimin yaklaşık bir aydır ensesi emzirirken uyurken çok terliyor. Kontrol ediyorum sırtına vs orda terleme yok. Bu durumda ne yapmak gerekir. Tamamen vücudu terlemiş mi oluyor? Kıyafet mi değişmek lazım? Hastalanabileceği bir durum mudur?

Genetik mi acaba eşim de uyurken çok terler.
Fatma T. .

Fatma T. ..

Uzm. Hemşire

15 Şubat 2026 22:04
Merhaba bebeklerde genelde bu çok görülur evin ısısı buna neden olabilir baznende troid ve d vitamini değerleri neden olur ama muhtemelen sadece işi kaynaklıdır kıyafeti terli değilse degismenize gerek yok ben kendi bebeğime yumuşak ağız mendillerinden ensesine koyuyordum kuruyunca çekiyordum uykusu bölünmesin diye kıyafeti tamamen islaksa değişiyirum bu ıslak kıyafetin vücutta soğuması direk hasta etmesede iyi de olmaz. En iyisi ısıyı kontrol etmek
M

Melek T.

15 Şubat 2026 22:17

Fatma Tanrıöver

Merhaba bebeklerde genelde bu çok görülur evin ısısı buna neden olabilir baznende troid ve d vitamini değerleri neden olur ama muhtemelen sadece işi kaynaklıdır kıyafeti terli değilse degismenize gerek yok ben kendi bebeğime yumuşak ağız mendillerinden ensesine koyuyordum kuruyunca çekiyordum uykusu bölünmesin diye kıyafeti tamamen islaksa değişiyirum bu ıslak kıyafetin vücutta soğuması direk hasta etmesede iyi de olmaz. En iyisi ısıyı kontrol etmek

Evet bende ensesini uyandırmayacak şekilde ağız mendili ile kurutmaya çalışıyorum. Vücudu terli olmuyor kontrol ettiğinde. Uyandığı vakit direk zaten zıbın kıyafet vs yine de değişimi yapıyorum. Cevabınız için çok teşekkür ediyorum 😌

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir