Tepkiler

151 görüntüleme
Y

Yüsra Y. ..

4 Ağustos 2025 19:06
Hocam kızım 16 aylık çoğunlukla sarılmaktan dokunulmaktan hoşlanmıyor arada sırada bana sarılmak istiyor örnekleyecek olursam 10 günde 3 kez sarılma eğilimi bana gösterir diyebilirim ve bu da kısa bir süre dokunur bana ortalama bir dakika kadar sonra hemen gider aşırı kıskançlığı da var mesela hepimiz aynı anda alkışlayınca sinirlenir istemez yapalım ve kendini yere atar bağırır başkaları el ele tutuşsa sarılsa istemez hemen bağırır yere atar kendini oyun oynadığında heyecanlandığında da kendi etrafında döner ve bunu gülerek zıplayarak yapar bir sorun aramalı mıyım bu tepkilerden
Ayşegül A.

Ayşegül A.

4 Ağustos 2025 19:35
İsmini seslendiğinizde bakıyor mu? Ellerini yani parmaklarını sürekli hareket ettiriyor mu? Dönen şeylere ilgisi var mı tekerlik mesela çok takılıyor mu ona.
Ayşegül A.

Ayşegül A.

4 Ağustos 2025 19:38
Dedikleriniz yoksa Bana biraz da 2.yaşa doğru sendrom yaşıyor olabilir gibi geldi.yiğenim 2 yaşına girdi ve kendini durduk yere yere atıyor saçma sapan şylere sinirlenip
Ayşegül A.

Ayşegül A.

4 Ağustos 2025 19:40
Bir de emzirmeyi yada emziği mi bıraktınız acaba? Bunları bırakınca da değişebilir huyu.
Y

Yüsra Y. ..

4 Ağustos 2025 20:53
İsmine mesale 10 da 7 diyebilirim ,parmak hareketleri falan yok,dönen şeylere de o an anlık görse bakar sonra takılmaz.emzik 12 aylıkken bıraktırdım emmiyor zaten sadece biberon kullnıyoruz
K

Kader A.

4 Ağustos 2025 21:05
Ellerini parmaklarını her bebek sureklı oynatır
Ayşegül A.

Ayşegül A.

4 Ağustos 2025 23:15
Kader ateş her bebek oynatır ama otizimli bebeğin ellerini oynatması belirgin bi farkı vardır.yiğenim otizmli belirtilerini gözümle gördüm.bilmiyorduk tabi otizmle alakalı olduğunu.ailesi biraz geç öğrendi.3 yaş civarı farkedildi.Şu an 7 yaşında ve 4 yıldır sürekli özel eğitim görüyor.4 yıl sonunda otizmi gerilemeye başladı.hiç konuşmayan çocuk şuan bizden bile çok konuşuyor çok zeki ayrıca.
Ayşegül A.

Ayşegül A.

4 Ağustos 2025 23:23
Yüsra hanım ismine hiç tepki vermemesi en büyük belirtidir otizmin.konuşmaması da belirtiler arasındadır.ortam değişikliği yada bi alışkanlığının değişmesi, duygusal olarak belki mesafeli bir bebek olduğu için o iletişimi yakınlığı kuramadığı için de yapıyor olabilir.2 yaş sendromu konusunda eğer belirtileri önceden başlıyorsa tam bilmiyorum onu.dediğim gibi o da olabilir.Bir şeylerden rahatsız belliki gözlemlemeye çalışın.içinize sinmesini istiyorsanız çocuk psikolog doktoruyla görüşebilirsiniz.
Y

Yüsra Y. ..

5 Ağustos 2025 07:06
İsmine dediğim gibi çağırsak mesela 10 kere de 7 bakar her çağırmada bakmaz özellikle TV izlerken. el parmak hareketleri yok.her gördüğü işaret edip sorar hatta iki cismi eline alır sağ elindekini bi sol elindekini gösterir.mesela sar sar makarayı oynar hemde her adımını düzgün yapar.a ram sam sam şarkısını oynar ve başka bir kaç oyun şarkısını da bilir.kapıyı kapat desem kapatır ve kendini alkışlar çünkü bir şey yaptıpında güzel bir davranışsa alkışlıyoruz onu o da bunu bildiği için kendini alkışlar ve çoğu zaman bizden önce yapar bunu.ama sarılma sevme huyu yok bir makalede okudum otizmli çocuklar sarılma ve dokunulmayu sevmezmiş benim kızım da pek sevmez annesiyim sevmeye dokunmaya çalışsam istemiyor bundan dolayı çok rahatsız oluyorum
Ayşegül A.

Ayşegül A.

5 Ağustos 2025 12:12
Sarılma olayı dışında başka bir belirtiniz yok.benim yiğenim kapıyı kapat diyince kapatmazdı yani dinlemiyordu bile yapmayı geçin.ayrıca sarılma,dokundurma sevmezlermiş evet ama yiğenim hiç öyle olmadı.tersine sarılmayı çok sever bebekliğinden beri öyle.7 yaşında mesela bir şeyi sürekli tekrarlıyor.bunu yapmalıyım gibi mesela.aynı şeyi anlatıyor.konuşması çok akıcı hiç kelimesi yokken çok aşırı konuşuyor hatta 😂 demek istediğim tek bir belirtiyle olacak şeyler değil.bazı belirtiler bazıları olmaz ama sizde çoğu yok bence.siz yine de uzman bir görüş alın.testler oluyor onları yaparlar belki bilmiyorum tabi.içinize sinsin istiyorsanız bir zararı olmaz görüş almanın.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir