Tepinerek Ağlama
44 görüntüleme
E
Ece O. ..
16 Temmuz 2025 07:17
Oğlum 10 aylık hadi 11 aylık diyelim az bir süre kaldığı için. Son 1 haftadır bana iyice yapıştı ancak aşırı huzursuzlaştıda. Ama bu iki gündür özellikle istediği bir şey olmayınca çığlık atarak ağlamaya başlıyor ben duruşumu bozmayıp istediğini yapmayınca kafasını öne arkaya ata ata çığlıklı ağlamalar ellerini yumruk yapıp kollarını ve kendini sıkıp boğazdan çığlık atmalar ayaklarını tepmeler şeklinde kriz anlarımız oluyor. Daha az önce büyük bir ağlama furyasını atlattık.Çünkü tam anlamıyla ilk kez istediğini yapmadım.Çünkü her seferinde ağlayarak yaptırmaya alışacağının farkındayım. Ama şaşırıyorum bu kadar sinirlenmesi ve istediği olmadı diye büyük tepkiler vermesi normalmi bu kadar küçük bir bebek için.
Fatma U.
Uzman Psikolog
16 Temmuz 2025 07:57
Oğlunuzun 10-11 aylıkken yaşadığı "yapışma" ve istediği olmayınca öfke nöbetleri, bu yaştaki bebeklerin 'bağımsızlık arayışı ve sınırlılıkları keşfetme ‘dönemine özgüdür. İletişim becerileri henüz gelişmediği için, hayal kırıklığını baş atma, çığlık atma gibi yoğun tepkilerle ifade eder. Sizin ağladığında istediğini yapmamanız, ‘sınırları öğrenmesi’ açısından kritik ve doğru bir yaklaşımdır. Bu, duygusal gelişiminin doğal bir parçasıdır. Sabırlı olmak, duygularını anlamaya çalışmak ve sakinlikle sınırları korumak önemlidir. Endişeniz devam ederse bir uzmana danışabilirsiniz.