Tembellik mi Gelisim Geriligimi?
118 görüntüleme
M
Melike A.
20 Temmuz 2025 23:18
6 aylik oglum elini agzina goturuyo eline cingiragi ben vermezsem tutturmazsam tutmuyo tutunca hemen agzina goturuyi ve 10 saniye sonra birakiyo aglamaya basliyo yuz ustu asla durmuyo yan donuyo ama kendi yuz ustu donunce kollarini kurtaramiyo aglama krizine giriyo aninda hicbirseye el uzatmiyo oturmak asla istemiyo hemen geri atiyo kendini oyuncaklarini ben ona oynatirsam ilgisini cekiyo elleriyle ulasmaya calismiyo gel gel hareketine benim disimda kimseye cevap vermiyo babasida dahil surekli aktivite yaptirmaya calisiyorum ama nafile suyu seviyo diye suyun icine toplari koyuyorum toplara sadece bakiyo ama elini kullanip almaya kalkismiyo bile cevremdeki herkes tembelliginden oldugunu soyluyo ama biraz endiseleniyorum artik ayni zaman dogan bebekler daha ileride benim bebegim oturmuyo ve ellerini ayaklarini kullanmiyo normal midir yokse gercekten bi problem olabilir mi?
D
Duygu Ö.
21 Temmuz 2025 01:23
Normal de olabilir ama bir doktora götürmekte fayda var ben yeriniz de olsam bir uzman görüşü alırdım

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
22 Temmuz 2025 21:52
Merhaba Melike Hanım. 6 aylık bir bebeğin nesnelere uzanmasını, yüz üstünden sırt üstüne ya da tam tersine dönmesini, destekli oturmasını bekleriz. Endişelerinizi anlıyorum. Ben tabiki çocuğunuzu görmeden bir problem var veya yok diyemem ancak bence yetkin bir çocuk gelişim uzmanına gidip değerlendirme yapmanızda fayda var. Eğer bir problem görülmezse içiniz rahatlamış olur eğer gelişimsel bir durum varsa da gerekli yönlendirmelerle ilerleme kaydedersiniz 🙏🏽