Televizyon Telefon Tablet Bağımlılığı

68 görüntüleme
Ş

Şule D.

8 Ağustos 2025 07:16
Benim 2 çocuğum var biri 3 yaş 9 aylık ve sıfır ekranla büyüdü yaşıtlarından önde yürüdü konuştu herşeyi çabuk kavradı yani kısaca ekransızlığın bütün meyvesini verdi. Diğeri ise 17 aylık şuan kızım var inanılmaz derecede telefon televizyon meraklısı telefon olmadan bazen altını bile değiştiremiyorum. Herhangi bir ters giden durum yok ismine falan tepki veriyor bazı küçük komutları yapıyor getir, ver, bırak gibi şeyleri. Ama konuşmuyor ve oğlumdaki ilerleyişe bizzat şahit olduğum için kızım geriden geliyor gibi hissediyorum. Telefonu televizyonu nasıl kesmem gerekiyor yardımcı olur musunuz. İkisiyle birlikte çok yoruluyorum çünkü 5 dakika bile nefes alamıyorum kızım çok düşkün hiç ayrılmıyor hemen öfke krizlerine giriyor. Yaşın kaç dediğimde parmağıyla 1 göstermeyi öğrendi ama mesela hayvan seslerini falan çıkartmıyor sadece beni dinliyor. Oğlumla kızımın gelişimini asla kıyaslamıyorum ikisi de birbirinden farklı. Sadece kıyasladığım olay televizyon izlemeden büyüyen ve izleyerek büyüyen bebekteki farklılıklar. Bir anda televizyonu kesemem çünkü yemeğini bile o şekilde anca yedirebiliyorum. Lütfen önerilerde bulunun gerçekten annelerin fikirlerine ihtiyacım var
F

Fatma S. ..

8 Ağustos 2025 07:43
Oğlunuz la yaşıt kızım var. Ara ara ekran oldu bazen tamamen bıraktık sonra yine verdik şuan tamamen çıkardık.gelişim anlamında çok önde gidiyor ama ben izlemesini istemediğim için ekran vermiyorum.izlediği zamanlarda YouTube Kids yaptık ve sadece 2 3 tane video koyduk. Dönüp dönüp aynı şeyleri izlediği için bırakıyordu zaten. Bizimki televizyondan izlediği için YouTube uygulamasını tamamen kaldırdım ve bozulduğunu söyledim. 1 hafta falan sordu hep ama sonra alıştı.
F

Fatma S. ..

8 Ağustos 2025 07:47
2 çocukla hayat gerçekten çok zor.sizinki yaş olarak bize göre küçük süreç sizde nasıl ilerler bilemiyorum ama en azından dediğim gibi olursa bir yerden sonra dikkatini çekmez belki. İzlediği şeyleri kısıtlayabilirsiniz ilk etapta
H

Hatice Ö.

8 Ağustos 2025 07:56
Ekran azaltarak kesilmez aynı bağımlılık devam edecek, direk kesmeniz lazım aksi halde önüne gecemezsiniz, bezini bile telefonla değiştiriyorum diyorsunuz çok zor olacak ama yapmanız lazım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir