Telefondan Görüntülü Konuşma

238 görüntüleme
S

Sevilay Y.

16 Ağustos 2025 08:30
Merhabalar, ailem benden uzakta yaşıyor, bebeğimin büyüdüğüne şahit olmalarını istiyorum, onlar da her gün görüntülü konuşmak istiyorlar, bebeğime telefon ekranını göstermiyorum ama kamerayla onu çekip telefondan gelen sesleri duyuyor bebeğim, bu ekran izlemeye göre ne kadar zararlı sonuçta bir cihazdan gelen sesi duyuyor bunu anlamlandırmak da kafası karışır mı, bununla ilgili videoya ulaşamadım, eğer bunu görüp cevap verirseniz çok sevinirim ( 4 aylık bir bebek)
Ö

Öznur Ç.

16 Ağustos 2025 08:35
Bende aynı durumdayım mecburen konuşuyoruz gösteriyorum. Ama sanki bu soru doktora sorulmuştu instagramda iletişim içinde karşılıklı olunduğu için sıkıntı olmaz demişti yanlış hatırlamıyorsam çünkü onu görünce içim rahatlamıştı benim
R

Rabis C.

16 Ağustos 2025 08:36
Aynı dırumu yaşıyoruz gün aşırı babasıyla, babaannesiyle konuşuyoruz çoğu zaman ekranı göstermiyorum ama babasını görsün diye ara ara gösteriyorum
Y

Yasemin D.

16 Ağustos 2025 08:40
Osman hocam karşılıklı iletişim olan ekranı gösterebilirsiniz ama izlettiğiniz çizgi filmlerde bu mümkün olmadığı için ekran olmazsa iyi olur diyoruz demişti
Ş

Şükran B.

16 Ağustos 2025 08:44
Karşılıklı iletişim çok uzun tutmayın ama ekrandakilerle çocuklar iletişim kursun
N

Naz E.

16 Ağustos 2025 08:47
Bu ekran vermek sayılmaz karşılıklı bi iletişim var içiniz rahat olsun ama tabi çok abartmamak gerek
P

Pelin B.

16 Ağustos 2025 08:52
Görüntülü konuşma ekran yasağına girmiyor karşısındaki kişi bebekle konuştuğu için karşılıklı etkileşim oluyor
P

Pelin B.

16 Ağustos 2025 08:52
Görüntüyü de görsün bebek yani
Neslihan Ş.

Neslihan Ş.

16 Ağustos 2025 09:01
Osman hoca videosunda ayna olarak gösterebilirsiniz demişti yani kendı görüntünüzü ana ekran yapın ayna mantığı ile cok etkilenmez .kendi hareketlerini izler .
Begüm T.

Begüm T.

16 Ağustos 2025 09:12
Tek ben böyleyim sanıyordum sabah akşam arıyorlar açmayınca kötü oluyorsun açıp göstermeyince bizi görmüyor diyorlar ben artık saldım iki dk gecmıcek şekilde konuşuyorum ailelerle baş etmek mümkün değil
Begüm T.

Begüm T.

16 Ağustos 2025 09:13
Sımdı bu çocukların eline telefon vermiceksinde ne vereceksin oyuncaktan oynamaktan çok telefon görüşmesi yapıyorlar sonra zamane gençleri olacaklar herşeyin ucu birbirine bağlı
İlsu O. K.

İlsu O. K.

17 Ağustos 2025 02:27
Merhaba Sevilay Hanım; telefonla görüntülü görüşme ekran maruziyeti sayılmıyor. Kontrollü ve sınırlı olmak şartıyla çünkü mavi ışık bebeğinizin göz sağlığı için tehlikeli. Ekranı bebeğinize dönük tutmanız daha iyi olacak çünkü dil gelişimi etkileşimle ve sırayla olur. Yani karşı tarafın jest ve mimiklerini ve sesi bebek beyninde işler ve buna tepki olarak kendide dil oluşturur. Burada karşılıklı bir etkileşim içinde olmak önemlidir. Ekran görmemesi beynin sesi ve görüntüyü işleyememesine neden olur.
B

Beyza K.

17 Ağustos 2025 15:23
Osman hocanın ayna gibi kullanmayı önerdiğini görmüştüm. Görüntülü konuşmada bebek ön kameradan kendini görmeli

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir