Tekrarlayıcı Hareket

100 görüntüleme
A

Aysima K.

15 Ağustos 2025 19:27
Arkadaşlar. Kızım 10.5 aylık. Yemek yedirirken çok fazla ellerini sallıyor. Sürekli böyle ama yemek yerken sadece. Bu durumu yaşayan var mı?
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

15 Ağustos 2025 20:42
Merhabalar yemek yerken mutlu olduğu için yapıyor olabilir. Bu durum tek başına herhangi bir sorun ifade etmez genelde. Eğer genel gelişiminde bir problem gözlemlemiyorsanız endişe edeceğiniz bir durum olduğunu düşünmüyorum. Örneğin benim oğlum 6 aylık beni gördüğünde heyecanlandığında elleri ayakları kıpır kıpır olur onun gibi bir durum olduğunu düşünüyorum. Yine de çok endişe ederseniz bir uzmana götürüp danışabilirsiniz tabiki🙏🏽🙏🏽
A

Aysima K.

16 Ağustos 2025 14:05
Teşekkür ederim bilgilendirme için.
H

Halime

16 Ağustos 2025 19:35
Merhabalar benimde oğlum 7.5 aylık tam bir ay önce başladı mamasını içerken ellerini bilekten kıvırmaya başladı geçer dediler hala aynısını yapıyor mamasını içerken ellerini uzatıp kıvırıyor ayaklarda buna eşlik ediyor tabiki. Heyecanlandığında mama içerken oyun oynamadığı zamanlarda ellerini bilekten kıvırıp parmaklarını açıp kapatır. Değişik doktorlar götürdüm hepsi aynı şeyi söylüyor çevresine tepkisi farklı olurmuş falan biz annelerin endişelerine empati ile yaklaşan yok malesef. İsmi ile sesleniyorum bakmıyorlar diyorum doktorlara daha erken diyorlar şunu yapmıyor diyorum erken erken neyi erken anlayamıyorum diyorum emeklemiyor çabada göstermiyor yüz üstü durmaktan nefret ediyor anca biz havlu koyuyoruz göğsüne hafif kaldırıyoruz yüz üstü emeklemeye çalışıyor ama gerisi yok. Korkuyorum ellerini öyle yapmasından ismine tepki vermemesinden. Birde baş parmağını bulduğu zemine koyup elini çeviriyor sanki baş parmağıyla birşey ezer gibi
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

17 Ağustos 2025 21:14
Halime hanım endişelerinizi çok iyi anlıyorum. İnanın meslekte olduğum için doğduğundan beri ben de öyle sıkı takipteyim ki her hareketini… Evet bu yaşlarda bu tarz tanılar konulmuyor çünkü bazı çocuklar daha geç yapabiliyor bazı becerileri. Belki doktorlar o nedenle öyle demişlerdir. Bazen çocuklar ismine de daha geç tepki verebiliyor. Sosyal gülümsemesi var mı ? Heceleme var mı? Sizleri tanıyor mu tepkileri nasıl? Göz teması nasıl? Hiç gelişim testi yaptırdınız mı acaba ?
H

Halime

18 Ağustos 2025 06:28
Sosyal gülümsemesi var heceleme yok bence anne baba ayrımı yok gibi odadan ayrılsam tepki vermez başkalarının kucağına gider güler. Önceden yabancıların kucağında ağlar bana bakardı beni al diye alınca susardı şimdi herkese gidiyor. 5.ayında taklitleri çok güzeldi dönmesinde bile ben yerde döndüğüm için taklitle öğrendi ne yapsam taklit ederdi. Şimdi yüz yüze vakit geçiriyorum ses yok taklit yok sadece gülsem güler o kadar. Baş parmağını kullanmaya başladı, dışarıya çıktığımda ışıkta seste aşırı heyecanlanıyor ellerini kıvırıp açıp kapatmaya başlıyor. İsme tepki yok. Her şey 6. Ayda başladı önceden iyidi
H

Halime

18 Ağustos 2025 06:31
Oğlum doğduğundan beri fazla ağlamadı acıkırsa ımm ımm diye mızırdanıyor öyle anlıyorum gece acıkır yatakta sağ sol dönüp duruyor ağlama yok birşey yok pış pışlasam uyumaz sonunda mamasını veririm rahatlar uyur. Herkes çok kolay bir bebeğin var diyor ama ben doğduğundan beri bu kadar rahat bir bebek olmasına takardım taki 6.ayda ellerini kıvırıp açıp kapatana kadar o zaman korktum hala da korkuyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir