Tekrarlayan Meme Ucu Yarası

213 görüntüleme
Z

Zehra O.

19 Ağustos 2026 01:22
Merhabalar, oğlum 7.5 aylık. 1 aylıkken pamukçuk oldu ve aylarca hiçbir ilaç işe yaramadı. Galiba benim mememe de geçti. Sürekli meme ucum yara oluyor. Ama aşırı büyük kanayan yaralar. Emzirirken bayılcakmış gibi hissediyorum. Bebeğim gündüzleri emmediği için sağım yapıyorum. Uygun küçültücüyü aldım kullanıyorum, süt sağarken acı çekmiyorum. Ama bu meme ucu yarası neyden kaynaklanıyor ve nasıl geçecek bilmiyorum. Kantaron yağı, lansinoh krem, travazol, mummy göğüs ucu kremi hepsini denedim. Bu durumu yaşayan başka birileri var mı? (Kadın doğum mantar için travazol sürmemi istiyor)
S

Sema

19 Ağustos 2026 01:41
Kantaronu meme ucunuza sürdükten sonra streç film ile kapatın ki orası nemli kalsın. Ped vs kullanmayın. Gece emerken ya da gündüz yatar pozisyonda emzirmeyin düzgün ememeyince de bebek yara oluyor ucu
Hatice C. .

Hatice C. ..

19 Ağustos 2026 03:18
Karbonatlı suyla yıkayın sık sık
E

Ece K.

Premium Üye
19 Ağustos 2026 17:47
Merhaba öncelikle geçmiş olsun aynı sıkıntıları bende yaşadım tam iki ay boyunca gitmediğim doktor kullanmadığım şey kalmadı bana çare gümüş kapak oldu gümüş kapağı çok hijyenik kullanmanız gerekiyor her emzirmeden sonra yıkayıp kurulayıp öyle kapatıyorsunuz ve mutlaka meme ucuna biraz anne sütü sürüp kapatıyorsunuz dermatoloji kadın doğum gibi bölümlere gittim çare bulamadım en son genel cerrah bana antibiyotik başladı bir hafta antibiyotik kullandım antibiyotik kullandıktan sonra meme ucu yaram tamamen geçmişti bu bende de işe yaradı ama bilmiyorum başkalarında işe yarar mı Karbonatlı su benim meme uçup da deride incelme yaptı ve hassasiyet arttırdı evet hijyenik ama meme ucunda da bir hassasiyete sebep oluyor bir de gümüş kapak deneyin doktorumuza danışıp antibiyotikle başlayabilirsiniz
R

Rabia Y. ..

19 Ağustos 2026 22:11
Anne sütü çok işe yarıyor benim kopmalar bile olmuştu sık sık üstünüzü sağıp üzerine sürün kurulmasına izin vermeyin sürekli sütünüzü sağın çok işe yarar benim meme ucun parçalamaya başlamıştı öyle geçirebildim ben
Z

Zehra O.

19 Ağustos 2026 22:12
Ece Kutay
Merhaba öncelikle geçmiş olsun aynı sıkıntıları bende yaşadım tam iki ay boyunca gitmediğim doktor kullanmadığım şey kalmadı bana çare gümüş kapak oldu gümüş kapağı çok hijyenik kullanmanız gerekiyor her emzirmeden sonra yıkayıp kurulayıp öyle kapatıyorsunuz ve mutlaka meme ucuna biraz anne sütü sürüp kapatıyorsunuz dermatoloji kadın doğum gibi bölümlere gittim çare bulamadım en son genel cerrah bana antibiyotik başladı bir hafta antibiyotik kullandım antibiyotik kullandıktan sonra meme ucu yaram tamamen geçmişti bu bende de işe yaradı ama bilmiyorum başkalarında işe yarar mı Karbonatlı su benim meme uçup da deride incelme yaptı ve hassasiyet arttırdı evet hijyenik ama meme ucunda da bir hassasiyete sebep oluyor bir de gümüş kapak deneyin doktorumuza danışıp antibiyotikle başlayabilirsiniz
Çok teşekkür ederim cildiyeye randevu aldım inşallah çare olur
S

Sevim Y.

22 Ağustos 2026 22:11
Büyük ihtimalle yaranız bebek tam kavrayamadığından veya göğüs uçunun kuruluğundan kaynaklanıyor.

Taze çekilmiş tahinin üstündeki yağı günde 2-3 kere uçlarına uygulayıp göğüs pedi koyup gün içinde öyle durun. İmkanınız varsa sürdükten sonra açık durun yağ emilene kadar beni bu kurtarmıştı. 2. Çocuğumda da uyguladım ve çok az yara oldu. Tavsiye ederim hem doğal olduğu için emzirmeden önce nemli pamukla silerseniz sıkıntı olmaz. Emildikten sonra silmenize bile gerek yok. Umarım işinize yarar.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir