Tekrarlayan Kusma

112 görüntüleme
İ

İrem Ş.

Premium Üye
9 Ağustos 2026 01:21
Merhabalar

oğlum 4,5 yaşında

Tarih 19.07 de mide bulantımız oldu 1 kere kustu + sürekli karnım ağrıyo dedi ama 1 saat sonra normale döndü ishalde olmadı

İkincisi tarih 26.07 de oldu 2 kere kustu sizin o gün motis verdim

Yine sürekli karnım ağrıyor dedi ama tuvaletini yapmadı ishal de olmadı yine 2 saat içinde şikayetleri geçti

Üçüncüsüde dün oldu önce cok karnım ağrıyo dedi

Sonra midesi bulandı yolda oldugumuz için motisi hemen verdim sonrasında toparladı hemen

Kustugu günlerde yediği şeyleraynı değildi

Bu arada ekstra aktarabileceğim s her gün tuvalete cıkıyor ama çok katı küçük küçük ve kokulu

Gazıda öyle kokulu

birde ikinci ve bu kusmasındada geniz akıntısı da var

Ve son zamanlarda beslenmesi çok kötü

Daha önce böyle bir durum yaşamadığım için cok endişelendim.Değerli bilgilerinize ihtiyacım var🙏🏼
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
9 Ağustos 2026 01:23
Merhaba,

Endişelenmen normal, özellikle de çocuklarda tekrarlayan kusma ve karın ağrısı endişe verici olabilir. Senin durumunu değerlendirirken, birkaç olasılığı göz önünde bulundurmak gerekir.

Viral enfeksiyonlar: Özellikle gastroenterit (mide ve bağırsak enfeksiyonu) çocuklarda sık görülür ve kusma, karın ağrısı, ishal gibi belirtilerle ortaya çıkabilir.
Yemek intoleransı veya alerji: Bazı çocuklar belirli yiyeceklere karşı intolerans veya alerji geliştirebilir, bu da kusma ve karın ağrısına neden olabilir.
Fonksiyonel karın ağrısı: Bu durum, karın ağrısının psikolojik faktörlerle ilişkili olabileceğini düşündürür.
Diğer nedenler: Daha ciddi durumlar, örneğin gastroözofageal reflü hastalığı (GERD), sindirim sistemi bozuklukları veya tıkanıklıklar da benzer belirtilere neden olabilir.

Bu durumda, şu adımları düşünebilirsin:

1. Doktor ziyareti: Çocuğunuzun durumunu değerlendirmek ve olası nedenleri belirlemek için bir pediatriste başvurmak en iyisi olacaktır.
2. Detaylı gözlem: Çocuğunuzun kusma ve karın ağrısı episodesini, yediği şeyleri, tuvalet alışkanlıklarını ve genel sağlık durumunu izleyin.
3. Beslenme alışkanlıkları: Çocuğunuzun beslenmesi kötü ise, dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarını teşvik edin.
4. Stres yönetimi: Çocuğunuzun stres seviyelerini yönetmek için oyunlar, aktiviteler ve rahatlama teknikleri önerin.

Sağlık uzmanı, çocuğunuzun durumunu değerlendirerek en uygun yaklaşımı belirleyecektir. Geçmiş olsun.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Duygu B. B.

Duygu B. B.

9 Ağustos 2026 08:44
Kötü kokulu gaz dediğiniz için enfeksiyonu düşündüm direk. Her kötü kokulu gaz enfeksiyon demek değil ama çoğunlukla altından bu çıkıyor. Bir doktor kontrolü iyi olur. Yedikleri aynı değil demişsiniz ama altından alerji de çıkabilir.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir