Tekrarlayan Kanamalı Pişik ve Yaygın Cilt Döküntüsü

231 görüntüleme
Münevver K.

Münevver K.

5 Mayıs 2026 22:06
Hocam merhaba,

Bebeğim şu an 17,5 aylık. Yaklaşık 1 yıldır cilt sorunları yaşıyoruz. İlk olarak yanaklarında sivilce benzeri döküntüler başladı. Zamanla bu döküntüler alt bacaklarına ve kollarına yayıldı.

Aynı süreçte makat bölgesinde de kesik şeklinde kanayan ve bir türlü tamamen iyileşmeyen pişik problemi oluştu. Özellikle son 1 aydır bu durum daha da belirgin. Krem kullandığımızda geçer gibi oluyor ancak bebeğim her kaka yaptığında tekrar ortaya çıkıyor.

13 aylıkken alerji testi yaptırmıştık, herhangi bir alerji çıkmadı. Bugün tekrar test yaptırdık, yine sonuç temiz.

Çocuk doktoru bizi alerji bölümüne yönlendirdi, alerji doktoru egzama olabileceğini söyleyerek özel bir krem verdi ve gastroenterolojiye yönlendirdi.

Bu süreçte nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusunda kararsız kaldık lütfen yardımcı olun

Bu arada çamaşırlarını her zaman ayrı yıkıyorum kullandığım deterjan hassas ve bebek için uygun olanı seçiyorum. Şampuan ve bakım ürünleri de doğal ve temiz içerikli olanları tercih ediyorum. B
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
6 Mayıs 2026 22:25
Merhaba,

Bebeğinizin cilt sorunları sizi endişelendirmiş olmalı. Öncelikle, alerji testlerinizin negatif sonuçlandığı için rahatlamışsınızdır. Ancak, cilt döküntüleri ve kanamalı pişik problemleri devam ediyor.

Olası Nedenler:

Egzama: Alerji doktorunuzun önerdiği gibi, egzama olabilir. Egzama, ciltteki iltihaplanma ve kuruluğa bağlı olarak ortaya çıkan bir durumdur.
Besin alerjisi: 13 aylıkken ve şimdi tekrar yaptırdığınız alerji testleri negatif sonuçlandıysa da, bazı besin alerjileri testlerde çıkmayabilir.
Cilt bakımı: Cildin temiz ve nemli tutulması önemlidir. Kullanmakta olduğunuz ürünlerin cilt tipine uygun olduğundan emin olun.
Bağırsak sorunları: Gastroenteroloji bölümüne yönlendirilmeniz, bağırsak sorunlarının olabileceği şeklinde yorumlanabilir.

Öneriler:

1. Alerji doktorunuzun verdiği kremi düzenli olarak kullanın: Bu krem, egzama veya diğer cilt sorunlarını kontrol altına almanıza yardımcı olabilir.
2. Cilt bakımına özen gösterin: Bebeğinizin cildini temiz ve nemli tutun. Doğal ve temiz içerikli ürünler kullanmaya devam edin.
3. Gastroenteroloji bölümünü ziyaret edin: Bağırsak sorunlarının olup olmadığını kontrol etmek için gastroenteroloji bölümüne gidin.
4. Beslenme alışkanlıklarını gözden geçirin: Bebeğinizin beslenme alışkanlıklarını gözden geçirin ve herhangi bir besin alerjisi olasılığını düşünün.
5. Çocuk doktorunuzla yakın işbirliği içinde olun: Tüm bu süreçte çocuk doktorunuzla yakın işbirliği içinde olun ve herhangi bir gelişmeyi ona bildirin.

Umarım, bu öneriler sizi ve bebeğinizi rahatlatır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sürekli Pişik , Yanma ve Kızarma
2. Geçmeyen Pişik
3. Pişik
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Mavi .

Mavi ..

6 Mayıs 2026 22:38
Pişik için yeşil sabun kullanıyorum. Her kaka sonrası muhakkak popusunu yıkayın ılık suyla ve oksizinc pişik kremi mercimek tanesi kadar sürüyorum hemen altını kapatmayın o krem kurusun öyle altını kapatın. İnşallah size iyi gelir.
Mavi .

Mavi ..

6 Mayıs 2026 22:40
İyileştikten sonrada sarı hametan krem var pişik önleyici olarakda onu kullanın.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir