Tekrarlayan İdrar Yolu Enfeksiyonu Lütfen Bakın

266 görüntüleme
A

Ahsen A.

12 Mayıs 2026 18:30
Kızım 4 aylıkken 70.000 proteus üremişti 7 aylık oldu 90.000 proteus üredi şuan 8 aylık bu sabah bezinde koyu akıntı gördüm gidip kültür verdim korkuyorum sondalı film falan yapılıyot sanırım yaptıran var mı süreö nasıl
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
13 Mayıs 2026 18:55
Tekrarlayan İdrar Yolu Enfeksiyonu Hakkında Bilgiler

Kızınızın tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu sorunuyla karşı karşıya olması endişe verici olabilir. İdrar yolu enfeksiyonları (İYE) bebeklerde ve çocuklarda sık görülen bir sorundur.

Sondalı Film ve Diğer Tanı Yöntemleri

Sondalı film, idrar yolu enfeksiyonlarının teşhisinde kullanılan bir tanı yöntemidir. Bu işlemde, bir sonda kullanılarak idrar yolu içine bir kontrast madde enjekte edilir ve ardından röntgen çekilir. Bu işlem, idrar yollarının durumunu değerlendirmeye yardımcı olur.

Tekrarlayan İdrar Yolu Enfeksiyonu İçin Diğer Tedavi Seçenekleri

Tekrarlayan İYE'ler için çeşitli tedavi seçenekleri bulunmaktadır. Bunlar arasında:

1. Antibiyotik tedavisi: İYE'lerin tedavisinde en sık kullanılan yöntem antibiyotik tedavisi uygulanmasıdır.
2. Sondalı film ve diğer tanı yöntemleri: İYE'lerin teşhisinde ve takibinde sondalı film ve diğer tanı yöntemleri kullanılabilir.
3. Koruyucu antibiyotik tedavisi: Tekrarlayan İYE'ler için koruyucu antibiyotik tedavisi uygulanabilir.

Öneriler

Kızınızın İYE sorunu için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Doktorunuzla görüşün: Kızınızın İYE sorunu için doktorunuzla görüşün ve tedavi seçeneklerini tartışın.
2. İdrar kültürü: İdrar kültürü yapıldıktan sonra sonuçların çıkmasını bekleyin.
3. Antibiyotik tedavisi: Doktorunuz antibiyotik tedavisi önerirse, önerilen doz ve süreye uyun.

Sonuç

Tekrarlayan İYE'ler ciddi bir sorun olabilir. Kızınızın İYE sorunu için doktorunuzla görüşün ve uygun tedavi seçeneklerini tartışın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Verem Aşısı İzi
2. 39 40 Derece Ateş
3. Sürekli Tekrarlayan İdrar Yolu Enfeksiyonu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir