Tekrarlayan İdrar Yolu Enfeksiyonu 9 Aylığa Yatış Verilir mi
107 görüntüleme
S
Sema E.
28 Şubat 2026 20:10
Bebeğimde çift taraflı grade 5 vur var bactrim kullanıyoruz 3 ml hergun iki kere iye gecirsi hastanede 20 gün yattık şuan 9 aylık nefroloji kontrolünde idrar tahlili temiz ama kültürde üreme var kültürü sondayla almadılar ben torbadan boşalttım bebeğimde hiç belirti yok ateş kusma sadece idrar rengi sarı birazda iştah bir tık az ama yinede yiyor doktorumuz kültür geç çıktığı için değerlendirmesi idrar tahlili temiz sıkıntı yok dedi şimdi ben hafta sonu özele gittim doktorunuza gidin dedi napacagim bilmiyor devlette hafta sonu Dr bulamam böbrekleri zarar görürse kafamda soru dolu bu ayda idrar yolu enfeksiyonuna yatış veriliyor mu ?
A
Asya A.
28 Şubat 2026 20:52
Bizdede böyle bi sıkıntı var grade beş ama yatış dokuzuncu ayda verilmedi hiç genelde evden tedavi olduk
S
Sema E.
28 Şubat 2026 21:17
Ay bu cevaba o kadar çok ihtiyacım vardı ki travma oldu yatmak teşekkür ederim yanıt için kullandığınız antibiyotige ekstradan başka bir ilaç mi eklediler nasıl tedavi oldunuz
E
Elif ..
28 Şubat 2026 21:35
biz backrim kullanırken 3. Enfeksiyonu olmuştuk şimdi piyeloseptyl kullanıyoruz 9 aylığız grade 4 bizimki de erken yakalamak çok önemli enfeksiyonu üreme olduysa hemen acile gidin
S
Sema E.
28 Şubat 2026 21:37
Bebeğimde belirti yok pazartesi doktoruna gidelim dedik ama napsam bilemedim şimdi siz böyle diyince sizde belirti olmuş muydu
A
Asya A.
28 Şubat 2026 21:38
Bizde genelde hemen ateş olur onun harici belli olmuyo
A
Asya A.
28 Şubat 2026 21:38
Eğer işe yaramazsa başka antibiyotiğe geçirirdi
A
Asya A.
28 Şubat 2026 21:41
Ne gibi belirti idrar yolu enfeksiyonu geçirirken mi
S
Sema E.
28 Şubat 2026 21:41
biz backrim kullanırken 3. Enfeksiyonu olmuştuk şimdi piyeloseptyl kullanıyoruz 9 aylığız grade 4 bizimki de erken yakalamak çok önemli enfeksiyonu üreme olduysa hemen acile gidin
S
Sema E.
28 Şubat 2026 21:42
Antibiyotik kullanırken ateşi çıktı mi kusma oldu mu
S
Sema E.
28 Şubat 2026 21:43
Ne gibi belirti idrar yolu enfeksiyonu geçirirken mi
E
Elif ..
28 Şubat 2026 21:44
3 enfeksiyonun üçünde de ağlama krizine girmişti üçü de bir ay içerisinde oldu ateşi yükseliyordu 37.5 görsem bile hemen gidiyordum ben ama 1. Ve 3. De üreme olmadı anında gittim 2. De üreme oldu aşı olmuştuk 3 gün evde beklemiştim e coli üredi evet Nefroloji doktoru değiştirdi taburcu ederken piyeloseptyl ve Suprax verdi Suprax 5 gün kullandık
E
Elif ..
28 Şubat 2026 21:47
Hangi bakteri üredi sizde
E
Elif ..
28 Şubat 2026 21:50
Sizde belirti verdi mi antibiyotigi nefroloji mı değişti
S
Sema E.
28 Şubat 2026 22:26
Klebsiella uremis daha önce iki kere daha uremisti ama o zaman iki aylıktı yatarak tedavi oldu 20 gün yattık travma oldu bende açılamayan damar yolları yalnızlık hastane ortamınin kötülüğü korktum hastaneye gitmeye özele gittim o da doktoruna git dedi belirti yok dedi acile git demedi bende pazartesiyi bekleyin dedim bu arada idrar tahlili temiz çıktı kültür nasıl sıkıntılı çıktı anlamadim
S
Sema E.
28 Şubat 2026 22:27
Tetikte bekliyorum ateşi falan çıkarsa hemen götüreyim diye
S
Sema E.
28 Şubat 2026 22:28
Hangi bakteri üredi sizde
E
Elif ..
28 Şubat 2026 23:03
Klebsiella uremis daha önce iki kere daha uremisti ama o zaman iki aylıktı yatarak tedavi oldu 20 gün yattık travma oldu bende açılamayan damar yolları yalnızlık hastane ortamınin kötülüğü korktum hastaneye gitmeye özele gittim o da doktoruna git dedi belirti yok dedi acile git demedi bende pazartesiyi bekleyin dedim bu arada idrar tahlili temiz çıktı kültür nasıl sıkıntılı çıktı anlamadim
İdrar testi enfeksiyon çıkıyordu Crp yüksek çıkıyordu 1. De ve [3.de](3.de) üreme olmadı araştırmalarıma göre erken müdahale olduğu için sanırım bakteri çok az olduğu için kültürde çıkmaya biliyormuş doktor bunun ile alakalı net birşey söylemedi
E
Elif ..
28 Şubat 2026 23:09
Allah yardımcınız olsun çol zor bizler için Rabbim bebeklerimizi korusun
E
Elif ..
28 Şubat 2026 23:12
Tetikte bekliyorum ateşi falan çıkarsa hemen götüreyim diye
Biz ilk enfeksiyonda acil de ki doktor eve göndermişti tahlil sonucunu görmesine rağmen ateş vardı bide eve git sabaha kadar idare et tekrar gel demişti 😒 o sıra yapay zeka acil gitmen gerekiyor diye uyar dı ve yapay zeka daha doğrusunu demiş
E
Elif ..
28 Şubat 2026 23:21
Sizin Vcug ne zaman çekildi bizim taburcu olduğumuz gün çekildi ve araştırmalarıma göre hemen enfeksiyon sonrası çekilirse kaçak seviyesi biraz yüksek çıkabiliyormuş