Tekrarlayan Hareketleri Var
365 görüntüleme
S
Sefanur T.
20 Mayıs 2026 22:48
Bebeğim 8 aylık, uykusu geldiğinde yüz üstü yatıyorsa kollarını bacaklarını çırpma hareketi yapıp kafasını yere vurup kaldırıyor sürekli ya da oyun oynarken yine yüz üstü yattığında ayak parmağını sürekli yere vurup ses çıkartıyor beni endişelendiriyor acaba bu hareketleri normal mi?

Göktenur B.
20 Mayıs 2026 22:56
Bence çok erken bı dönem böyle bı tanı koymak için her çocuk belli bı dönem kafasını yere duvara kapiya vuruyor oğlum 9 aylık bazen kafasına bişey vuruyor sonra onu farkedip tekrar yapıyor ama sürekli değil bu yada otururken ayaklarını sağ sola açıp kapatıyor mesala bunu ben onunla oyunn oynarken yapmıştım oda yapıyor yani demek istediğim otizm tanısı için çok erken birazdaha gözlemleyin
S
Sefanur T.
20 Mayıs 2026 22:58
İletişimiyle ilgili hiçbir sıkıntı yok çok şükür. Sadece uyumadan önce yaptığı hareket dikkatimi çekti

Göktenur B.
20 Mayıs 2026 22:59
Şuan için takip etmeniz gereken göz teması kuruyor mu seslendiğinizdee bakıyor mu gülümsüyor mu mesala öncelikle bunlara bakın

Göktenur B.
20 Mayıs 2026 23:00
İletişimiyle ilgili hiçbir sıkıntı yok çok şükür. Sadece uyumadan önce yaptığı hareket dikkatimi çekti
S
Sefanur T.
20 Mayıs 2026 23:02
Belkide kendini uykuya hazırlama aşaması olabilir yada uykuya direnç göstermek için yapıyo olabilir

Göktenur B.
20 Mayıs 2026 23:08
Olabilir uyumamak için direndiğinde yapıyor genelde
M
Melis
20 Mayıs 2026 23:11
Hep sosyal medyadaki abuk subuk paylaşımlar yüzünden hepimiz evhamlı olduk Allah sonumuzu hayır etsin bebek bu canı ne istiyorsa onu yapar demekki öyle rahatlıyor benim oğlumda mememi cimdikleyerek uyuyor gerçekten komple interneti evden kaldırmak lazım eski zamanlarda ki gibi yaşamak lazım bir buçuk yıllık anneyim son bir aydır stresten gözüm seyriyor sürekli bebeğimi nasıl koruyacağım bu dünyadan diye oysaki kendim annesiz babasız büyüdüm çok şükür ezildik ama başıma kötü bir şey de gelmedi erkek kardesimde bende yolumuzu bulduk mutlu yuvalar kurduk hayata guvenmemiz lazım korku aşılamayı çok seviyor herkes
S
Sefanur T.
20 Mayıs 2026 23:17
Hep sosyal medyadaki abuk subuk paylaşımlar yüzünden hepimiz evhamlı olduk Allah sonumuzu hayır etsin bebek bu canı ne istiyorsa onu yapar demekki öyle rahatlıyor benim oğlumda mememi cimdikleyerek uyuyor gerçekten komple interneti evden kaldırmak lazım eski zamanlarda ki gibi yaşamak lazım bir buçuk yıllık anneyim son bir aydır stresten gözüm seyriyor sürekli bebeğimi nasıl koruyacağım bu dünyadan diye oysaki kendim annesiz babasız büyüdüm çok şükür ezildik ama başıma kötü bir şey de gelmedi erkek kardesimde bende yolumuzu bulduk mutlu yuvalar kurduk hayata guvenmemiz lazım korku aşılamayı çok seviyor herkes

Göktenur B.
20 Mayıs 2026 23:18
Yükleniyor...