Tekrarlayan Bronşiolit

50 görüntüleme
G

Gülizar T. ..

8 Temmuz 2025 18:02
Hocam merhaba oğlum beş buçuk aylık üçüncü ayında bronşiolit oldu baya ilerledi ateş falan oldu üç dört gün , antibiyotik ve nebul ilaçlar kullandık geçti dördüncü ayında tekrar oldu bu sefer nebul ilaçlar (ventolin+pulmicort) ile atlattık ek olarak öksürük şurubu kullandık bu ay beşinci ayında tekrar oldu hocam çocuğu dışarıya çıkaramıyorum en son sahile gittigimizde dönüş yolunda öksürmeye başladı birkaç saatten uzun çıkardığım anda öksürük oluyor ve bronşiolite çeviriyor ne yapmalıyız sebebi nedir (çocuğun büyüme gelişmesinde herhangi bir problem yok )
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

8 Temmuz 2025 19:06
Açıkçası verilen tedaviler çok mantıklı değil. Bir bebek bronş kolit olduğunda beraberinde antibiyotik verilmez. Bronşit olduğunda buharillarının da anlamı yoktur. Emin olamadıkları için buhar ilaclarini kullanlarında çok büyük sıkıntı görmesem de antibiyotiğin kullanılması ve bunu tekrar edilmesi kabul edilemez. Bu tarz durumlarda genellikle online danışmanlıklarla süreci yönetmeye çalışıyorum. Fiziki olarak ya da online danışmanlık başka bir doktorla tekrar iletişim kurmanızı öneririm. En kötü senaryoda erken başlangıçlı astım bile olsanız tedavisinde antibiyotiğin yeri yok…

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir